Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 февраля 2016, 20:41
2152
0

ЗАБРАНСКИЙ: «Бывшие работники ударили Николаеву в спину»

Главный тренер клуба объяснил, за что команду могут лишить турнирных очков

| Обновлено 05 февраля 2016, 20:41
2152
0
ЗАБРАНСКИЙ: «Бывшие работники ударили Николаеву в спину»
niksport.com.ua

Рибаков, Федорчук, Смагін

— Руслане Михайловичу, вже пишуть, що з «корабелів» знімають очки. В чому справа?
— У працівника клубу, а саме Артема Рибакова, який працював відеооператором, виявилося, був контракт як зі старшим адміністратором. Яким, до слова, він не працював. У нього була прописана зарплата більша, ніж зараз у мене на посаді головного тренера. У Федорчука та його помічника Смагіна також були укладені договори на пристойні суми. Думаю, що все це було організовано навмисно для того, щоби, коли вони пішли чи змінилося керівництво, написати листи «щастя» до КДК, аби їм виплатили зарплатню. Розумієте, якщо її помножити на 12 місяців, отримаємо вагому суму. Хоча завдання команда при них не виконала, заледве не вилетівши з ліги.

Я, власне, чому порушив тему. Розумію, що незабаром нас попередять, а згодом знімуть очки. Відтак хочу, щоби вболівальники знали своїх «героїв» у обличчя. Пам’ятаєте, я теж колись із Бугаєм ішов із команди разом із гравцями (Чучман, Богачов, Чорній, Кучеренко й інші)? Перед нами була серйозна заборгованість — приблизно 70 тис. у кожного. Та ніхто з нас за три роки не написав жодної скарги! Усвідомлювали, що МФК ледь-ледь виживає. Якщо звертатимемося до інстанцій, то клубу просто не стане.

У принципі, зараз ситуація в «Миколаєві» така, що можна терпіти. Маємо невеличкі зарплати та премії. Значних боргів немає. Завод «Екватор» допомагає, думаю, невдовзі місто теж сприятиме. А колишні працівники ударили в спину. Не знаю, з якою метою. Просто отримати гроші, котрі не заробили, чи потопити клуб? Варіантів два.

— Перша думка: чому не можна вирішити ситуацію без участі КДК?
— Найперше — вони не виходили на клуб. Знаю, що з Рибаковим (він місцевий) щось вирішували, але безрезультатно. Думаю, вони переслідують іншу ціль. Прийшов лист із ПФЛ, в якому попросили розрахуватися й владнати всі питання. Незабаром відбудеться засідання КДК, на якому ухвалюватимуть штрафні санкції.

— Чи подаватимете апеляції?
— Авжеж! Адміністратором у команді працює Андрій Токарський — ще з тих часів, коли я виступав, себто з 1999 року. У такому клубі, як «Миколаїв», не може бути старший адміністратор і два помічника. Це смішно. Тим паче, ледве вистачає грошей, щоби одному заплатити. Всі знають, що Рибаков займався фото- і відеорепортажами, та який він має стосунок до старшого адміністратора? Очевидно, що все організували для того, щоби стягнути з ФК кошти.

— Які подальші кроки «корабелів»?
— Створимо комісію, котра складатиметься з адміністратора Токарського, тренера Ставки та інших працівників, які підтвердять справжню сферу діяльності Рибакова. Спробуємо так вирішити питання. Шкода, що за непорядні й нечесні дії людей, через які команда ледве не вилетіла в другу лігу, з «Миколаєва» почнуть знімати очки. Втім, сподіваюся, до цього не дійде. Консультуємося з юристами, щоби нам допомогли в цій справі.

— Чи думали, на всяк випадок, де знайти потрібну суму?

— Не думали, бо її немає. У нас була двомісячна заборгованість, але сьогодні (розмовляли 2 лютого. — Є.Д.) мають «закрити» один місяць. Одначе команді ж потрібно ще на збір поїхати та закупити екіпірування. У нас немає зимових спортивних костюмів, а в міжсезоння дворазовий режим, між тренуваннями форма не висохне, тому потрібно по два комплекти. Крім того, допомагаємо гравцям із житлом, харчуванням і медикаментами. Витрат вистачає. Вважаю, несправедливо віддавати гроші людям, які їх не заслужили, замість того, щоби розраховуватися з футболістами.

