Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
6202
0

U-18. Ярмоленко забивает, но Украина уступает Австрии

Юношеская сборная Украины так и не победила австрийских оппонентов

U-18. Ярмоленко забивает, но Украина уступает Австрии

У вівторок, 13 жовтня, юнацька збірна України серед гравців віком до 18 років провела другий контрольний матч із однолітками з Австрії. Товариська зустріч, яка пройшла на стадіоні імені Віктора Баннікова, завершилася поразкою «синьо-жовтих» з рахунком 2:3.

Якщо перший матч між цими командами проходив на зустрічних курсах з великою кількістю небезпечних моментів біля обох воріт, то сьогоднішній футбол запам’ятався глядачам великою кількістю єдиноборств і дефіцитом гострих атак. На австрійську збірну і взагалі чекав неприємний сюрприз: на розминці отримав пошкодження Хаутцінгер, у результаті чого наставнику команди Манфреду Цсаку довелося випускати на поле не розігрітого Данзо.

Українські та австрійські футболісти намагалися тримати високий темп і розігрувати до вірного комбінації, але воротарі при цьому переважно нудьгували. Перший по-справжньому серйозний момент біля наших воріт, який виник на 17-й хвилині, став гольовим. Рамадан здійснив швикісний рейд до володінь «синьо-жовтих» і вразив ближній кут, реалізував блискавичну контратаку. За дві хвилини голкіпер збірної України ледь не створив додаткові проблеми для партнерів. Герасименко зафіксував м’яч у руках за лінією штрафного майданчика, що помітив арбітр зустрічі. Розіграш вільного удару завершився потужним «пострілом» Ловріча у бік дальньої «дев’ятки», але «шкіряний», на наше щастя, пролетів вище воріт.

Підопічним Володимира Циткіна найчастіше не вистачало швидкості мислення у грі попереду. До того ж, і позаду періодично виникали проблеми, де наші захисники припускалися позиційних помилок. Одна з таких на 26-й хвилині закінчилася тим, що Рагуз виграв «другий поверх», скинувши м’яч у район 11-метрової позначки, а Данзо розстріляв Герасименка.

Друга половина зустрічі стала продовженням першої. Коглер виграв верхову боротьбу у Матвєєнка, а Данзо ударом головою відправив «сферу» до рук голкіпера. Вже у наступній атаці темношкірний форвард збірної Австрії ледве не поцілив у дальній верхній кут, але забити бодай ще раз Данзо сьогодні не судилося. Зате Кюсслер збільшив гандикап гостей до трьох м’ячів. На 72-й хвилині Герасименко майже врятував свою команду від голу після удару гравця віденського «Рапіда», але м’яч зрадницьки від стійки залетів у сітку.

Коли здавалося, що матч так і завершиться розгромною перемогою австрійців, господарям вдалося відновити інтригу. На все про все «синьо-жовтим» знадобилося останні 15 хвилин. Коглер рукою зупинив удар Ярмоленка у власному штрафному, за що був покараний червоною карткою. На відміну від Андрія Ярмоленка із національної команди у вчорашній кваліфікаційній грі ЧЄ-2016 з іспанцями, його тезка вразив ворота суперників, потужно пробивши по центру воріт.

Коли основний час матчу вже вичерпався, «синьо-жовті» ще раз досягли успіху. Воротар гостей Філа помилився на виході, перериваючи навіс Чеберка, а Смирному нічого не залишалося, як записати до свого активу результативний удар – 2:3.

Товариський матч

Україна U-18 – Австрія U-18 – 2:3
Голи:
Ярмоленко (75, пен), Смирний (90) - Рамадан (16), Данзо (26), Кюсслер (72)

Україна: Герасименко – Луньов, Матвєєнко, Бондар, Шапаренко (Смирний, 46), Дубінчак (Якимець, 46), Алібеков (Чеберко, 66), Гудзь, Суханінський (Русин, 46), Ярмоленко, Топалов

Австрія: Філа – Хандль, Рамадан (Бауер, 87), Рагуз, Філіп (Кьослер, 46), Вьобер (Скрбіч, 46), Заханек, Коглер, Прірш, Ловріч (Курц, 80), Данзо (Фрідль, 63)

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.