Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 10 декабря 2015, 17:34
2350
1

Руслан КОСТЫШИН: «Будет 2-3 новых игрока»

Наставник «Колоса» — о планах на межсезонье

| Обновлено 10 декабря 2015, 17:34
2350
1
Руслан КОСТЫШИН: «Будет 2-3 новых игрока»
Тренер ковалівського клубу не припиняє дивувати скромністю. Здавалось би, «Колос» перебуває на чудовій позиції, щоби вже навесні оформити чемпіонство. Однак наставник наголошує на тому, що не слід квапити події. Також пан Руслан розповів про підготовку команди в зимовий період.
 
— Пане Руслане, ваша команда пішла на зимову перерву лідером другої ліги. Певне, задоволені таким результатом?
— Так, нам удалося завершити першу частину чемпіонату на найвищій сходинці. Це, звичайно, тішить. Особливо приємно згадати, як ми виступали наприкінці літа — початку осені, коли здобули кілька важливих перемог. Була в нас і одна провальна гра (вочевидь, мається на увазі програний виїзний матч «Вересу» (0:3). — В.Б.), але доб­ре, що потім удалося вирівняти ситуацію й знову покращити показники. Як проміжний підсумок, нині ми, перебуваючи на першій сходинці, випереджаємо найближчого переслідувача на чотири бали (другою в турнірній таблиці йде «Скала». — В. Б.). Саме тому можу оцінити наш виступ у першій частині як хороший. Однак уся боротьба ще попереду. Потрібно розуміти, що нам іще належить зіграти багато матчів у весняній частині змагань. Усе, як кажуть, попереду.
 
— Які найближчі плани на зимові збори? Чи слід очікувати підсилення команди, зважаючи на теперішні показники й досягнення?
— Я не прихильник того, щоби змінювати по півкоманди. Мене абсолютно влаштовують усі ті гравці, які є нині в клубі. До слова, в нас дуже хороший колектив порядних людей. Отож підсилення буде мінімальне — два-три нових гравці. Із іншого боку, жоден тренер ніколи не може бути усім задоволений. Постійно хочеться прогресувати, досягати більшого.
 
Стосовно зимових планів, то можу сказати, що збір команди заплановано на початок січня — дев’ятого числа команда виходить із відпустки. Як щодо контрольних зустрічей? Плануємо зіграти в Меморіалі Макарова (до слова, клуб із Ковалівки вже вчетверте поспіль братиме участь у цьому турнірі. — В. Б.). Далі в нас буде продовжена цілеспрямована підготовка до старту в другій частині чемпіонату, яка намічена на кінець березня. До того часу маємо добре підготуватись.
 
— Цікаво, як оціните нинішній рівень чемпіонату другої ліги, порівняно з аматорським чемпіонатом?
— Думаю, що рівень другої ліги є достатньо хорошим. Чому так? Подивіться: зразу шість-сім клубів цього сезону декларують бажання вийти до першої ліги. Погодьтеся, це показник того, що чемпіонат насправді є цікавим. Не часто доводиться бачити, як на перші дві позиції в таблиці претендують одразу стільки команд. Звичайно, що кожен із тих клубів, які перебувають серед лідерів, вирізняється по-своєму. Стосовно клубів, які опинилися у середині турнірної таблиці чи внизу, то проти них також дуже тяжко грати. У першій частині сезону було чимало прикладів, коли фаворит утрачав очки в матчі з клубом із середини таблиці чи ще нижче. Ось це є ще одним прикладом того, що чемпіонат у другій лізі є справді цікавим.
 
— У вашого прямого конкурента в боротьбі за першу сходинку — «Інгульця» — сталися кардинальні зміни на тренерському містку: було звільнено увесь тренерський штаб (на зміну Віктору Богатирю прийшов Едуард Хавров. — В. Б.). Як вважаєте, це додасть інтриги у ваше очне протистояння?
— Думаю, що прихід нового тренера — завжди спалах нових емоцій у гравців і несамовите прагнення футболістів проявити себе перед новим наставником. Одне слово, в гравців буде величезна мотивація зарекомендувати себе з найкращого боку в очах нового тренера. Переконаний, буде дуже цікаво. Що стосується нашого очного протистояння з петровським клубом, то лише сама гра покаже, хто з нас сильніший. Усе буде вирішуватися на футбольному полі.
 
— Кого би відзначили у складі своєї команди за літньо-осінню частину чемпіонату?
— Молодці абсолютно всі наші гравці. Повторюсь, я задоволений діями підопічних, які повністю себе віддавали в кожному матчі. Якщо вже говорити про персоналії, то відзначив би Вишняка та Козиря, які є лідерами колективу не тільки на футбольному полі, а й у роздягальні команди. Загалом, у нас дуже порядний колектив, із яким мені приємно працювати.
 
— Чого побажаєте своїй команді в другій частині цього непростого сезону?
— Найголовніше, щоби всі футболісти були здоровими. Аби їх минали травми, щоби вони добре почувалися. Це особисто для мене, як головного тренера, завжди стоїть на першому місці. Якщо всі будуть у формі, ми зможемо своєю працею досягти необхідного результату.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию
Хоккей | 18 апреля 2024, 16:46 11
ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию

Украинские хоккеисты забросили 7 шайб

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Taras Protasov
(вочевидь, мається на увазі програний виїзний матч «Вересу» (0:3). — В.Б.)
Мабуть, малось на увазі програний домашній матч Скалі 0:3, у Верес на виїзді все таки 0:3 виграли