Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 16 февраля 2016, 17:41
1356
1

Футбол Київщини до травня без голови

Очільник федерації давно у відставці, а нового вибирають за допомогою влади

| Обновлено 16 февраля 2016, 17:41
1356
1
Футбол Київщини до травня без голови
Унікальна ситуація склалася останнім часом у футболі Київщини. Майже два роки тому подав у відставку її колишній голова Анатолій Присяжнюк (колишній голова ОДА Київської області), а от з новим очільником КОФФ не визначилися й досі. Передвиборча кампанія супроводжувалася скандалами, інтригами та навіть втручанням представників місцевої влади. Та про все — по порядку.
12 лютого в селі Ковалівка Васильківського району Київської області відбулася довгоочікувана конференція Київської обласної федерації футболу. Востаннє такий захід у обласній федерації проходив ще у 2009 році, тож можна лише уявити,яка увага була прикута до цієї події. А враховуючи ажіотаж,що разгорівся навколо кандидатур на посаду голови федерації, все це обіцяло перерости у вибухову суміш. Та особливих сенсацій не сталося.  В числі учасників заходу були представники 32-х колективних членів обласної ФФ (міські та районні федерації футболу),а це 59 делегатів. До речі,для кворуму вистачило б, щоб на конференцію з'явилося представники 25 коллективних членів — 49 делегатів. Тож саме така зацікавленість футбольних аматорів Київщини говорить про надважливість та серйозність заходу. 


 
Першим підсумком роботи конференції стало прийняття відставки голови КОФФ Анатолія Присяжнюка. Відзначимо,що очільник КОФФ Анатолій Присяжнюк подав у відставку ще на початку 2014 року. Вже понад два роки його заява залишалася незатвердженою, а обов'язки голови організації виконував перший віце-президент організації Олександр Тютюн (колішній арбітр та функціонер з величезним стажем). Судячи з усього, передавати свої повноваження новому голові Олександр Якович аж ніяк не планував. Тому і конференцію за легітимну визнавати відмовився. Тож не дивно, що на конференції його не було, а делегати, що зібралися,так і не почули довгоочікуваний звіт про работу федерації. А почути та обговорити було що. Але аналіз поки що не оприлюдненого звіту залишмо на потім. Головним же очікуванням зборів було обрання нового голови федерації. Власне, навколо цього й крутилася вся інтрига. Проте тут футбольну громадкість і чекав сюрприз: усі кандидати, а їх було троє, відкликали свої кандидатури. Серед них і член виконкому ФФУ, народний депутат України Вадим Івченко, чию кандидатуру висунули 26 колективних членів КОФФ. Серед головних причин такого кроку народного обранця: будь-якою ціною уникнути розколу та подальшого поглиблення конфлікту в організації. Така свідома позиція заслуговує поваги, адже нарешті інтереси більшості почали цінувати вище, ніж свої власні амбіції. До речі, така невизначеність у лавах КОФФ привернула увагу владних структур. Зокрема, на конференції у якості гостей були присутні чотири мери, три голови районних адміністрацій, депутати обласної ради. Тим самим представники влади продемонстрували свою небайдужість до проблем обласного футболу та бажання сприяти у їх вирішенні. Крім того, у гості завітали представники міської федерації Фастова, ФК «Рось» (Біла Церква), ФК «Діназ» (Вишгород) та інші особи, які, хоч і зайняли сторону Тютюна, але теж зацікавлені у тому, щоб на футбольній Київщині був мир та спокій. Слід зазначити, що конференція проводилася у відкритому режимі, за присутності представників друкованих та електроних ЗМІ, а також телебачення.


 
Врешті-решт, була визначена дата наступної конференції: вона відбудеться 14 травня, там і буде повторна спроба обрати голову обласної федерації. І навряд чи тоді вже в когось буде привід її проігнорувати. Для проведення заходу створено робочу групу, до якої увійшли Олег Балагура, Станіслав Поліщук, Леонід Матушевич, Валерій Чалий, Микола Король, Владислав Типанов, Іван Куроченко, Василь Олексюк та Валерій Валерко. Очолює групу Леонід Джуджик. Є сподівання, що вони докладуть всі зусилля, щоб 14 травня все було зроблено належним чином, а федерація нарешті отримала нового очільника, який зробить все можливе, щоб об'єднати футбольну громадськість Київщини та вирішити всі болючі проблеми, які зараз заважають улюбленій грі мільйонів активно розвиватися в містах та селах Київської області.

Валерій ТАБАЧУК

 

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 24
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Коуч соперника Украины объяснил, почему команда проведет матч с Сан-Марино
Футбол | 29 марта 2024, 04:26 0
Коуч соперника Украины объяснил, почему команда проведет матч с Сан-Марино

Франческо Кальцона возглавляет не только «Наполи», но и сборную Словакии

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
seroff69
Риги збиваються в кучу