Трактори, настрахало, через батьків

— У Болгарію, як мені розповідали раніше, відчуваю, не їхатимете готуватися.
— Так, закордон відпадає. Сумніваюся, що хтось з боку готовий нам профінансувати збір. Зачищаємо самі поле, бо завтра грати з Каховкою. Правда, знову допоміг «Екватор» — прислав два трактори. За великим рахунком, більше того нікому не потрібно. Коли ми вийдемо у першій офіційній грі з «Геліосом», ніхто не зважатиме, що ми були в снігу, а харків’яни місяць займалися в Туреччині. Всі чекатимуть лише перемогу.

— До речі, лише ви повідали, що змушуєте підопічних чистити газон.
— Причому самі не змогли почистити — подужали лише третину поля. Позаймалися на тій ділянці, щоби футболісти не забули, що таке м’яч. Отож із тренажерного залу зразу поїхали на спаринг із «Чорноморцем». До нас приїхали Колінс, Сартіна й Гордя. Не настрахало їх побачене, не втікали.

— Зважаючи на різницю умов у «Миколаєві» й «Нафтовику-Укрнафті», дивує, що повернувся Сторубльовцев. До того ж, Книш мені натякав, що то було рішення гравця.
— Він не захотів повернутися насправді. Думаю, вам Володимир Миколайович щось недоговорив. Пам’ятаєте, раніше була інформація, що охтирці відмовилися від послуг низки виконавців? Спілкувався зі знайомим у клубі, розповідав, що то було дивне для всіх рішення головного тренера. Валерій приїхав додому, запропонував йому грати за нас. Не думаю, що він дуже хотів іти від «нафтовиків». Тим паче, там умови в п’ять разів кращі, ніж у нас.

— Чому не приїхали Рогозинський і Попов?
— Попередньо домовлялися, але на першому зборі їх не було. Не телефонував їм, вони мені теж. Гадаю, хтось зателефонував до них, запропонував хороші умови й вони різко передумали. Поїдуть на збори, не підійдуть, а потім знову виходитимуть на мене через своїх батьків.

— Наче хороша команда збирається в Миколаєві. Чи задоволені комплектацією?
— Сартіну виставили на трансфер у «Геліосі». Я з ним зв’язався, бо пам’ятаю його в справі. Він такого плану, як і Цапій, тому підходив нам. Колінс захотів бути ближче до сім’ї, яка мешкає у Вінниці. Каже, що хоче завершувати професійну кар’єру, відтак грати за аматорів і тренувати дітей. Домовилися, що до літа виступатиме в Миколаєві. Подобається, коли в колективі є досвідчені гравці, котрі можуть чогось навчити молодших партнерів і, крім того, простежити за тим, аби вони не займалися тим, чим не потрібно. Ніколи не перевіряю команду, не їжджу квартирами й готелями, бо знаю, що там ветеранчики, котрі розуміють, що потрібно грати й заробляти премії. Отож вони не дадуть розслабитися молоді.

— З огляду на всі фактори, як навесні виступатимуть «корабели»?
— Маю надію, стабільніше. Восени нерівно грали. Могли вдома обіграти «Іллічівець» (4:0), а потім програти «Гірнику» (0:3). Позначилася відсутність рівноцінних замін. Якщо хтось із основного складу випадав через дискваліфікації чи травми, то це залишало свій відбиток. Був випадок, коли півкоманди підхопило інфекцію, не могли грати. Тому й поступилися так розгромно криворіжцям. Хочеться стабільності, бо завдання в нас було потрапити в десятку. Рвати жили для того, щоби посісти третє місце, котре цьогоріч нічого не дасть, ми не готові. «Миколаїв» не те, що до прем’єр-ліги, до першого дивізіону не готовий. У нас немає тренувального поля. Крім того, відсутнє освітлення, хоча стоять хороші прожектори, проте до них немає підстанції, котра здатна генерувати електроенергію. Потрібно буде багато працювати з інфраструктурою. У цьому плані наше місце в чемпіонаті 13-14. Зараз головне — поставити гру, щоби не було перепадів, і зберегти команду. А наступного року подивимося, як усе складеться, відтак ставитимемо відповідну мету.

Євген ДЕМЯН

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 04:39 5
«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами

Даниэль Коллинс в двух сетах разгромила Екатерину Александрову в полуфинале соревнований

Полное согласие. Лунин в ближайшее время продлит контракт с Реалом
Футбол | 29 марта 2024, 13:35 0
Полное согласие. Лунин в ближайшее время продлит контракт с Реалом

Украинский вратарь хочет остаться в Мадриде

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.