Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2145
1

Александр СЛОБОДЯН: «Наша задача – стать призерами»

Президент «Оболонь-Бровар» - о стартовавшем сезоне

Александр СЛОБОДЯН: «Наша задача – стать призерами»
Александр Слободян, fcbrovar.obolon.ua

Президент ФК «Оболонь Бровар» Олександр В’ячеславович Слободян оцінив старт команди в новому сезоні, поділився думками щодо формату першої ліги, а також розповів про завдання «пивоварів» не лише в поточному чемпіонаті, але й в цілому.

- Олександре В‘ячеславовичу, у міжсезоння команда не перемогла в жодному товариському матчі, але в першому офіційному поєдинку здобула вольову перемогу. Чи задоволені ви грою команди?
- В першу чергу ми задоволені результатом. Перша гра завжди важка в психологічному плані, але команда перемогла і це дуже добре, адже отримала позитивний заряд на перспективу.

- Я вважаю, що у нас є достатньо гравців відповідного класу для першої ліги. Ми навіть маємо два склади. Хочу сказати, що нам потрібно довіряти молодим футболістам, які в перспективі можуть вирости в хороших виконавців. Ось, наприклад, в тренувальному матчі з основою Київського Динамо (розмова відбулась після матчу з Динамо 27.07.16., — прим.), в двох останніх 15-ти хвилинках, за нашу команду одночасно грало п’ять чи шість зовсім молодих гравців з дублю. Зіграти проти Ярмоленка та інших зіркових футболістів — це великий, неоціненний досвід для них. І варто сказати, що хлопці гарно зарекомендували себе. Інша справа, що арбітр матчу перетягнув заключний тайм на кілька хвилин, вирішив зіграти до забитого голу, щоб, напевно, Динамо отримало позитивний заряд перед матчем з Карпатами.

- Активне залучення молодих футболістів в першу команду — це принципова позиція клубу?
- Ми утримуємо другу команду, яка грає у першості області, не для того, аби просто витрачати кошти, адже футбольний клуб не є благодійною організацією, ми господарська структура і для нас важлива кожна копійка. Тому задача дублю — підтягувати молодих футболістів до першої команди, виховувати хорошого рівня майстрів. Для цього там працюють тренери, які не один рік грали у Прем‘єр Лізі, в тому числі й в складі Оболоні.

- Як ви вважаєте, розширення першої ліги до 18-ти команд зробить її цікавішою?
- Деякі команди попали в першу лігу авансом, не за спортивним принципом. Вважаю, що так не повинно бути. Повинні працювати чіткі правила, закони, яких потрібно дотримуватися. Так як і в суспільстві мають дотримуватися чітких законів, точно так і в футболі. Потрібно чітко знати наперед і планувати свою діяльність: чи це буде 34 матчі, чи 30 і так далі. В першій лізі ніхто не заробляє, ніхто не утримує себе на сто відсотків. Та й взагалі, від футболу в нашій країні жоден клуб не існує. Як правило кошти в клуб вливаються ззовні. Тому, знову ж таки, ми повернулися до того питання, що нам потрібно шукати та виховувати молодих і перспективних футболістів. В першу чергу більш продуктивно повинна працювати наша школа “Зміна-Оболонь” і виховувати для нашої команди гравців хорошого рівня. Ну а якщо взяти конкретно тренувальний матч з Динамо, то приємно було спостерігати за нашими молодими хлопцями, які не боялися грати проти зіркових виконавців українського футболу.

- Олександре В‘ячеславовичу, і наостанок — яке конкретне завдання команди на сезон?
- Усі хочуть почути якусь відповідь… Наше завдання — стати призерами чемпіонату. Минулого року ми ставили завдання попасти в п‘ятірку кращих, а вже по ходу сезону команда відчула смак і боролася за найвищі місця. І я, звичайно, був трішки розчарований тими втраченими можливостями, які у нас були. Чого гріха таїти, адже окремі команди стимулювали і наших суперників, і суддів, які обслуговували матчі з нами. Усе це, без сумніву, вартувало нам втрати важливих очок. На жаль, поки що наш футбол уразливий, особливо суддівський корпус, оскільки він не є прозорий. А Оболонь — Бровар — це одна з небагатьох команд, яка дотримується спортивних принципів. І поки ми керуємо цим футбольним клубом, ці принципи будуть сповідуватися, бо інших ми не приймаємо.

Источник ФК Оболонь
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро
Футбол | 28 марта 2024, 13:58 4
Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро

Блогер Sport.ua Сергей Тищенко рассказывает о сборной Украины U-19

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Степан Мельник
Удачи в этом сезоне и выхода в вышку, а там вспомнить как имели всех и Шахтер и Динамо. Классная была команда - убили жалко сволочи....