Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 января 2016, 11:01
958
0

Карпаты празднуют 53-летие клуба

История львовской команды началась 18-го января 1963-го года

| Обновлено 18 января 2016, 11:01
958
0
Карпаты празднуют 53-летие клуба

Сьогодні, 18-го січня 2016 року виповнюється 53 роки з дня заснування футбольної команди «Карпати» – флагмана футболу всієї Західної України та одного з найпопулярніших клубів нашої держави.

Рівно 53 роки тому, 18-го січня 1963 року, мешканці Західної України готувалися до Щедрого Вечора напередодні одного з найбільших християнських свят – Хрещення Ісуса Христа. Втім, в одній із львівських квартир група солідних чоловіків була зайнята виключно земною справою – обирали назву для новоствореного футбольного клубу. Обговорювали довго, варіантів було чимало. Врешті решт зупинилися на назві «Карпати». Чому? Все дуже просто – вона насправді вказувала на цілий регіон, який мав презентувати футбольний коллектив міста Лева на зелених полях в той час Радянського Союзу.

І от з того дня сьогодні минає 53 роки... Напевно ініціатори створення «Карпат» й гадки не мали, чим усе обернеться. Вони навіть не могли уявити, що нова команда невдовзі збиратиме повні стадіони, що у місті зародиться карпатівський дух. «Зелено-білим» судилося дуже швидко стати провідною командою в регіоні й улюбленою для багатьох вболівальників не лише в нашій країні, а й далеко за її межами.

В історії «Карпат» було різне. Найбільш пам’ятні сторінки – це виграш Кубка СРСР, вихід до елітного дивізіону радянського футболу, бронзові медалі чемпіонату України та участь в груповому турнірі Ліги Європи. Але були й болючі падіння, як то виліт з вищої ліги чемпіонатів Радянського Союзу та України. Було і сім років «клінічної смерті», коли партійні чиновники разом з військовими намагалися раз і назавжди знищити «Карпати», які мозолили їм очі і немов кістка стояли поперек горла. Не вийшло! Громада стала на захист улюбленого клубу і зробила все, аби відродити Народну команду!

«Карпати» мають непросту, але чудову вже більш ніж піввікову історію і завжди виокремлювалися з-поміж інших команд незламним характером, згуртованістю, вмінням вести самовіддану боротьбу з першої до останньої хвилини. Недарма «Карпати» давно зажили слави кубкового бійця. Упродовж останніх років, які виявилися непростими, «Карпати» вкотре продемонстрували свій характер і зуміли зберегти традиції. Тож можна не сумніватися, що вже в найближчому майбутньому «Карпати» знову вирішуватимуть найвищі турнірні завдання як на внутрішній арені, так і в Європі.

Тож з Днем народження, «Карпати»!

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.