Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1859
0

Иван МАРУЩАК: «Поздравляю Тернополь с местом в Первой лиге»

Президент «Тернополя» - о судьбоносных решениях на заседании ПФЛ

Иван МАРУЩАК: «Поздравляю Тернополь с местом в Первой лиге»

Президент ФК «Тернопіль» Іван Марущак розповів про доленосне рішення конференції Професіональної футбольної ліги України, згідно якого тернопільська команда і в наступному сезоні продовжить виступи в першій лізі.

– Найперше хочу привітати всіх вболівальників ФК «Тернопіль», що вдалося зберегти для Тернополя і Тернопільщини першу лігу. Дуже дякую, що в цей важливий для ФК «Тернопіль» період, значну підтримку команді, найперше в організаційному і моральному плані, надали міський голова Тернополя та почесний президент клубу Сергій Надал та голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Вони не лише на словах висловили свою підтримку ФК Тернопіль», спільно ми будемо розвивати футбол у тернопільському регіоні.

– Розкажіть подробиці рішення конференції по ФК «Тернопіль»?
– У першу чергу було не просто переконати делегатів конференції, що ФК «Тернопіль» гідний зберегти місце в першій лізі. Виступаючи перед голосуванням, я намагався донести до учасників засідання, що футбол на Тернопільщині – це не просто гра, це важливий соціальний проект до якого залучаються діти з усіх регіонів області, військовослужбовці, соціально незахищені верстви населення. Великий футбол у першу чергу потрібен простим уболівальникам. І, чому, коли в Тернополі на футбол приходить по 5 тисяч глядачів, а спортивна інфраструктура, як відзначили футбольні функціонери, найкраща серед усіх команд першої та другої ліги, перевага має надаватися іншим командам, поєдинки яких відвідують по 100 чоловік. Від людей, які мали на конференції право голосу хотілося розумного рішення і, на щастя, їх вдалося переконати, тим самим першу лігу для Тернополя відвойовано.

– Ситуація в якій опинився ФК «Тернопіль» має стати уроком…
– Надалі, щоб подібна ситуація не повторилася, треба будувати таку команду, яка за спортивним принципом не допускатиме подій, які сталися цьогоріч. Тим більше, що за підсумками наступного чемпіонату одразу три команди покидають першу лігу, а четверта – гратиме перехідні матчі.

Зараз маємо час, щоб зрозуміти, чому тернопільська команда зупинилася в своєму розвитку та опустилася на такий рівень спортивних результатів. Наше завдання збудувати сильну команду, яка буде давати успішні результати і ФК «Тернопіль» перебуватиме на верху турнірної таблиці. Ми знаємо, як це зробити, більше того, ми вже в цьому напрямку працюємо. Зокрема, кілька днів тому розпочалися другі навчально-тренувальні збори в Заліщицькому районі, де футболістам ФК «Тернопіль» створення найкращі умови для тренувань та відновлень.

Источник ФК Тернополь
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.