Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2040
1

Директор Нивы: «Владельцы прекратили финансирование»

Павел Билык рассказал о проблемах тернопольского клуба

Директор Нивы: «Владельцы прекратили финансирование»

Футбольний клуб «Нива» вже не вперше у своїй історії переживає важкі часи. Цього разу труднощі виникли з фінансуванням, адже власники клубу вже тривалий час не виділяють коштів для існування команди. На матч 10-го туру проти харківського «Геліоса» «Нива» через брак цього ж фінансування вирушити не змогла. Ситуацію у тернопільському ФК коментує директор «Ниви» Павло Білик.

За словами Павла Олексійовича, власники перестали фінансувати «Ниву» з середини травня цього року.

— Футбольний клуб «Нива» зареєстрований на кіпрську компанію «МАРЕКАЗ ЛІМІТЕД». — пояснив Павло Білик. — Довіреним лицем цієї компанії був тодішній гендиректор львівських «Карпат» та медіа-холдингу «ZIK» Ігор Дедишин, який представляв інтереси нових власників. Згодом між футбольним клубом та медіа-холдингом був укладений договір про співпрацю. «ZIK» став титульним спонсором ФК «Нива». Спершу нові власники виділяли кошти на команду, а на новий сезон перед клубом були поставлені амбітні завдання. Проте із середини травня вони припинили фінансування команди. Дотепер власними силами клуб на плаву утримуємо ми.

Фінансова ситуація у клубі почала загострюватися на початку осені. До цього часу, вірячи обіцянкам власників клубу, тернопільські керівники «Ниви» вклали у команду чималі кошти, а от власники жодних кроків назустріч робити не намагалися. Водночас, команда була забезпечена усім необхідним — проживанням, транспортом та харчуванням. Критичною ситуація у клубі стала нещодавно, коли «Нива» не зуміла виїхати на календарну гру до Харкова.

— Особисто я просив власників «Ниви» про відставку, але моє прохання не задовільнили. — додає Павло Білик. — Навіть попри усі наші спроби та кроки — вони не проявляють жодної активності по відношенню до клубу. Самі ж бачите, яке місце займає «Нива» у турнірній таблиці. Проте ми не маємо ресурсів, щоб запросити у команду хороших футболістів, які б покращили гру «Ниви». Не можемо дозволити собі запросити когось у помічники новому тренеру — теж заважає відсутність фінансування. Можливо, знайшлися б нові люди, які були б готові взяти на себе фінансові зобов’язання. Ми теж могли б їм допомагати фінансувати клуб. Але, зі своєї сторони, вдіяти нічого не можемо, адже юридичних прав на клуб не маємо. Наразі лише власники в праві вирішити подальшу долю «Ниви».

Источник ФК Нива Тр
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Кошмарный сон лис. Лестер может начать новый сезон в АПЛ с вычета очков
Футбол | 29 марта 2024, 12:22 3
Кошмарный сон лис. Лестер может начать новый сезон в АПЛ с вычета очков

Клуб обвинила сперва английская Премьер-лига, а затем и английская Футбольная лига…

ОФИЦИАЛЬНО. Матч Оболонь – Шахтер состоится без зрителей
Футбол | 29 марта 2024, 14:09 0
ОФИЦИАЛЬНО. Матч Оболонь – Шахтер состоится без зрителей

Билеты, приобретенные на этот поединок, можно будет обменять на 2 домашних матча «бело-зеленых»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
blanko78
вот обьясните мне А ЧТО ТАМ ВООБЩЕ МОЖНО ФИНАСИРОВАТЬ???? за тот дыр дыр который у нас даже в вышке ети футболеры должны еще платить за аренду площадки как и делают все кто гоняет мяч после работы. ну я понимаю когда там 90-ые, развал полный, на стаидонах лавочки, ни подогрева ни травы - чистое болото и с них реально сложно было что либо требовать. но б ляха муха, сейчас то им понастраивали и джакузи и самолеты а оно выходит выше неба мяч зап издо лило , через губу шо то промычало "никому ниче не должен, сам попробуй" и сев в БМВ потепало далбше бабосы ждать на карту. зашибись житуха, финасирования у них нехватает.