Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 28 мая 2016, 23:25
5290
12

ФОМЕНКО: «Кто останется в сборной, зависит от игроков»

Главный тренер сборной Украины рассказал о первом сборе команды и готовности к матче с Румынией

| Обновлено 28 мая 2016, 23:25
5290
12
ФОМЕНКО: «Кто останется в сборной, зависит от игроков»

Головний тренер збірної України поспілкувався з журналістами напередодні товариського матчу з Румунією у конференц-залі арени «Стадіо Гранде Олімпіко Торіно».

-  Найбільш обговорюване питання сьогодні – виклик до збірної Бутка, Селезньова та Зінченка. Скажіть, будь ласка, про причини запрошення цих гравців.
- Ми вважаємо за потрібне подивитися на нинішню форму цих гравців. «На відстані» ми бачили чимало їхніх матчів, але вони не тренувалися з нами на попередньому зборі. А для того, щоби дати остаточну оцінку їхнім якостям, і потрібно їх візуально побачити і оцінити. Всі троє  – кваліфіковані гравці, Бутко був у складі збірної на фінальному турнірі Євро-2012, за Зінченком ми багато спостерігали у «молодіжці», а Селезньов був в обоймі команди у відборі до Євро-2016. Зараз у нас в таборі 29 осіб  і 31 травня ми маємо дати остаточну заявку із 23 осіб. Не ми одні викликаємо таку велику кількість гравців, практично всі збірні-учасники фінального турніру переглядають великі групи футболісті. Тож у цьому немає нічого дивного. А хто із них залишиться залежить більше від них, ніж від нас.

- Як ви оцінюєте перший збір національної команди, що відбувся на Сардинії?
- Завданням першого збору було  привести всіх кандидатів на участь у фінальній  частині до загального знаменника. Для багатьох хлопців ігри чемпіонату завершилися 14 травня і вони не мали ігрової практики від того часу. Інші востаннє грали 21 травня. Тому одним треба було дати відпочити, а іншим – підняти ігровий тонус до рівня функціональної готовності інших.  Думаю, що хлопці, котрі приїхали на збір разом  з жінками та  дітьми отримали дуже позитивний емоційний заряд. А зараз ми вже розпочинаємо цілеспрямовано  підводити їх до фінальної частини Євро-2016.

- Запитання від італійського журналіста: весь світ знає видатного українського футболіста Андрія Шевченка. Хто буде наступним Шевченком? Чи є такий у Вашій команді? І чи є в Україні футболісти, котрі готові виступати в італійській «Серії А»?
- Такі гравці, як Шевченко не лише в Україні,  а й в інших країнах народжуються не часто. Отож, ми наразі чекаємо, коли народиться новий Шевченко.  А щодо запитань про українців, які можуть грати в італійському чемпіонаті, це запитання не за адресою. Його треба ставити італійським тренерам.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
petr22222
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Ак Ра
Как же я не понимаю его шагов.. В частности не вызов на "пробы" Девича с Чигринским и дозаявка Селезнева.
Но с другой стороны позитивный момент касательно Селезнева, то что он в компании с Бойко-Ротанем-Федецким-Коноплянкой-Зозулей год назад брал серебро ЛЕ. Остается наедятся, что и тут ему ляжет карта..
Ак Ра
Я писал про серебро ЛЕ (Лиги Европы)
Ак Ра
к чему?..
Николай (Донбасс)
Смысл ищи в том, что предатель футбола Украины тайно год назад встречался с Путиным в его покоях в Питере. Странно, что СБУ до сих пор не допросило его.
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Николай (Донбасс)
ФОМЕНКО: «Кто останется в сборной, зависит от настроения Григория Рахмильевича»