Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
875
0

Роман ПИДКИВКА: «Нагрузки на сборах дают о себе знать»

Голкипер «Карпат» подвел итоги первого турецкого сбора

Воротар «Карпат» пропустив половину першого етапу підготовки до сезону. Роман Підківка разом з Денисом Мірошніченком і Вадимом Страшкевичем із молодіжною збірною України виступали на турнірі Antalya Cup. Проте у двох спарингах «зелено-білих» кіпер участь все-таки взяв. Про враження від зборів у збірній і клубі, а також про плани на майбутнє Роман розказав Інформаційному центру ФК «Карпати».

– Романе, як оціниш перші турецькі збори?
– Вважаю, що перша частина підготовки пройшла у нормальному робочому ритмі. Футболісти багато працювали, виконали великий об’єм фізичних навантажень. Я долучився до команди наприкінці збору і провів у таборі «Карпат» лише сім днів.

– Однак за цей час ти встиг зіграти два матчі...
– Так, а до того я перебував у лавах молодіжної збірної України. Ми взяли участь у міжнародному турнірі. Як на мене, зіграли непогано, але висновки повинен робити тренерський штаб. Так само переконаний, що зараз важко сказати, хто саме отримає виклик на офіційні матчі «молодіжки». Чимало гравців з «Динамо» і «Шахтаря» участі у зборі не брали.

– За тиждень встиг ознайомитися з принципами роботи тренерського штабу «Карпат»?
– Ще у дублі я працював з Володимиром Журавчаком, тому знаю про його вимоги і методи. Вони мені зрозумілі і дуже близькі. Я чудово розумію, чого від мене вимагає тренер.

– Наскільки важко було витримувати фізичні навантаження?
– Режим у клубі суттєво відрізнявся від роботи в таборі молодіжної збірної. В «молодіжці» ми переважно грали матчі на турнірі, тому розпорядок роботи виглядав так: гра, потім відновлення, далі знову гра. В команді Олександра Головка я зіграв чотири матчі. В «Карпатах» ставилися трохи інші завдання, які були продиктовані іншим характером підготовки, тому вимоги здавалися жорсткішими. Спочатку було важко, але потім я звик.

– Що скажеш про спаринги зі «Словацком» і «Рударем», в яких ти брав участь?
– Обидва суперники були хорошого рівня. Ми тільки почали підготовку до другої половину сезону, а суперники вийшли на фінішну пряму. Наприклад, після першого тайму з чорногорцями їхній тренер зробив одну чи дві заміни. Це означає, що основний склад команди майже визначено і йде цілеспрямована підготовка до перших матчів у чорногорському чемпіонаті, що відбудуться дуже скоро. Крім того, наші суперники мали у своєму складі достатньо вікових гравців. Це добре, адже ми отримали важливий досвід.

– На перші збори з основною командою поїхали два молоді воротарі: Олег Мозіль та Іван Сілецький. Як вони себе проявили?
– Хлопці – молодці, багато працювали, як і кожен футболіст «Карпат». Кожен розуміє, що це перша команда і тут треба тренуватися на максимумі.

– Втома відчувається сильно?
– Не буду приховувати – навантаження на зборах даються взнаки. Але це наша робота і ми повинні працювати. Тим більше, що мали для відпочинку цілий місяць.

– Як виглядатиме ваша подальша підготовка до сезону?
– У нас кілька днів вихідних. Планую їх провести з рідними – поїду в Київ до сестри. Потім маємо вирушити в Туреччину на другий збір – 11-го лютого в обід вилітаємо на збори.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

МИЛЕВСКИЙ: «Хочу найти нападающего в Динамо, который был бы похож на меня»
Футбол | 24 апреля 2024, 21:47 13
МИЛЕВСКИЙ: «Хочу найти нападающего в Динамо, который был бы похож на меня»

Экс-форвард «Динамо» хочет вернуться только в киевский клуб

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.