Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1317
3

ДЯЧУК-СТАВИЦКИЙ: «Верю, что в этом сезоне выступим лучше»

Генеральный директор «Карпат» - о последних новостях из стана львовского клуба

ДЯЧУК-СТАВИЦКИЙ: «Верю, что в этом сезоне выступим лучше»

 

У четвер львівські «Карпати» заявилися на новий сезон, а також розблокували заборону проводити трансферну діяльність. Детальніше про останні події в клубі розповів генеральний директор «зелено-білих» Юрій Дячук-Ставицький.

– Сьогодні ми заявили на сезон 48 гравців. Я знаю, що уболівальники насамперед цікавляться відсутністю Андрія Нестерова – центрального захисника, який пройшов із командою підготовчий період та польські збори. Ми мали заявити його разом із усіма іншими гравцями, але через збій в системі МТС (міжнародна трансферна система) та певні технічні несправності нам цього не вдалося. Впевнений, що у п’ятницю все буде гаразд і Андрія ми таки заявимо. Окрім нього ми підписали двох молодих нападників – Максима Саламаху та Дмитра Заїкина. Хлопці ще не мають досвіду, але ми впевнені у них і віримо, що вони посилять конкуренцію і принесуть нашій команді багато користі.

– Виходить, заборона на проведення трансферної діяльності знята?
– Так, ми повністю розрахувалися із Іваном Мілошевічем та Семіром Штілічем. Чому ми не зробили цього раніше? Справа в тому, що сучасна банківська система України не дозволяє купувати валюту для погашення боргів перед іноземцями. Ми були змушені чекати поки на наш рахунок прийдуть гроші від трансферів Ігоря Пластуна та Олексія Гуцуляка. Щойно це трапилося, ми одразу ж розрахувалися із боргами.

– І все ж у турнірній таблиці в «Карпат» мінус шість...
– Я дуже сподіваюся, що нам вдасться почати чемпіонат з нулем. Клуб робить все можливе для того, щоб уникнути цих неприємностей. Маю надію, що наша Федерація долучиться до цього процесу і все буде добре.

– Чи плануються в команді трансфери нових гравців?
– Так, оскільки ми відкрили трансферне вікно, ми підсилимося ще кількома гравцями. Скажу чесно, є чимало виконавців хорошого рівня, які хотіли грати в «Карпатах». Не тільки зараз, а взагалі, оскільки «Карпати» – це відомий бренд. Думаю, з понеділка у нас будуть нові гравці.

– Яка зараз ситуація в самій команді? Чи готова вона до сезону?
– Я недавно був на тренуванні. Дивився і просто очі раділи. Ті молоді хлопці, наші вихованці, вчорашні дублери... вони просто вмирають на полі. І це тільки тренування! У них горять очі. Ксьонз і Худоб’як будуть лідерами цієї команди, вони готові повести за собою молодь. Команда вірить тренерському штабу, і я вірю, що ми виступимо краще ніж у минулому чемпіонаті. Я хочу принагідно звернутися до уболівальників і закликати їх підтримати нашу команду. Вони ваші сусіди, вони львів’яни і вони готові грати. Але без щирої підтримки мало що вийде.

– Як гадаєте, фактично оновлена команда зможе себе проявити?
– Це правда, у нас дуже багато змін. Порівняно із минулим чемпіонатом, карпатівські команди з різних причин залишили 16 гравців. Зокрема, Шведа, Пластуна та Гуцуляка ми продали. У Голодюка, Гітченка, Кожанова, Даушвілі, Непляха, Сергійчука завершилися контракти – вони перейшли хто у команди вищої ліги, хто у команди першої ліги, хто поїхав за кордон. Від послуг кількох гравців ми відмовилися через стан їхнього здоров’я або ж через те, що вони не відповідали нашим вимогам. Окрім цього, десять футболістів зараз травмовані. Мисак, Кадимян, Завійський, Захарків, Богач, Сілецький, Карпенко, Карноза, Заїкин та Микитин – усі вони зараз не допоможуть своїм командам. Дехто з них повернеться в загальну групу за два-три дні, дехто за три-чотири місяці. Варто зрозуміти, що усі три наші команди суттєво оновилися. Кращі юніори перейшли в дубль, кращі дублери в основу. Так і має бути, адже це наше кредо. Основу має поповнювати наша найкраща молодь. І такої талановитої молоді у нас багато, що й довів фінальний турнір ДЮФЛ U-17. Дві наші команди потрапили до четвірки кращих в Україні. У нас дуже хороша перспектива. Зрештою, подивіться на заявку. З-поміж усіх гравців лише кілька не є нашими вихованцями. Таким чином, ми зробили черговий крок на шляху до втілення клубної філософії у життя.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

СУДАКОВ: Не было б исполнителей, как Мудрик, Цыганков – не отдал бы ассисты
Футбол | 29 марта 2024, 03:49 3
СУДАКОВ: Не было б исполнителей, как Мудрик, Цыганков – не отдал бы ассисты

Георгий прокомментировал победу сборной Украины над Исландией (2:1)

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 24
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Владимир Пидвирный
Правильна політика давати дорогу молоді. Однак львівський уболівальник вже чекає результатів 6 років, а їх все немає, Знову молодь, знову два-три роки чекати. З таким футболом ви скоро переїдете в Добромиль, а далі за ФК Львів. Бо гри немає ніякої, на матчі ходить вже меньше тисячі, а ви далі дурите львівян. Так не можна, або робіть конкурентноспроможну команду, або йдіть за металом. Я, як в минулому шалений вболівальник Карпат, зараз повністю віддаю симпатії Шахтарю, команда грає, показує гру. А ви граєте вже третій рік без воріт. Школа, але факт.
Владимир Пидвирный
Правильна політика давати дорогу молоді. Однак львівський уболівальник вже чекає результатів 6 років, а їх все немає, Знову молодь, знову два-три роки чекати. З таким футболом ви скоро переїдете в Добромиль, а далі за ФК Львів. Бо гри немає ніякої, на матчі ходить вже меньше тисячі, а ви далі дурите львівян. Так не можна, або робіть конкурентноспроможну команду, або йдіть за металом. Я, як в минулому шалений вболівальник Карпат, зараз повністю віддаю симпатії Шахтарю, команда грає, показує гру. А ви граєте вже третій рік без воріт. Шкода, але факт.
anro87
Ох уж этот сказочник, ох уж эти сказочки...