Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 21 сентября 2016, 17:42
2279
0

Турция — Украина: что ждет болельщиков нашей сборной в Конье

Поддержите команду Андрея Шевченко в выездном матче с Турцией

| Обновлено 21 сентября 2016, 17:42
2279
0
Турция — Украина: что ждет болельщиков нашей сборной в Конье
ffu.org.ua
Шановні вболівальники! Як Вам відомо, 6 жовтня 2016 року національна збірна команда України з футболу зіграє свій другий матч кваліфікації Чемпіонату світу 2018. Суперником українців стане збірна Туреччини, а матч відбудеться у м. Конья (Туреччина) на стадіоні «Бююкшехир». Початок матчу о 21:45. Квитки на матч Туреччина – Україна. 
 
Враховуючи дисциплінарні норми FIFA, що створили доволі специфічні умови старту кваліфікації Чемпіонату світу 2018 для української команди (матч Україна – Ісландія, що відбувся 5 вересня у Києві на НСК «Олімпійський» за відсутності глядачів), команда прагне відчути підтримку своїх фанів навіть на виїзді у сусідній Туреччині!
 
Тож, якщо Ви ще не спланували відпустку, пропонуємо поєднати приємне з цікавим і прокласти свій маршрут через місто Конья! Звісно, це не звичні українському туристу Анталія чи Аланія, проте розширити звої горизонти і відкрити для себе нову Туреччину через призму футболу справді цікаво!
 
Перше, що вражає у місті Конья це, безумовно, сам стадіон «Бююкшехир». Погодьтеся, цікаво, коли у не досить іменитого клубу з’являється арена, яка відповідає усім міжнародними нормам та стандартам УЄФА і може скласти конкуренцію багатьом столичним стадіонам. Саме такий «Бююкшехир». Красень, що вміщує на своїх трибунах 42 000 глядачів, а своєю архітектурою може сміливо вважатися новою гордістю міста!
 
Тому, не дивно, що турецька сторона вирішила провести матч своєї головної команди саме на цій арені!
 
 
 
 
 
Проте, захоплюючись архітектурою сучасності не варто забувати і про історичні надбання міста. Адже Конья вважається одним з найдревніших міст світу! Місто вважається історичною батьківщиною християнської великомучениці Святої Параскеви-П‘ятниці, свого часу знаходилося під протекторатом грецької, а потім римської імперій, було столицею сельджукського султана, а після османського завоювання стало столицею провінції.
 
Саме тут знаходиться музей Мевлана, він же Мавзолей Румі, видатного філософа-суфія, засновника ордену дервішів Мевлеві та класика перської поезії. Окрім могили філософа в музеї можна побачити рукописні екземпляри Корана, музичні екземпляри часів Румі, а також – численні витвори мистецтва епохи сельджуків.
 
Варто відзначити, що в мавзолеї потрібно дотримуватися тонкощів ісламського етикету: взуття залишати про вході, ноги, руки та волосся повинні бути прикритими.
 
 
 
 
 
Ще однією видатною пам’яткою міста Конья є Alaaddin Tepesi. Штучний пагорб в центрі міста, що свого часу був насипаний за наказом султана Алладіна Кейкубата. Поруч з пагорбом знаходиться й мечеть самого Алладіна, а навколо неї – усипальниці восьми турецьких султанів.
 
До речі, місто Конья й досі залишається одним з найконсервативніших осередків Туреччини. Тому, якщо ви прагнете відчути справжній колорит Анатолії приправивши його видовищним футболом – Вам до Коньї! Разом зі збірною України з футболу!
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хавбек сборной Украины назвал проблему команды перед Евро-2024
Футбол | 27 марта 2024, 18:32 0
Хавбек сборной Украины назвал проблему команды перед Евро-2024

Малиновский считает, что нужно перестать пропускать первыми

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 6
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.