Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
| Обновлено 06 ноября 2021, 17:09
2906
0

Друга ліга: Кремінь не зміг замінити Тепловик

У 2 турі чемпіонату України у другій лізі зіграли 83 молодих футболісти - на три менше, ніж в 1 турі

| Обновлено 06 ноября 2021, 17:09
2906
0
Друга ліга: Кремінь не зміг замінити Тепловик

У другому турі чемпіонату України у другій лізі загальна кількість молодих футболістів, що брали участь у матчах, скоротилася на три одиниці: у першому турі було 86, стало — 83. Але це пояснюється тим, що у цьому турі відпочивав Тепловик, у складі якого виступає півдесятка футболістів, що входять до сфери інтересів проекту Золотий Талант, — 1995 року народження та молодші. А у рядах Кременя, який не грав у першому турі, а стартував у чемпіонаті минулих вихідних, молоді майже немає.

Враховуючи, що друга ліга вийшла на старт з 17 учасниками, такі коливання кількості молодих гравців у матчах різних турів будуть коливатися і надалі.

З 83 гравців, що виходили на поле, троє відзначилися голами. Особливо варто відмітити 21-річного Євгена Паньковецького з Вінниці, який забив у дебютному матчі на професіональному рівні. Він — вихованець вінницького футболу, на юнацькому рівні виступав за команду Нива-Світанок (та трохи — за СДЮШОР Нива), а після випуску зі школи грав у чемпіонаті Вінницької області за Патріот (Тульчин), Поділля (Кирнасівка), ВОДЮСШ (Вінниця) та Нива (Вінниця).

Ще два автори голів — його ровесники Дмитро Ходарченко (Нікополь-НПГУ) та Валерій Коверник (Інгулець-2). Перший — з пенальті, другий — з гри.

Ходарченко в юнацькому віці пройшов школу донецького Металурга, у якому пограв ще півроку після випуску, а потім перебрався у Макіїввугілля (Макіївка), разом з яким після початку війни на Донбасі мігрував до Нікополя, де вже другий сезон разом з партнерами виступає вже під новою назвою — Нікополь-НПГУ.

Молоді таланти України (U-21). Сезон 26. 2 ліга. 2 тур

А Коверник (на фото) розпочинав виступи у юнацькому чемпіонаті України в маріупольскому Іллічівці, в 15 років опинився у Шахтарі, в 17 закінчив клубну академію, пограв за команду U-19 та за Шахтар-3, а після розформування останнього влітку 2015-го опинився на узбіччі. Навесні 2016-го був заявлений за команду Козацький острів (Чорнолізці) у чемпіонаті Івано-Франківської області, а у липні потрапив до Інгульця.

Юні таланти України (U-19). Сезон 26. 2 ліга. 2 тур

Окрім Паньковецького, перші матчі у цьому сезоні за свої команди провели 21-річні Олександр Горват (Кремінь), Микита Жуков (Інгулець-2), Максим Таряник (Нікополь-НПГУ), 20-річні Сергій Буланий, Вадим Петров (обидва — Металург), 19-річні Анатолій Георгіца (Реал Фарма), Микита Романов (Арсенал-Київщина), 18-річний В’ячеслав Калінін, 17-річний Владислав Бабій (обидва — Іллічівець-2) та 16-річний Андрій Лиховидов (Реал Фарма). Відзначимо, що Георгіца лишив свої ворота сухими.

Вперше в заявку на матч цього сезону потрапив Денис Бондаренко (Мир), але в гру не вступав.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 23
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Тренер мужской сборной Украины по биатлону покинет свой пост
Биатлон | 28 марта 2024, 19:55 9
Тренер мужской сборной Украины по биатлону покинет свой пост

Контракт с Юраем Санитрой не будет продлен

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.