Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 25 ноября 2015, 18:29
12245
19

«Мирча нам брат, но Реал мы любим больше»

Как Львов принял звездных футболистов из Мадрида

| Обновлено 25 ноября 2015, 18:29
12245
19
«Мирча нам брат, но Реал мы любим больше»
Приїзд мадридського «Реалу» до Львова спричинив справжній ажіотаж – фани готові годинами стояти під готелем, де живе команда, аби хоча б на секунду побачити своїх улюблених гравців.
 
Мадридський клуб зупинився в одному із кращих готелів міста – у «Леополісі», який розташований у кількох метрах від площі Ринок. Ще перед приїздом команди працівники готелю вирішили відгородити вхід залізними огородженнями, що неабияк здивувало львів’ян, які не цікавляться футболом.

 
Морозяна погода у Львові не злякала завзятих вболівальників від поїздки в аеропорт, де «Реал» зустріли гучно і дуже щиро. Спеціально на матч до Львова приїхали офіційні фан-клуби мадридської команди із Білорусі, Молдови, Туреччини, а також із різних міст України.
 
Зіркових футболістів зустрічали із вигуками, саморобними плакатами, у формі «королівського» клубу та збірної Португалії. А один вболівальник неабияк здивував, прийшовши зустрічати делегацію «Реалу» із портретом Кріштіану Роналду. Пізніше львів’янин розповів журналістам, що малював картину цілу ніч, однак його кумир не захотів поставити автограф на своєму портреті.

 
Дещо розгублені гарячим прийомом у Львові виглядали Лука Модріч та Тоні Кроос. Автографами із львівськими вболівальниками поділилися хіба що Пепе та Кейлор Навас. Команда швидко пройшла коридором із сотень вболівальників і зникла в автобусі, який збуджені фанати відпускати не хотіли. Більш-менш тримати ситуацію під контролем вдавалося львівським поліцейським, яких з такої нагоди  було біля аеропорту кілька десятків.

 
«Цікаво, чи вийде сьогодні Роналду?, - запитує польський вболівальник «Реалу» у свого друга. – Третю годину тут мерзнемо».
 
Адам і Міхал приїхали до Львова із різних міст Польщі – один із Любліна, інший зі Шльонська. Квитки на матч «Шахтар» - «Реал» обійшлися польським вболівальникам у кругленьку суму – по 110 євро за один. Купляли в інтернеті через перекупників.
 
«Дорого, звісно, але для нас це хороша нагода поєднати футбол і візит до Львова. Тут є багато місць, пов’язаних з історією Польщі, тому ми і місто вивчаємо, і гравців «Реалу» побачити збираємось», - усміхаються хлопці.
 
Яскраво на фоні листопадових буднів міста виглядає компанія вболівальників із Молдови. Хлопці і дівчата, одягнені не лише у символіку мадридського клубу, але й у національні прапори своєї країни, приїхали до Львова із Кишинева компанією із 40 осіб, орендувавши для поїздки автобус.
 
«Мірча Луческу у нас досить популярний, правда, не так, як в Румунії. Але ми приїхали побачити і підтримати «Реал». Тут така ситуація, - жартують гості із Молдови, - Мірча нам брат, троюрідний, але брат, проте «Реал» ми любимо більше».
 
Квитки на матч обійшлися молдавським фанам по 50 євро за один. Для порівняння: два пакети (6 квитків) на Лігу чемпіонів на ті ж місця на «Арені Львів» у касах «Шахтаря» можна було придбати всього за 420 грн.
 
У день матчу у Львові можна зустріти фанів з будь-яких міст України – Одеса, Полтава, Київ, Чернівці. Причому в одній компанії симпатії щодо команд розділяються – деякі фани готові підтримувати «Реал», незважаючи на турнірне становище «Шахтаря» у Лізі чемпіонів.
 
День матчу – це також можливість заробити для продавців символіки. Традиційно кмітливі торговці з’їжджаються до Львова з різних міст України. Закупивши шарфи із емблемами «Шахтаря» і «Реалу», заробити на симпатіях фанів приїжджають з Одеси, Хмельницького чи Києва. Ціна одного шарфу – 150 грн.
 
