Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 01 декабря 2015, 20:59
6157
8

Премьер-лига: титульный спонсор приостановил выплаты

Правоохранительные органы серьезно взялись за титульного спонсора Премьер-лиги

| Обновлено 01 декабря 2015, 20:59
6157
8
Премьер-лига: титульный спонсор приостановил выплаты

Звернення Прем’єр-ліги щодо ситуації навколо Титульного спонсора чемпіонату.

В останні роки український професіональний футбол вимушений щоденно знаходити відповіді на потужні виклики, спричинені тривалою економічною кризою в Україні.

Напередодні сезону 2015/2016 рр., складна економічна ситуація в країні зачепила і професіональні футбольні клуби, що входять до складу Прем’єр-ліги. У ці часи компанія ТОВ «Парі-Матч» проявила громадянську позицію і вирішила надати відчутну фінансову підтримку Прем’єр-лізі в рамках спонсорського договору. Результатом чого, футбольні клуби, що є учасниками провідного вітчизняного чемпіонату, отримали додаткове джерело надходжень коштів на найближчі 2 роки (сезони 2015/2016 та 2016/2017 рр.), а торгівельна марка «Парі-Матч» стала Титульним спонсором Чемпіонату України з футболу, який отримав офіційну назву «Ліга Парі-Матч».

Вагомим аргументом Прем’єр-ліги на користь цієї угоди було те, що новий реформаторський Кабінет міністрів України задекларував швидке просування шляхом європейської інтеграції нашої країни. Зокрема, Уряд публічно обіцяв завершити легалізацію грального бізнесу в нашій державі ще до кінця 2014 року. За Угодою про асоціацію, Україна зобов’язалася привести своє законодавство у відповідність до вимог права ЄС, зокрема вимог, що ті, хто надає гральні послуги, «повинні бути регульованими». Тому ТОВ «Парі-Матч» погодилося на пропозицію Прем’єр-ліги розпочати популяризацію торгової марки в контексті очікуваного відкриття цивілізованого конкурентного ринку букмекерських послуг в нашій країні, а Прем’єр-ліга розраховувала на майбутнє збільшення спонсорських надходжень після легалізації в Україні грального бізнесу.

Проте, Україна й досі залишається однією з небагатьох країн європейського континенту, в якій законодавство забороняє букмекерські ставки і ставки тоталізатора, і як наслідок – вітчизняний спорт позбавлений потужного джерела фінансування – спонсорських контрактів букмекерських компаній, що є звичною практикою у країнах Європейського Союзу.

ТОВ «Парі-Матч» бере активну участь у робочій групі Міністерства фінансів з прийняття законодавства щодо легалізації грального бізнесу в Україні. Також спільно з Прем’єр-лігою та Федерацією футболу України, ТОВ «Парі-Матч» надає помітну підтримку зусиллям, спрямованим на законодавчу заборону в Україні договірних матчів, в тому числі, спричинених ставками на спорт.

Але, останніми тижнями відбувається цілеспрямоване вибіркове переслідування правоохоронними органами ТОВ «Парі-Матч» та особисто його керівництва.

У результаті цих дій правоохоронних органів ТОВ «Парі-Матч» наразі позбавлене можливості виконувати фінансові зобов’язання перед Прем’єр-лігою, а футбольні клуби відповідно – отримувати додаткові спонсорські надходження.

Прем’єр-ліга закликає керівництво Української держави усунути очевидне непорозуміння і якнайшвидше легалізувати ринок букмекерських ставок на спортивні події. Вже протягом семи років, після заборони грального бізнесу в 2009 році, український спорт позбавлений одного з ключових інструментів концентрації та перерозподілу коштів від любителів спорту до вітчизняної інфраструктури спорту – клубів, змагань, спортивних ЗМІ, а держава щорічно втрачає мільярди гривень податкових надходжень, блокується створення тисяч нових робочих місць. Надходження від грального бізнесу можуть бути спрямовані на соціальні програми, в тому числі в галузі спорту, в умовах, коли очікується суттєве скорочення доходів державного бюджету внаслідок податкової реформи.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Приехали к военным. Милевский и Селезнев посетили бригаду ВСУ
Война | 28 марта 2024, 23:10 2
ФОТО. Приехали к военным. Милевский и Селезнев посетили бригаду ВСУ

Экс-игроки сборной Украины побывали в расположении 79-й ДШБ

Источник: Ливерпуль серьезно ведет Судакова, скауты смотрят
Футбол | 28 марта 2024, 19:32 16
Источник: Ливерпуль серьезно ведет Судакова, скауты смотрят

Клуб АПЛ смотрит за прогрессом лидера сборной Украины

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ruslan_12
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Istm
титульный спонсор национального чемпионата по футболу букмекерская контора - это нонсенс и абсурд.
Bjmys7001
Ну й ну!!!Гральний бізнес офіційно заборонений, а титульним спонсором є букмекерська контора))) ШИКАРНО!
Fredee
За что боролись, на то и "...Але, останніми тижнями відбувається цілеспрямоване вибіркове переслідування правоохоронними органами ТОВ «Парі-Матч» та особисто його керівництва...", так сказать напоролись.
Кто следующий??? (с)
aeronohol
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
tschubarov_ogloedov
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил