Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1898
0

Игор ЙОВИЧЕВИЧ: Все считают, что чемпионату нужны изменения

Наставник львовских «Карпат» - о встрече тренеров украинских клубов

Игор ЙОВИЧЕВИЧ: Все считают, что чемпионату нужны изменения
У Києві відбулася зустріч головних тренерів Ліги Парі-Матч та керівництва ФФУ, на якій обговорювалися проблеми майбутнього українського футболу. Разом з іншими наставниками до діалогу було запрошено Ігоря Йовічевіча, який після наради розповів офіційному сайту клубу про своє бачення розвитку українського чемпіонату. 
 
«Загалом ми обговорювали кілька ключових питань – формат нового чемпіонату, статус орендованих футболістів, а також перспектива нашої молоді. Наразі було занотовані усі думки тренерів, адже за ніч нічого не вирішиться. Із позиціями тренерів будуть працювати відповідні органи – зміни ми зможемо побачити вже в сезоні 2016/17. Щодо формату, то усі зійшлися на думці, що чемпіонату бракує інтриги, тому необхідні зміни, аби уболівальники йшли на стадіони. Розглядалося чимало варіантів, зокрема і з плей-оф та збільшенням команд-учасниць, хоча зрозуміло, що зараз, у важкий фінансовий час, збагатити чемпіонат до 16 команд є дуже складно. Необхідні фінансові гарантії, щоб клуби не зникали посеред чемпіонату».
 
«Щодо орендованих гравців, то я запропонував іспанський формат. У Ла-Лізі, якщо клуб, що орендував гравця, хоче аби він взяв участь проти клубу, який віддав цього гравця в оренду, повинен надати невелику фінансову компенсацію».
 
«Також я запропонував відмінити посів під час жеребкування Кубка. Чим погане сліпе жеребкування і зустріч умовних «Динамо» та «Шахтаря» у чвертьфіналі? Треба давати шанс іншим командам – тоді й сам турнір буде цікавішим». 
 
«Усі тренери також зійшлися на думці про необхідність збільшення замін у командах U-19 та U-21. Нагадаю, що з цього сезону юніори та дублери не могли робити більше трьох замін. Якщо ми хочемо, щоб наші діти прогресували, їм потрібна ігрова практика. Власне, уже з минулого туру юніорам дозволили робити п’ять замін. Більшість тренерів усе ж зійшлися на думці, що п’ять замін буде оптимальним варіантом для дублерів, натомість юніорам слід збільшити кількість замін до семи».
 
«Загалом можу сказати, що зустріч виявилася доволі конструктивною і цікавою. Я поспілкувався зі своїми колегами, зокрема і з Василем Сачком, проти команди якого «Карпати» гратимуть уже найближчої неділі на стадіоні «Україна». Це була не остання зустріч, тренери збиратимуться й надалі» – підсумував Ігор Йовічевіч.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Барселона – ПСЖ. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги чемпионов
Футбол | 16 апреля 2024, 12:50 1
Барселона – ПСЖ. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги чемпионов

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует топовый поединок в главном клубном еврокубке

Неудержимый Палмер. Челси с Мудриком переехал Эвертон с Миколенко
Футбол | 15 апреля 2024, 23:59 25
Неудержимый Палмер. Челси с Мудриком переехал Эвертон с Миколенко

Коллектив Шона Дайча получил на «Стэмфорд Бридж» шесть безответных голов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.