Бармен одного із закладів на площі Ринок зацікавлено оглядає натовпи фанатів. «Шкода, - каже хлопець, - що футболісти не підуть на екскурсію містом. «Мальме» тут недавно гуляло, збірна Словенії, а от «Реал» певне не вийде – фани їх просто розірвуть на сувеніри», - жартує хлопець.
 
До слова, теплий прийом у Львові вразив головного тренера «Реалу» Рафаеля Бенітеса. Наставник «бланкос», а також офіційний сайт клубу, відзначили увагу вболівальників до «Реалу». Хоча на загальний настрій команди це вплинуло мало – мадридцям ще болить нещодавня розгромна поразка від «Барселони» (0:4).

 
«Я не скажу, що зараз усі переконані у перемозі «Реалу» над «Шахтарем». Таке враження, що у клубі більше переживають за останні поразки в чемпіонаті Іспанії, а також через конфлікт у команді та можливе звільнення Бенітеса. «Шахтар», який не такий потужний, як «Реал», може скористатися цим становищем у мадридській команді – і хтозна, може й відбере такі потрібні очки», - ділиться один з іспанських журналістів.
 
А от знайти натовпи іспанських фанатів на вулицях Львова – досить проблемно. Можливо, вболівальники із Піренеїв злякалися львівського морозу, а може, вивчають меню у численних львівських ресторанах і пабах.
 
Як би там не було, сьогоднішній матч стане великою подією для багатьох вболівальників, які місяцями чекали на приїзд мадридського клубу до Львова. І ще невідомо, кого непередбачувана «Арена Львів» підтримуватиме більше – український «Шахтар» чи зірковий «Реал».
 
Галина ЧОП зі Львова
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ОФИЦИАЛЬНО. Черноморец проведет два матча с Шахтером в Киеве
Футбол | 25 апреля 2024, 14:42 43
ОФИЦИАЛЬНО. Черноморец проведет два матча с Шахтером в Киеве

Инициатором переноса игр был одесский клуб

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Комментарии 18
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Доброгорский Юрий
Вот это придуки... Особенно тот с портретом...))) Неужели у людей нет других проблем и ценностей в жизни. Хоть я и болельщик ДК, но очень надеюсь, что Шахтер этим урюкам испортит настроение. Кроме всего, надеюсь что Львов Арена будет поддерживать пускай даже не Шахту, но хотя бы украинский клуб, который защищает честь Украины и добывает рейтинговые очки.
Shakhtar The Best Fan
За фотографию и автограф и жопу подставят . Я б даже не поехал , чи не звезды великие. Ноги им целовать , чем и занимались те кто их вчера встречал.
Serhiy (Миколаїв)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Arius
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Pavlo Pavliuchenko
" І ще невідомо, кого непередбачувана «Арена Львів» підтримуватиме більше – український «Шахтар» чи зірковий «Реал»."
Что за бред?! Конечно Львов будет поддерживать Шахтер!
Одно дело внутричемпионатные разборки. Так многие держат друг на друга зуб.
Но международные соревнования это совсем другое. Тут Шахтер представляет не свой город, а всю Украину! Естественно все будут желать им победы!
Irrlicht
ой, почему-то я думаю, что Львов за Реал на трибунах болеть не будет. Может они и не всегда рады "домашнему" "Шахтеру" столь же сильно, как "Карпатам" или "ДК", но все же тут еще и евро-копилка страны на кону.
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Cortazar
Мирча для меня простой цыган, а Реал я люблю больше чем Шахтер, хоть и симпатизирую Барсе...
iniesta73
Автографами із львівськими вболівальниками поділилися хіба що Пепе та Кейлор Навас.
__________________________________________
Очень большое счастье,взять автограф у такого ублюдка,как Пепе
Hartmann22
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Shurat88
На фото "ушлепок" какой то, надпись на плакате "...кристино, от...су бесплатно....".