Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1317
0

Игорь МАЧОГАН: «Карпаты и Ворскла обойдутся без ничьей»

Воспитанник львовского футбола – о предстоящем матче своих бывших команд

Зелено-біла гама кольорів для цього футболіста є особливою. Наш співрозмовник розпочинав займатися футболом на Львівщині, дебютував у вищій лізі в «Карпатах», а більшість кар’єри провів у футболці полтавської «Ворскли». Зараз Ігор Мачоган повернувся у рідний Стрий, проте пристально слідкує за виступами дорогих йому команд.

ОЧІКУВАННЯ

Хоч сама гра відбудеться у Великодню суботу, намагатимуся не пропустити її. Обидві команди є рідними для мене. В «Карпатах» я розпочинав професійну кар’єру, у «Ворсклі» – закінчував. Тому така гра – це подарунок для мене і я з нетерпінням чекатиму на поєдинок в Полтаві. Сподіваюся, команди потішать нас якісним футболом.

ПЕРЕВАГА

Суперники підходять з різними думками до гри. Львів’яни в минулому турі впевнено обіграли «Говерлу», а полтавчани поступилися «Динамо». Головна перевага «Ворскли» – рідні стіни. Команда Василя Сачка завжди добре грає на рідному стадіоні. Тим більше, в минулому турі полтавчани програли, тому матимуть велике бажання реабілітуватися. Гості ж навпаки приїдуть з хорошим настроєм, що також може бути козирем для них.

МОТИВАЦІЯ

Ключовим чинником в цьому аспекті буде турнірне становище. Команди практично є сусідами в турнірній таблиці. У «Карпат» лише математичні шанси наздогнати «Ворсклу», що займає п’яту сходинку. Але я впевнений, що бажання у львів’ян буде великим. Тим більше, ніхто не скасовував завдання обігнати «Олександрію».

ЛІДЕРИ

Беззаперечним лідером львівського клубу є Ігор Худоб’як. Для мене це символ новітніх «Карпат», який навколо себе може будувати команду. У Львові зараз багато молоді. Думаю, лідер повинен гуртувати навколо себе колектив. Впевнений, що Ігор з цим справляється. У складі «Ворскли» мені подобається мій земляк Артем Громов і албанець Арменд Даллку. Це ті люди, які можуть у важкий момент вести партнерів за собою.

СТАРІ ЗНАЙОМІ

Головних наставників особисто знаю не дуже добре. У «Ворсклі» зараз працює чимало моїх знайомих в адміністрації, медичному штабі. У хороших стосунках перебуваю з Олександром Чижевським, який є помічником Володимира Безуб’яка. Ми зіграли багато класних матчів у різних командах. Сашко діяв у центрі захисту, я ж – на лівому фланзі оборони або у півзахисті. Прекрасні спогади і про Романа Толочка, Любомира Вовчука, Володимира Вільчинського, Михайла Стельмаха, Анатолія Петрика. У Львові завжди було багато сильних футболістів.

СПОГАДИ

Я провів не один матч за «Ворсклу» у Львові. Ми ніколи не перемагали на «Україні». Банально не могли пристосуватися до газону. Ніхто у місті Лева не чекав легкого життя.

ПРОГНОЗ

Думаю, нічийного результату не буде. Більше шансів у «Ворскли», але не виключаю такого варіанту, коли гості створять багато проблем супернику і подарують інтригу в Полтаві. Тому, мабуть, забігати наперед не буду.

СИМПАТІЇ

Як я вже казав, обидві команди є рідними для мене. У «Ворсклі» я провів майже вісім років. Велику роль в моєму житті відіграли і «Карпати». Це команда, що є символом Львівщини. Не можу сказати, що я проти них вболіватиму. Мій рідний Стрий на Сході не всі знають. А Львів – це візитка, яку поважають за межами в України. Мене часто називали вихованцем львівського футболу і це дуже почесно.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.