Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 июля 2018, 13:00
3218
1

Константин ЯРОШЕНКО: «Мы потерпели обидное поражение»

Футболист «Карпат» утверждает, что команда могла рассчитывать на большее в матче с «Александрией»

| Обновлено 24 июля 2018, 13:00
3218
1
Константин ЯРОШЕНКО: «Мы потерпели обидное поражение»
ФК Карпаты

Останні два тижні виявилися дуже насиченими для новачка «Карпат». Костянтин Ярошенко провів на полі усі три матчі від дзвінка до дзвінка. Спочатку був дебют проти нечужого йому «Чорноморця», далі виснажливі 120 хвилин в Кубку України з «Перлиною», а вчора Ярошенко зіграв всі 90 хвилин у напруженій дуелі з «Олександрією».

Крім Костянтина, лише четверо гравців мають схожий результат – центральні захисники Андрій Нестеров та Іван Лобай, універсал Володимир Костевич, а також форвард Ґуставо Бланко-Лещук. Якщо для них такий показник є явищем буденним, то для футболіста, що тільки-но приїхав до Львова і не проходив збори з «Карпатами» – неабияке досягнення.

– Костянтине, що скажеш про вчорашню гру в Олександрії?
– Як на мене, то ми заслуговували трохи більше, ніж на поразку. Чесно, важко виправдовуватися... Просто мені здається, що вчора ми повинні були набирати очки, але склалося інакше і нічого вже не вдієш. Значить маємо надолужувати втрачене в наступних матчах. Це, мабуть, не найкращий рецепт для здобуття досвіду, але після вчорашнього протистояння наша молодь однозначно засвоїть чимало позитивних моментів. На жаль, вчимося на своїх помилках і отримуємо досвід з поразок.

– Який зараз настрій у команді?
– Важко, звичайно. Образлива поразка і складно передати словами той розпач, який був у нас відразу після гри. Зайшли в роздягальню у пригніченому настрої – морально виснажені, витратили багато сил. До того ж на тижнів Кубку грали, де ми сильно втомилися, а ще вчора віддали всі сили. Прикро, бо результат мав би бути кращим.

– Ти зіграв у зелено-білій футболці вже три матчі. Можеш сказати, що звик до партнерів?
– Головний мінус – те, що не проходив з командою тренувальні збори. Поступово знайомлюся, все більше звикаю і з кожним днем почуваю себе краще. Існує проблема – відсутність часу. Ми повинні давати результат миттєво. Якби було більше часу, то, звичайно, ситуація була б кращою. Однак проблеми не робимо, рухаємося далі. Потрібно відпустити негатив, забути про поразку і думати про «Волинь». Треба робити висновки і йти далі – на цьому життя не закінчується.

– Маєш нагоду наступної неділі вперше взяти участь у західноукраїнському дербі.
– Для нас зараз будь-яка гра є принциповою. Нам не вистачає очкового балансу і у такій ситуації не дивимося на суперника. Зараз треба тільки виходити на поле і вигравати. «Волинь» це чи хтось інший – значення не має.

– Жеребкування Кубка України, яке відбулося минулої п’ятниці, подарувало певну інтригу, коли у суперники «Карпатам» відрядило ФК «Полтаву». Напередодні ти спілкувався з батьком і чекав на очне протистояння?
– Скоріше, він прогнозував такий жереб. «Ви на нас потрапите», – казав. Я відповідав, що не хотілося б, оскільки далеко їхати до Полтави. Хотілося когось ближчого. До гри ще цілий місяць, тому зараз всі думки про Лігу Парі-Матч. Спочатку «Волинь», далі «Дніпро». Треба налагоджувати ситуацію в чемпіонаті. А прийде час – подумаємо і про Кубок.

– Проти батька ще ніколи не доводилося грати?
– Такого ніколи не було. Футбольне життя – дуже непередбачуване і цікаве (посміхається). Ніколи про таке не задумувався, але все трапляється.

– Чи мав нагоду прогулятися містом і ближче познайомитися зі Львовом?
– Лише одного разу з’їздив пообідати. У нас півдня за розкладом займало відновлення, от і знайшов час. Чесно кажучи, в місто особливо не вибирався. Живу на базі, там мені комфортно – поруч поле, можна потренуватися. Проміжки між матчами не дуже великі, тому треба було відновлюватися. Попереду на нас чекає тижневий цикл, сподіваюся, що знайду час прогулятися вулицями Львова.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную
Футбол | 18 марта 2024, 15:43 8
За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную

Эмиль Мустафаев может впервые сыграть за национальную команду Азербайджана

Известна сумма призовых, которую заработали украинские биатлонисты на КМ
Биатлон | 19 марта 2024, 07:47 3
Известна сумма призовых, которую заработали украинские биатлонисты на КМ

Завершился девятый этап Кубка мира по биатлону сезона 2023/24

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Patriot  UA
Удачі! поки я не не бачу на полі того Ярошенка, якого я пам'ятаю.....