Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Польша
| Обновлено 18 января 2016, 23:32
4507
10

Польша: итоги первой части сезона

Долгожданный шанс Пяста, незначительный вклад украинцев

| Обновлено 18 января 2016, 23:32
4507
10
Польша: итоги первой части сезона
ekstraklasa.net
Якщо коротко підсумувати першу частину сезону в польській Екстракласі, то, мабуть, головною сенсацією виглядає лідерство «Пясту». Втім, команда влітку пристойно підсилилася – у Глівіце не пошкодували грошей і підписали відразу 13 нових гравців. Троє з них – Мартін Нешпор, Йосип Барішіч та Каміл Вацек – забили 18 з 39 м’ячів команди (до речі, всі троє – легіонери: Нешпор і Вацек – чехи, Барішіч – хорват). От і секрет зльоту команди. Щодо результативності загалом, то тут польські фани мають бути задоволеними своїм чемпіонатом. Нагадаємо турнірну таблицю:
 
 
Про чемпіонську боротьбу
Найтитулованішими польськими клубами на сьогодні є «Гурник» та хожувський «Рух». Обидві команди у своїх музеях мають по 14 завойованих титулів чемпіона. Наразі обидві мають непогані шанси, щоб увійти в топ-8 та претендувати на медалі. Нагадаємо, що чемпіонат Польщі проходить у два етапи: після 30 турів перша вісімка бореться за чемпіонство, друга – за «невиліт». На другому етапі, який гратиметься в 1 коло, команди матимуть половину очок, завойованих на першому етапі. 
 
Трохи менше, а саме на один чемпіонський титул, має «Вісла», яка чомусь досить пасивно грає в першій частині. В цьому сезоні, мабуть, буде складно повторити досягнення 2011-го року та стати чемпіонами. А ось минулорічний чемпіон, «Лех», посідає досить вигідне місце, якщо брати до уваги те, що клуб матиме змогу боротися в продовженні чемпіонату після 30-го туру.
 
Також продовжує боротьбу добре нам знайома «Легія», яка розмістилася на другому місці, з невеликим відривом від своїх опонентів. Як і в минулому році, клуб прагне завоювати золоті медалі. Однак, в минулому сезоні для досягнення мети не вистачило 1-го пункту. В цьому ж варшавська команда, яка має, мабуть, найсильніший склад серед усіх інших клубів Екстракласи, напевне боротиметься за місце в Лізі чемпіонів.
 
Щодо лідера, а саме «Пяста», то клуб досить сильно розпочав цей чемпіонат та має не аби які наміри завоювати перше в своїй історії чемпіонство. Відрив від тої ж «Легії» досить комфортний, тож якщо клуб буде йти саме по цьому графіку, все може скінчитися досить добре для команди з Хожуву.

 
Відносно аутсайдерів можна сказати лише одне – тут ще й досі нічого не ясно. 4 очки відставання останньої на даний момент команди від 8-го місця, яке дає змогу боротися за місце в єврокубках – погодьтеся, не той відрив, який не можна було б ліквідувати за 9 турів, що лишилися. 
 
Нападники чемпіонату, яких можуть задіяти на Євро
Серед найкращих польських нападників цього сезону в тамтешньому чемпіонаті слід визнати молодого таланта – Маріуша Степинського, який виступає за «Рух». За 21 матч молодий нападник встиг засмутити воротарів своїх суперників аж 11 разів. Непогано як для 20-річного юнака. Юний талант обігнав всіх своїх польських товаришів за показником результативності та посідає третю сходинку в бомбардирській гонці.

 
Також своєю гольовою результативністю можуть похизуватись 32-річний нападник «Вісли» Павло Брознек, на рахунку якого 8 точних пострілів у ворота суперників. Трохи менше за Брозека на свій рахунок, а саме на один точний постріл, записали 27-річний півзахисник «Краковії» Маріуш Центнарський та 24-річний нападник «Леха» Мацей Гойос.
 
Українці, які відзначилися в польській Екстракласі
Найрезультативнішим українцем в першому колі польського чемпіонату став 33-річний захисник «Гурника» із Забже – Олександр Шевелюхін, який забив два голи:



По одному голу у свій результатив записали 31-річний півзахисник «Корони» Сергій Пилипчук, який провів 9 матчів, та 24-річній півзахисник «Ягелонії» Тарас Романчук. Загалом цього сезону в Екстракласі виступають 115 легіонерів (25,7% від загальної кількості заявлених гравців), тож маємо констатувати – українці не грають вирішальної ролі в чемпіонаті наших західних сусідів. Втім, можливо, їхні поради знадобляться тренерському штабу нашої збірної при підготовці до чемпіонату Європи.
 
Микита ДЕНДЕЛЬОВ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Цыганков заинтересовал два европейских гранда
Футбол | 15 апреля 2024, 14:22 6
Цыганков заинтересовал два европейских гранда

«Бавария» и «Барселона» хотели бы заполучить украинца в состав своих команд

Тяжелые победы Динамо и Шахтера, осечки Кривбасса и Днепра-1
Футбол | 16 апреля 2024, 06:35 0
Тяжелые победы Динамо и Шахтера, осечки Кривбасса и Днепра-1

Самые интересные события 24-го тура УПЛ – в нашем традиционном обзоре

Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
JohnyTempus
Не знаю чего опять столько критики.
Прочитал статью, норм. информативно. Общий обзор чемпионата за которім не слежу и пару строк об украинцах там.
supergrass
Цікаво було б дізнатися про бюджети польських клубів у порівнянні з нашими.
Аби був зрозумілішим фінансовий потенціал що вкладений у в польський чемп.
А то Пяст не Пяст. В рейтенгу УЄФА ми все одно далеко попереду Польщі.
Geoman
А Подбескидзе это грузинская фамилия?
toli0808
kung_vv, 19.01.2016 00:28
Ну я уже понял, что будут представлены результаты всех чемпионатов, игроки которых могу теоретически сыграть в группе СБУ...
toli0808
kung_vv, 18.01.2016 23:43
А почему не про "братьев" из Северной Ирландии?
toli0808
Lennon750, 18.01.2016 23:37
Так поляки наши братья. Вот спорт юа о них статейку и выложило)
-----------------------------------------------
Ааааа...
Это я тупанул....
toli0808
И шо так с опа...зданием?
Все уже заждались результатов ЧЕМПОВ Македонии и Черногория...