Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 09 октября 2015, 16:37
2493
0

КУЗНЕЦОВ: Посмотрим, на что способны Коноплянка и Ярмоленко

Экс-тренер сборной Украины - о предстоящих матчах команды против Македонии и Испании

| Обновлено 09 октября 2015, 16:37
2493
0
КУЗНЕЦОВ: Посмотрим, на что способны Коноплянка и Ярмоленко
Екс-тренер збірної України поділився враженнями від прийдешніх матчів з македонцями та іспанцями.
 
— Думаю, і з Македонією, і з Іспанією будуть складні матчі, але вірю в позитивний підсумок цих двобоїв. Футболісти мають усвідомити важливість поєдинків і зіграти з максимальною мотивацією. Упевнений, в Києві з іспанцями НСК «Олімпійський» буде вщерть заповнений, і це має додати хлопцям натхнення. Чудово пам’ятаю, як навесні, коли «Динамо» грало в Лізі Європи, зокрема з «Евертоном», фанати заповнювали трибуни цієї арени, і яку підтримку тоді мали динамівці. На мій погляд, у заключному поєдинку цього відбіркового циклу вболівальники також створять на трибунах незабутню атмосферу. Грати за таких умов надзвичайно приємно. Як сказав Михайло Фоменко, глядачі можуть стати навіть не 12-м, а ледь не 13-м гравцем. Голов­не, щоб підопічні Михайла Івановича не підвели. Звичайно, велика ймовірність, що іспанці до матчу зі збірною України вирішать всі свої турнірні питання, і в цьому плані будуть немотивованими. Однак у них у складі багато зірок світового рівня, і не варто очікувати, що вони зіграють абияк. Треба бути готовим до серйозної битви і не поступитися в єдиноборствах.
 
Новачки
 
— Виклик нових футболістів — це звичайна практика для керманича нашої збірної, він показує, що двері головної команди країни ні для кого не зачинені. Гідно провів певний відрізок, демонструєш стабільно високий рівень гри — отримуєш запрошення. Це стосується передовсім гравців «Зорі» Микити Каменюки і Олександра Караваєва, які останнім часом мали хороший вигляд. Але, на мою думку, це скоріше аванс для них, можливість побути в колективі, відчути дух збірної. Але на полі ми навряд чи побачимо когось з цієї пари. Думаю, Фоменко віддасть перевагу перевіреним бійцям. Хоча все можливе, і в тренувальному процесі Каменюка і Караваєв переконають головного тренера дати їм шанс.
 
Лідери
 
— Євген Коноплянка отримує мало ігрової практики в «Севільї», в останньому матчі з «Барселоною» взагалі не грав. З одного боку, це не зовсім доб­ре, з іншого — він разом з «Дніпром» пройшов великий шлях у торішньому розіграші Ліги Європи, зараз також не сидить без діла, нехай майже не грає, але тренується в потужній команді поруч з футболістами високого рівня. Тож відсутність практики може стати і плюсом для Коноплянки, в якого буде зашкалювати бажання проявити себе. Особливо з Іспанією.
 
Що стосується Андрія Ярмоленка, то він демонструє лідерські якості в Динамо», і хочеться вірити, що так само проявить себе і за збірну. На Ярмоленкові з Коноплянкою будується вся гра команди, вони створюють серйозну загрозу для суперників, які, правда, також вивчають їхні сильні і слабкі сторони. Від цього і залежить клас виконавців — в такому от поєдинку, як з іспанцями, довести, що вони справжні лідери. Країна чекає від них хорошої гри і хорошого результату. Побачимо, на що вони здатні.
 
Хто забиватиме?
 
— На мій погляд, серед нападників нині у найкращій формі Євген Селезньов, який напередодні попереднього матчу зі Словаччиною отримав невелике ушкодження і не зміг допомогти нашій збірній. Останнім часом форвард «Дніпра» регулярно забиває, і, думаю, саме на ньому зупинить свій вибір тренерський штаб. Судячи зі сторони, альтернативи Селезньову на сьогодні немає. Артем Кравець не потрапляє до основного складу «Динамо», але коли виходить на поле, завжди максимально віддається грі, старається бути якомога кориснішим. Пилип Будківський демонструє непогану гру за «Зорю», але на місце в збірній йому складно розраховувати, бракує досвіду. Для цього футболіста важливо, що він перебуває в таборі збірної. В будь-якому випадку, кожен повинен бути готовим вийти на поле і продемонструвати весь свій потенціал.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»
Футбол | 18 апреля 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»

Карло коротко прокомментировал серию пенальти в матче «Манчестер Сити» – «Реал»

Аталанта – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги Европы
Футбол | 18 апреля 2024, 21:07 4
Аталанта – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги Европы

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.