Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 30 мая 2016, 08:58
29760
47

Михаил ФОМЕНКО: «Заявка на Евро практически готова»

Главный тренер сборной Украины прокомментировал победу над Румынией (4:3)

| Обновлено 30 мая 2016, 08:58
29760
47
Михаил ФОМЕНКО: «Заявка на Евро практически готова»
ffu.org.ua

Головний тренер збірної України поспілкувався з представниками мас-медіа після товариського матчу з Румунією.

- Сьогоднішня гра – остання перед тим,  як буде визначено заявку на фінальний турнір. Ви готові сказати  після  цього  матчу, хто поїде на Євро?
- Ми аналізуємо виконання гравців не лише після цього матчу. У нас вже достатньо інформації. Думаю, що завтра ми вже практично сформуємо заявку, але офіційне оголошення відбудеться 1 червня. 

- Запитання про гравців, які виступали або виступають у російському чемпіонаті. Чому Ви викликали їх після того, як вже полетіли на збір? 
- Це - суто професійні моменти. Ми за цими гравцями спостерігаємо вже давно. Сьогоднішня гра показала, що ми недарма звернули на це тріо увагу. Вони однозначно підсилюють  конкуренцію за місце у складі. Якби вони нас не цікавили,  ми би їх не запрошували. А коли саме надсилати запрошення – це питання другорядне.

- Сьогодні на заміну вийшли гравці, поява яких в остаточній заявці  Євро-2016 перебуває під питанням. Як ви оцінюєте їхню гру? 
- Ви маєте добре знати відоме прислів’я: шанси є завжди, навіть коли їх немає. А то,  що ми в цій грі використали максимальну кількість замін, отримавши цінну інформацію. Завтра тренерський штаб збереться і визначить гравців,  які будуть брати участь у фінальному турнірі.

- Чи бачили ми сьогодні наближений склад на Євро?
- Збірна України завжди відштовхувалися від суперника, зважаючи на його сильні і слабкі сторони. Так було й сьогодні. Але головне - ми прагнули отримати відповіді на ті запитання,які нас цікавили. Я гадаю, що ми їх отримали.

