Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 мая 2016, 18:27
6223
5

Артем ГРОМОВ: «Звали в Динамо Москва, но я не рискнул»

Бывший футболист «Ворсклы» рассказал о своей жизни и карьере

| Обновлено 30 мая 2016, 18:27
6223
5
Артем ГРОМОВ: «Звали в Динамо Москва, но я не рискнул»
vorskla.com.ua, Артем Громов

Артем Громов вважається одним із провідних гравців футбольного клубу «Ворскла». За час своєї кар’єри футболіст вже встиг зіграти у складі за національну збірну України.

Уже майже рік говорять про те, що Артем Громов може покинути лави «біло-зелених». Серед останніх новин – футболіст може виступати за київське «Динамо». Ми вирішили поспілкуватися із Артемом Громовим, який прокоментував можливість переходу в столичний футбольний клуб, а також назвав кращих друзів та розповів про дівчину, яку хоче бачити поряд.

- Сьогодні активно обговорюється твій можливий перехід у київське «Динамо». Та й у своїх попередніх інтерв’ю ти говорив, що хочеш покинути «Ворсклу». Зараз у тебе є пропозиція від футбольного клубу «Динамо». Ти все ж таки залишаєш лави «біло-зелених»?
- Важко щось говорити із цього приводу, оскільки все знаходиться в процесі переговорів. Тому коментувати поки немає чого. Коли буде конкретика, то я всім повідомлю про це.

- Ну ти б хотів виступати за «Динамо»?
- Звісно. Хто б не хотів грати в «Динамо»? Хіба, що хтось із «Шахтаря» не хотів би грати (посміхається). У них там свій конфлікт.

- Я впевнена, що у тебе є чимало пропозицій від інших клубів. Розглядаючи такі пропозиції, що для тебе важливіше: гроші, які пропонують, чи можливість саморозвитку у клубі?
- Гроші - це добре, але я скажу, що у «Ворсклі» я вже 9 років (із 2007 року) граю: зарплату весь час підвищували, але були такі періоди, коли я не грав. Зарплату отримав, а задоволення - ні. У будь-якому разі хочеться грати й прогресувати, бути задоволеним собою. І мені здається, якщо ставити за ціль гроші, то нічого не доб’єшся. Необхідно ставити інші цілі, а гроші - другорядно. 

- Футбол для тебе це просто робота, чи щось більше?
- Звісно, футбол для мене - це все. Більше того, на даний момент не хочу серйозних відносин, оскільки я думаю, що «первым делом самолеты, а девушки потом». Тому зараз футбол для мене №1.

- У своїх інтерв’ю ти говорив, що вболіваєш за футбольний клуб «Реал Мадрид». Це тому, що там грає Роналду? Бо я читала твої інтерв’ю, які ти давав кілька років тому, де казав, що вболіваєш за «Барселону»?
- Я вболіваю за Реал, а за Барселону я, можливо, вболівав у конкретній якійсь грі. А Роналду - це насправді дуже хороший футболіст.

- Ти розведений. І твоє серце наразі вільне. Якби тобі запропонували взяти участь у проекті «Холостяк», який знімають на СТБ, ти б погодився на цю роль?
- Звісно ж ні!

- Чому так?
- Я ж не клоун, а футболіст. Нехай у цьому беруть участь інші хлопці, яким робити немає чого, а я в цьому брати участі не хочу.

- Які взагалі тобі дівчата подобаються?
- Дивлячись для яких цілей. Зараз дівчата досить дивні. Вони думають, якщо вони красиві, то їм все дозволено. Звісно, картинка - це все добре, але потрібно ще й інше для створення сім’ї - тепло, турбота. Тут повинні бути якісь інші моменти, а не тільки оболонка. Ну, подивився на неї - красива. Але ж вона сьогодні красива, завтра красива, а післязавтра - така ж як і всі інші. А якщо в неї нічого не буде всередині, то відразу буде виставлена на трансфер. Вона повинна бути ще й господинею, але в першу чергу жінкою.

- Хто у статусі друзів Артема Громова із футболістів?
- Найбільше я товаришую із Олегом Міщенко.

