Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 21 июля 2016, 18:16
980
0

Сергей МАКАРОВ: «Мы готовы начинать сезон»

Президент ПФЛ - о предстоящем старте сезона в Первой и Второй лигах

| Обновлено 21 июля 2016, 18:16
980
0
Сергей МАКАРОВ: «Мы готовы начинать сезон»

Президент ПФЛ України Сергій Макаров оцінив готовність до старту змагань.

- Сергію Дмитровичу, чого очікуєте від новачків? Є надії, що ці клуби будуть такими ж успішними, як минулорічні новачки – «Колос», «Інгулець», «Верес», які відразу увійшли в призери? Чи призведе їх поява до футбольного буму?
- Новачки цього сезону не менш амбітні, ніж попереднього. Деякі відверто націлені на вихід до першої ліги вже за результатами поточного сезону. Оцінювати їхній спортивний рівень поки зарано – все покаже чемпіонат.

З нетерпінням чекаємо повернення великого футболу на Вінниччину, Івано-Франківщину та Хмельниччину: глядачі з цих регіонів зголодніли за змаганнями професіоналів та із радістю підуть на трибуни. Клуби мають зробити все, щоб виграти битву за глядацькі симпатії та навчитися працювати з вболівальниками.

- Які плюси отримає чемпіонат від переходу на систему з 18 командами?
- Чемпіонат з 18 учасниками – це більш висока конкуренція. За результатами до Прем’єр-Ліги вийдуть дві найкращі команди, до другої ліги перейдуть три найгірші, ще одне місце в першій лізі буде розіграно в етапі плей-офф. Ми очікуємо гострої турнірної боротьби на всіх рівнях турнірної таблиці. Командам потрібна ігрова практика, грати завжди краще, ніж тренуватись. Чим більше матчів, тим кращим буде рівень підготовки та вищим глядацький інтерес.

- Наскільки велика заборгованість клубів за заявковим внеском?
- Клуби мають час до закінчення заявки. Більше половини з них вже повністю виконали фінансові зобов’язання перед ПФЛ.

- "Арсенал-Київщина" все ще не почала збори. Чи є шанси?
- Щодо «Арсеналу-Київщини», ми впевнені, що білоцерківці теж стартують в чемпіонаті. Бажаємо їм якнайшвидше подолати свої проблеми і закликаємо місцеву владу, бізнесменів, небайдужих до футболу, підтримати рідний клуб.

- Як будете боротися з порушеннями громадського порядку на стадіонах?
- Працюємо з клубами, фанатами, правоохоронними органами. В цьому сезоні спробуємо нову схему: на матчі підвищеної напруги призначатиметься не тільки спостерігач арбітражу, а й офіцер безпеки, який допоможе клубу-господарю якісніше підготуватися до матчу.

Велику надію покладаємо на співробітників по роботі із вболівальниками. Клуби мають перейняти цей позитивний європейський досвід і створити посаду СРВ, який стане посередником між клубом і вболівальниками. ПФЛ спільно з ФФУ координуватиме цю роботу та сприятиме у навчанні та підготовці фахівців.

- Як Ви вважаєте, чи має держава допомагати футболу, або клуби повинні самостійно заробляти?
- Клуби повинні вчитися заробляти. Ми наголошуємо на об`єднанні зусиль. «Ціле набагато більше, ніж сума його частин» - основний принцип централізованого маркетингу, що лежить в основі управління комерційними та медіа правами європейських чемпіонатів. Це збільшить ефективність комерційної діяльності, створить уніфікований продукт та фінансово привабливий чемпіонат. В той же час, враховуючи складну ситуацію в країні, ми розраховуємо на підтримку держави. Наші пропозиції направлено Робочій групі, що займається розробленням відповідних законопроектів.

- Які рішення були ухвалені Виконкомом ФФУ? Як вони впливають на ПФЛ?
- Виконком ФФУ затвердив рішення Конференції ПФЛ в частині зміни формату змагань, Регламент і план-календар сезону 2016/17. Ми готові починати сезон.

- Чи плануєте Ви зміни у Статуті?
- Зміни до Статуту внесені та схвалені Конференцією ПФЛ і Виконкомом ФФУ. Водночас ми розділяємо стурбованість деяких клубів першої ліги і ініціюватимемо розгляд можливості надання кожній лізі права прийняття самостійних рішень з організації своїх змагань.

Источник ПФЛ
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Довбик популяризирует украинский. Жирона допустила смешную ошибку
Футбол | 28 марта 2024, 23:05 0
ВИДЕО. Довбик популяризирует украинский. Жирона допустила смешную ошибку

Артем принял участие в видео с отличной идеей от пресс-службы «красно-белых»

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.