- Наскільки важливо , що команда здобула перемогу  у цьому товариському матчі?
- Як і клуб, так і збірна завжди має ставити перед собою максимальні завдання, грати на результат. Як кажуть вболівальники, гра забувається а результат залишається. Який же сенс грати із збірною командою - учасницею фінального турніру Євро , і не прагнути здобути перемогу. Для чого грати у красивий футбол, від якого не буде результату. Тому ми завжди ставили досягнення результату за мету. Із заявкою на Євро практично визначилися.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 47
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
taro123434
Ой надеюсь на тебя Фома, не тупи только, если не возьмешь Зинченко и при этом будет Тимощук это будет полный провал. Еще хотелось бы Бутко, не знаю почему многим не понравилась его игра сегодня. очень хорошо подключался к атакам, та и в обороне не дрожали коленки. А если не возьмешь Селезня которого все так просили то не так и страшно, все мы увидели, что он ничем не лучше того же Зозули.
Так, что самого малого чего от тебя хотелось так это Зинченка взять и не взять старика, а там уже не так важно
orvit_13
Згідний Тимощук мсвоє відіграв. Краще взяти когось з молодших.
alexbil
1)Кравец
2)Тимощук
3)Рыбалка
scooterok
Исходя из вышеописанного мною, я так понял, что Тимощук едет на Евро
Не тот уже Толя, зря, очень зря...
Shiman2020
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Naum1221
Пятов - Федецький, Хачеріді, Ракицький, Каменюка/Шевчук - Ротань, Степаненко - Коно, Коваленко, Ярмола - Зозуля
stupka91
Шахов походу зайвий буде. 1 із нападників можливо навіть 2 враховуючи що і так із 1 граємо (із 3 Селезньов, Кравець, Будківський). Один із країніх захисників (Бутко або Караваєв одного із них підмінятиме Гусев), Тимощук або Малишев, і шанси пролетіти мимо заявки має Петряк(хоча у нього на позиції немає серйозньої конкуренції)
alexbil
Очень логично ,отсеять Малышева ,а оставить деревянного Сидорчука и Рыбалку.
MacGyver
Хотелось бы увидеть:
Пятов - Бутко, Хач/Ракицкий, Кучер, Шевчук - Степаненко, Коваленко, Коно, Зинченко, Ярмола - Зозулиньо
Не соответствуют уровню сборной: Селезнёв, Гармаш, Рыбалка, Тимощук, Малышев. Кравец тоже, но он может и разбегаться если всё еще мечтает поиграть за границей.
papay
В Фоменка може не вистачити сміливості поміняти в воротах Пятова, однойї провальної гри звичайно замало, щоб робити висносновки на все евро, але піся 1, 2 провальних ігор на турнірі буде вже запізно.
Додому- мій вибір:
Тимощук - 100%
Бутківський 80%
Кравець-60%
Караваєв/Камінюка 50/50
Рибалка
Ну і костоломам Федецький, Кучер, Ротань(останнім часом), Степанено хочу побажати бути розсудливими!!!
semi09
У меня сомнения по Рыбалко,Федецкому,,Ротаню.Это те кто играл.Дело не в имени,и не в возрасте.Не степа Не рыба не умеют разгонять атаки.пасы поперек,назад,обрезки.И все очень медлено Да вы все сами видели.А по Ротаню: Тупо,касилка.Где надо и не надо.Сколько он уже попривозил....Да и Зозуле надо поаккуратнее Там жалеть не будут.
knmua
Всем так не нравится Рыбалка... это чуть ли не единственный игрок, в расширенном списке, который, исполняя штрафные, стабильно попадает в ворота! а стандарты, на ЕВРО, будут нашим ЕДИНСТВЕННЫМ козырем в атаке...
liverpool1982
рибалка ненужен точно своім тупим пасом назад збірній на евро непоможе та і селезньов пропав десь як вийшов на заміну а зінченка і бутка треба брати полюбому. сидорчук менш більш нормально зіграв і ротань теж ну а так всі остальні шо в першому таймі іграли основа полюбому кромі рибалки
Miroslav1981
Из увиденного... вчера. Зинченко может в атакующей линиии оч даже помочь Коноплянке и Ярмоленке... минус в его игре, так это то, что его хватает на минут 20-ть не более.. Но как показал этот матч, этого хватает вполне...что-бы переломить ход игры и победить за это время.. дальше все зависит от обороны..По Караваеву вышел с вынужденной замены Шевчуку... ну и был не плох..пока в сборной Макаренко не играет то нужно смотреть еще Каменюку. Короч если кого и отсеять нужно то надо смотреть следующую игру сборной.
Іванко Іваночко
Два питання: За які заслуги в рейтингу ФІФА Румунія - 16 місце, Пн Ірландія - 28, а Польща - 32 (до речі Україна - 27-а)? І чи у вчорашньому ТМ Укр-Рум румуни чомусь не хотіли вигравати?
semi09
Минусуйте сколько хотите.Но в чем я не прав?В том что Рыбалка не "тянет"или что у нас некому исполнять? Мне вот не понятно? Разговор о сборной,и не важно кто он динамовец или "крот" Или еще кто.Важно что бы 23 игрока были в форме на все 100.Кстати из тех кто играл,половина не бежит.Не знаю,может их фома перенагрузил?
Іванко Іваночко
Два питання: За які заслуги в рейтингу ФІФА Румунія - 16 місце, Пн Ірландія - 28, а Польща - 32 (до речі Україна - 27-а)? І чи у вчорашньому ТМ Укр-Рум румуни чомусь не хотіли вигравати?
KutaiskiKipanidse
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
scooterok
Я так понял вторая игра уже будет после подачи окончательного списка сборников?
Тогда можно предположить, что уедет часть тех, кто сегодня был заигран, иначе не совсем понятно зачем отправлять обратно в Украину тех, кого мы сегодня на поле не увидели!
Какое ко-во игроков нужно отсеять подскажите плз?
Хочется для себя прогноз сделать)
Саша Гайдай
Фомапридуроккоченыйублюдокпнх!!!!