Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 29 мая 2016, 15:52
5776
10

Руслан РОТАНЬ: На Євро мають поїхати найсильніші

Капітан «синьо-жовтих» – про перший збір національної команди, що пройшов на Сардинії

| Обновлено 29 мая 2016, 15:52
5776
10
Руслан РОТАНЬ: На Євро мають поїхати найсильніші
ffu.org.ua

В ексклюзивному інтерв’ю Sport.ua  півзахисник збірної України розповів про те, як команда провела перший збір, прокоментував виклик до національної команди Селезньова, Бутка та Зінченка, а також розказав про свою перемогу в змаганнях з картингу.

Руслане перший збір – відновлювальний, але завдяки тренуванням, інколи й дворазовим, ви постійно перебували в тонусі…
— Хороший вийшов збір, душевний, із сім’ями, дружинами, дітьми. Все ж перед таким турніром, як Євро, на мою думку, просто необхідно відпочити морально, а кращої підтримки ніж дружини й діти не знайти. Хоч це і не основний збір, але його важливість важко переоцінити. Після насиченого клубного сезону ми зуміли психологічно відійти і налаштуватися на нове надважливе випробування.

Незвичний нюанс зборів, коли після тренування ви наче поверталися додому, до сім’ї. Певно, це особливо сподобалося?
— Це було цікаво. І водночас сімейна атмосфера допомагала одразу ж відійти від інтенсивного заняття. Ми віддавалися повністю на тренуваннях, а потім спокійно проводили час у колі рідних! Такого майже ніколи не буває і тому це дуже цінно!

Деякі уболівальники розхвилювалися за здоров’я збірників після репортажу про змагання з картингу. Треба заспокоїти фанів, адже  швидкості були аж ніяк не «формулічні» …
— Ми провели  час із задоволенням і жодної небезпеки не було. Усі були пристебнуті, в шоломах, для команди дуже важливі такі колективні активні розваги. Ми позмагалися, пожартували, ніхто не збирався ризикувати так, як це роблять на трасі пілоти «Формули-1». Усі дорослі люди і знають,який турнір на нас чекає!. Ми їздили у своє задоволення, а зіткнення на трасі цілком можна порівняти із зіткненнями на автодромі на атракціонах. У цих машин такі ж товсті захисні гумові дуги. У той же час ми отримали великий приплив позитивних  емоцій.  Це було класне дружнє змагання.

Я бачив як дружина дала тобі настанову перемогти перед твоїм походом на трек. Очевидно, це й дало тобі переможний заряд?
— Дружина завжди надихає мене, однак завдання перемогти понад усе я перед собою не ставив. Але коли почали ганятися, увійшов в азарт і вдалося перемогти. Я був радий потішити дружину!

Але на початку перегонів, у першому заїзді, все пішло не на твою користь…
— Так, хлопці виштовхали мене у захисний бар’єр, я довго вибирався звідти, але потім показав хороший час, стрибнувши з дев’ятого місця на друге і так виборов право їхати у фіналі.

А ти взагалі любиш швидку їзду?
— Взагалі люблю їздити спокійно, без напруги. Це, можливо, азарт викликав спогади з молодості, коли я був не проти швидко поганятися.

Під час збору на Сардинії у розташування «синьо-жовтих» прибули Селезньов і Бутко. Уже до Турина приїхав Олександр Зінченко. Як можеш прокоментувати їхнє прибуття? 

— Впевнений, що ці хлопці допоможуть нашій збірній і це найважливіший момент. Вони працюють на тренуваннях, віддаються, видно, що вони повні бажання. Коли спортивний принцип зберігається – це дуже важливо. Євген – один із тих хлопців, які кували вихід у фінальний турнір. По-спортивному справедливо, що він  отримав шанс поборотися за право зіграти у фінальному турнірі Євро. Колектив є колектив - він  складався роками.

Сам Євген визнав свою помилку…
— Всі помиляються. Але найголовніше -  помилки виправляти. А тут очевидним є його прагнення потрапити до складу збірної, він цього не приховує і готовий битися за Україну на полі. Ми його в цьому лише підтримуємо.

Зараз у розташуванні вже 29 гравців, а має залишитися  23. Чи може цей факт спричинити у колективі хвилювання?
— Всі будуть працювати. Так комусь доведеться залишити розташування після 31 травня,  але це – спорт,  це – конкуренція і  найголовніше, що вона справжня. Всі з розумінням до цього ставляться і на футбольному полі доводять свої здатність допомогти збірній. Все в руках хлопців, дай Бог, щоби все обійшлося без травм.  Хай на Євро поїдуть найсильніші, щоби якнайкраще представити Україну. 

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, спеціально для Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AlexN
Адекватна людина. Все по ділу, без "заносів" як у деяких невідомих "експертів". Удачі Ротаню і всій збірній!
Kazbek ua
Не вірю, що інтерв ю по-українськи. Навіщо замилювати очі перекладом?
xron77
селезнев косячнул конкретно.но есть притча про блудного сына.пусть теперь смоет позор героическим выступлением за страну.если ему дадут такой шанс конечно.
Seroga
Вот лицемеры - не могут, видите, болеть за сборную из-за "продажных"! А то, что наши власти продажные, их устраивает... и то, что погибают военные и мирные жители на Донбассе - тоже вина наших властей (и не только) - их и это это устраивает... Игра нашей сборной на ЧЕ одна из малых отдушин - поэтому болеем за нашу сорную и верим, что она выйдет из группы!
ag77
насрали в душу всем парнями в АТО и погибшим за Украину!
ag77
Болеть за сборную, где играют продажные твари я отказываюсь
debil666
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил