Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
|
1276
0

Игорь ЛЕОНОВ: «Вместо Тейшейры сыграет Эдуардо»

Экс-игрок донецкого «Шахтера» - о матче команды против «Шальке»

Игорь ЛЕОНОВ: «Вместо Тейшейры сыграет Эдуардо»
— Ігоре, через специфіку підготовки мало кому достеменно відомо, в якому стані перебувають «гірники»…
— Це справді проблема, головний мінус наших: якщо «Шальке» майже місяць активно виступає в бундеслізі, одному з найсильніших чемпіонатів Європи, то «Шахтар» не грав у офіційних змаганнях із початку грудня 2015-го. У цьому, як на мене, перевага німців. Хоча, на мою думку, єдиний їхній серйозний плюс порівняно з нами. Користуючись нагодою, хотів би попросити львівських уболівальників прийти на стадіон, адже цього разу підтримка нашим буде дуже потрібна.
 
— Ви, безумовно, спостерігаєте за бундеслігою. Там турнірна таблиця, коли чесно, не особливо спонукає до оптимізму.
— Маєте на увазі четверту позицію команди з Гельзенкірхена? Справді, в них тепер чи не найуспішніший сезон за десятиліття. Проте маю надію на таке: «Шальке» бореться за потрапляння в Лігу чемпіонів, сподіваюся, це для них першочергове зав­дання, тому гратимуть із «Шахтарем», скажімо так, із оглядкою на внутрішні тили. Ми ж знаємо, що клуби з країн т.зв. «топ-п’ятірки» зазвичай прохолодно ставляться до Ліги Європи, «вмикаючись» там на повну хіба що у чвертьфіналі. А іноді й пізніше. Пригадую, як 11 років тому італійська «Парма» привезла на півфінал (!) Кубка УЄФА резервний склад.
 
— Що конкретно чекаєте від післязавтрашнього матчу?
— Мені здається, німці гратимуть од захисту, наші атакуватимуть. Головне, як на мене, реалізовувати моменти, щоби тут ми не мали традиційних проблем. Те, що бачив на зборах «Шахтаря», дає змогу припустити: «гірники» непогано втілюють у голи те, що створюють. Іще хотів би зауважити, що Мірча Луческу дуже досвідчений тренер, який пройшов у футболі, здається, все. Він знає, як виходити із ситуацій — складних і не дуже. Тому впорається з кількома суттєвими труднощами.
 
— Розумію, на що натякаєте: продали Алекса Тейшейру, втратили Фреда…
— Справді, суттєві пробоїни, особливо перша. Таке життя, треба до всього пристосовуватися. Це ще диво, що Алекса втримали влітку, що він так допомагав команді цілих півроку! Упевнений: якби Луческу не мав заміни Тейшейрі, його б і цього разу не відпустили. Припускаю, замість нього виступатиме інший сильний бразилець — Едуардо.
 
— Іще те питання! Справа в тому, що в двох останніх спарингах «гірники», вочевидь, уже награвали стартовий склад. Буде він такий: у воротах П’ятов, у захисті Срна, Кучер, Ордець, Ісмаїлі, у півобороні Степаненко, Малишев (опорники), Марлос, Едуардо, Тайсон (атакувальні), в нападі Гладкий. Отже, Алекса замінить Едуардо?
— Давайте по черзі. По-перше, не знаю, чому не грав Ярослав Ракицький. Переконаний: він вийде в основі проти «Шальке». Не може не вийти, це ж наш найкращий центрбек! По-друге, позиція лівого захисника: може, Ісмаїлі, а може, В’ячеслав Шевчук, натомість бразильця відсунуть у півзахист. Чому відсунуть? Бо на позиції під нападником може вийти Едуардо, на боці котрого стабільність і досвід, але може й молодий Віктор Коваленко, на боці котрого талант, а ще, вважаю, цілком реальним вихід Тайсона. Якщо втілиться саме останній варіант, на місці лівого півоборонця очікую Ісмаїлі. Хоча все це припущення, які доволі далекі від істинного стану справ. Усе вирішить Луческу. А він, можливо, довірить іще комусь із молодих, наприклад, Андрієві Борячуку. Або дасть черговий шанс іншим латиноамериканцям — Бернарду, Нему, Феррейрі, Дентіньо.
 
— Зазвичай у плей-оф єврокубів між матчами різниця два тижні. «Шахтар» зіграє проти «Шальке» 18 і 25 лютого. На чию це користь?
— Навряд чи на нашу. Повторюю, німці в такому темпі живуть уже місяць, а нам доведеться непросто. Це ще один плюс для Гельзенкірхена. Із іншого боку, переконаний: у «гірників» усі виконавці — професіонали, й взагалі — за місяць можна підготуватися до серйозного турніру.
 
— Наостанок дещо специфічне запитання: недавно в Інтернеті з’явився ролик із зборів «Шахтаря», на якому просто дива демонструє Василь Кобин. Як уважаєте, чому талановитий хлопчина, 6,5 років перебуваючи на контракті з донецькою командою, так і не розкрився?
— Так у тому ж і річ, що це — звичайний відеоролик! Змонтувати можна все що завгодно! А реальність, зокрема футбольна, зовсім інша. У мене в Академії «Шахтаря» є хлопчаки, які на тренуваннях таке показують, що подих перебиває. Але чи виростуть із них великі гравці…
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.