Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Германия
| Обновлено 04 октября 2016, 10:07
3422
0

Украинские фанаты встретились с Федецким и Березовским в Дармштадте

Футболисты рассказали о том, как адаптируются к жизни в Германии

| Обновлено 04 октября 2016, 10:07
3422
0
Украинские фанаты встретились с Федецким и Березовским в Дармштадте
uasupport.org

Останнім часом українські гравці все частіше перебираються в Європу і, що нам дуже приємно, також до нас в Німеччину грати в місцевій Бундеслізі. Влад Юрченко подає надії в «Байєрі», Євген Коноплянка намагається довести свою профпридатність гельзенкирхенському «Шальке», Артем Кравець в минулому сезоні спробував щастя в «Штутгарті», де його одноклубником був одесит Борис Тащі. Але ось відразу три українця в одному клубі, такого в історії Бундесліги ще не бувало.

Тому як тільки українське тріо гравців Артем Федецький, Денис Олійник та Ігор Березовський поповнило склад місцевого клубу «Дармштадт 98» (Darmstadt 98), у нашого фан-проекту UASUPPORT відразу народилася ідея відвідати їх на домашньому матчі і привітати в Німеччині. Вибір припав на третій домашній матч «Лілій» проти Бремена, який до цього тренував український фахівець Віктор Скрипник, на жаль, відправлений у відставку за два тури до цього протистояння.

Загалом підготовка до поїздки почалася, відкрилися теми на форумі і фейсбуці з цим заходом, нашим дизайнером була зроблена невелика афіша, яку ми роздрукували у форматі А1 і взяли з собою. Оргкомітет списався з клубом, який відклав на нас необхідне число квитків - 6, що до речі не так просто, так, як 17 тисячний маленький, затишний стадіон «Дармштадта», перейменований на початку цього сезону на ім'я  місцевого фаната Jonathan Heimes, який програв боротьбу з важкою хворобою, в кожному матчі повністю розкуплений. Тому і сидіти нам вшістьох довелося не всім разом, хоча це і не було великою проблемою.

На матч з Бременом тренер «Дармштадта» Норберт Майєр, який відкрив до речі свого часу в Менхенгладбахі Андрія Вороніна, давши одеситу дебютувати за «Боруссію» в Бундеслізі, включив в основний склад лише Артема Федецького. Денис Олійник, який забив у минулому домашньому матчі з «Хоффенхаймом» гол на останній хвилині, який приніс «ліліям» важливу нічию, в заявку не потрапив, як виявилося через пошкодження. Третій українець воротар Ігор Березовський також не був включений у заявку, але на найближчі матчі це повинно статися, тому що саме на грі з Бременом травму отримав основний воротар «Дармштадта» Міхаель Ессер і, якби Ігор був в цей день в заявці, то ми б на власні очі побачили його дебют в Бундеслізі. Тепер Ігорю на тренуваннях належить ще більш старанно працювати щоб не тільки потрапити в заявку, але і спробувати завоювати місце в стартовому складі. 

А так ми вшістьох тримали кулаки за нашу «7-ку» «Дармштадта», якого привітали на передматчевій розминці персональним зарядом «Артем Федецький» і він привітав нас у відповідь. На жаль, Артему тренер відвів на поле лише півгодини, замінивши його після отриманої жовтої картки від гріха подалі, резюмувавши це своє рішення на післяматчевій прес конференції.

За нашою домовленістю з клубом, начальник маркетингового відділу, виділив нам після матчу місце, де ми в затишній обстановці змогли поспілкуватися з нашими гравцями Федецьким і Березовським. Олійник в цей день був в лікарні і на стадіон навіть не приїхав. Хлопці зробили на нас дуже приємне враження. Без будь-якої зарозумілості, без вимушеності, не роблячи нам послуги. Ми просто влилися в спілкування як старі приятелі, відразу знайшли спільні теми і дуже мило поспілкувалися. Це дійсно багато чого варте і робить такі зустрічі незабутніми.

Артем розповів нам як він освоюється в команді і самої Німеччини, адже для нього, на відміну від Ігоря і Дениса, це перший європейський чемпіонат в кар'єрі, а також про збірну, в розташування якої він відбував на наступний день; що досі немає визначеності щодо матчу з Косово. Ми зі свого боку розповіли, що, знаючи відносини польських кібіц і українських ультрас, вважаємо затію з проведенням матчу в Польщі м'яко сказати, неадекватною. Ігор поділився з нами очікуваннями свого можливого дебюту за «Дармштадт», адже його брали 2-м воротарем, але через те, що він не пройшов з командою збори, тренерський штаб вирішив довірити місце в запасі Фернандесу. Зараз після травми основного голкіпера все в його руках. Ми коротко розповіли про наш фан-проект, побажали хлопцям успіху в надії зустрічатися частіше.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити

Украинский вратарь помог «Реалу» выйти в полуфинал Лиги чемпионов

Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 00:28 17
Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ

Украинский вратарь совершил наибольшее количество сейвов в одном матче

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.