- Це твій кращий друг?
- Так. А в команді у нас дуже гарні дружні відносини з усіма. Ми часто збираємося перед тренуванням пити каву. Якщо когось брати в куми, то я взяв би Міщенко. А так гарно спілкуюся із всіма.

- До речі, є інформація про те, що ти хотів переїхати в Росію?
- У мене були пропозиції. На мою думку, Чемпіонат там трохи сильніший. Був такий клуб «Динамо Москва». Дуже гарний і клуб, і база, і фінансування на порядок вище. Але я не ризикнув, оскільки зараз конфлікт між країнами, а в мене тут сім’я і не хочеться ризикувати, щоб коса на камінь найшла. Добре, що я тоді я не ризикнув перейти, бо вони вилетіли у Першу Лігу.

- За твою кар’єру змінилося чимало наставників у футбольному плані. Як ти вважаєш, хто тобі найбільше допоміг розкритися як футболісту?
- Мені здається, це відбувалося у декілька етапів. Першочергово - це Павлов, який підтягнув у першу команду, але потім був у мене дуже великий спад. Своєрідний поштовх однозначно дав Свистун. Тоді я став хоч забивати та стабільно грати. Потім Сачко, звісно ж. При ньому, мені здається, я зміцнів та змужнів, ставши стабільно грати в основному складі. Наче б то не завжди погано, періодично й непогано граю (сміється). При ньому був, мабуть, пік моєї кар’єри.

- Думав над тим, чим будеш займатися після завершення кар’єри футболіста?
- Та не знаю… Тренером - дуже складно, мені здається. По-перше, треба знати дуже добре психологію людей, бо пояснити футболісту «чому ти на даний момент не граєш», або у випадку, коли не продовжують контракт із людиною - дуже непросто. Я мабуть би не зміг людині пояснити і відмовити. Тим більше, що зараз дуже багато тренерів. У керівників не хочеться щось випрошувати. Тим більше, що фінансування дуже погане в Україні на сьогодні у зв’язку із ситуацією. Тому непросто якось намагатися хлопців налаштувати. Мені б щось спокійніше. Діток, наприклад, тренував би, фінти показував...

- Любиш дітей?
- Певний вік. Коли звісно кричить, то не дуже (посміхається). А так взагалі люблю.

- І наостанок, що б ти порекомендував всім тим юним талановитим хлопцям, які хочуть займатися футболом?
- Працювати треба. Працювати і працювати… Звісно, це дуже непроста справа. Коли я на стадіоні посидів, то послухав як і бабусі і дідусі краще грають: всі з носка із центра поля в «дев’ятку» б’ють. Насправді, все дуже непросто. В багато чому необхідно «закусити вуздечку» і працювати. Тому необхідно в першу чергу любити. І якщо це твоє, то воно обов’язково прийде. І, звісно, ніколи не здаватися попри різні ситуації в житті. Я теж до речі багато разів через те, що щось не виходило хотів здатися…

- Знаєш, є така мудрість «Чим ближче перемога, тим більше хочеться здатись». Вона завжди мені допомагає переосмислити ситуацію...
- Саме тому ніколи не треба здаватися і йти до кінця. Бути наполегливим та цілеспрямованим.

Вікторія КОЗУБ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Будет шанс проявить себя». Бущан и Шапаренко рассказали о подготовке
Футбол | 19 марта 2024, 03:00 0
«Будет шанс проявить себя». Бущан и Шапаренко рассказали о подготовке

Игроки национальной сборной Украины приняли участие в эфире с Владой Зинченко

Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»
Бокс | 18 марта 2024, 14:43 1
Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»

Джош Тейлор не считает, что Энтони способен победить Александра

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kosak-bandera
- Які взагалі тобі дівчата подобаються?
- Дивлячись для яких цілей.
turist86
"Ну, подивився на неї - красива. Але ж вона сьогодні красива, завтра красива, а післязавтра - така ж як і всі інші. А якщо в неї нічого не буде всередині, то відразу буде ВИСТАВЛЕНА НА ТРАНСФЕР".
Це просто перл! Кварцяний нервово курить
vlad7
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
fnick
Нормальная вьюха!!
vlad7
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил