Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 06 октября 2015, 15:55
1347
0

СТУПАР: «В Ужгороде аура заставляет судей делать ляпы»

Экс-арбитр ФИФА поделился мнением об арбитраже в минувшем туре чемпионата Украины

| Обновлено 06 октября 2015, 15:55
1347
0
СТУПАР: «В Ужгороде аура заставляет судей делать ляпы»

«Металіст» — «Сталь». Сергій Березка формально підійшов до епізоду, і видав на 82-й хвилині Льопі і Овсепяну попередження, хоча міг обмежитися суто превентивними методами, словом, не мала місця серйозна конфронтація. Але загалом до його роботи немає претензій.

«Шахтар» — «Чорноморець». В Юрія Грися не було серйозних проблем. 11-метровий призначив по ділу, адже порушення було очевидним.

«Металург» — «Олімпік». Командна робота арбітрів залишила бажати кращого. За рахунку 0:1 Платон обіграв Махарадзе і захисника, пробив, м’яч парашутом опускався у ворота, і Гошкодеря вибив його у повітрі за лінією воріт. Було чітко видно, що опорна нога Гошкодері на лінії воріт, зрозуміло, махова нога не може бути паралельно, тож треба було фіксувати гол. Асистент Олександр Якименко відстав, перебував в кількох метрах від кутового прапорця і не міг чітко бачити момент. Попри це, він інтуїтивно відчував, що взяття воріт відбулося, і за методикою зробив прискорення до центра поля, пробіг метрів 15, і повернувся. Не знаю, про що говорили між собою арбітри, але, на превеликий жаль, помилково не зарахували м’яч «Металурга».

«Говерла» — «Карпати». Не можу зрозуміти, мабуть, аура така на стадіоні в Ужгороді, що судді там майже весь час роблять ляпи. Так було і цього разу. Після штрафного у виконанні Кожанова Пластун добре зіграв головою, але на шляху м’яча був Гітченко у положенні поза грою. Так, Гітченко не торкнувся м’яча, але арбітр Олександр Іванов і його асистент Сергій Приступа не повинні були зараховувати цей гол, адже захисник львів’ян дезорієнтував, відволікав голкіпера, це рахується як активні дії Гітченка, а значить, треба було фіксувати офсайд. Наступні моменти пов’язані з контактом м’яча з рукою. Коли Худоб’як з «Карпат» прокидав м’яч і Люлька виставив руку, Іванов мав всі підстави призначати 11-метровий, але, скоріше за все, чітко не бачив епізод, адже гравці перекривали йому видимість. Суддя правильно вчинив, що не призначив пенальті в моменті в штрафному «Карпат», коли Кузик чудово зупинив «кулю» і пробив, але м’яч потрапив у Пластуна, який намагався заблокувати удар: по-перше, була близька відстань, по-друге, рука була притиснута до тулуба. Рахунок повинен був бути 3:0, коли на 65-й хвилині Худоб’як віддав вивірений пас на Страшкевича, який забив, але той-таки асистент Приступа помилково, як засвідчили повтори, зафіксував офсайд у львів’янина. Приступа давно у нас не фігурував, але допустив дві дуже грубі помилки.

«Дніпро» — «Олександрія». Олександр Головков відпрацював без особливих нарікань. Але є питання по вилученню Чеботаєва. Так, друга жовта картка «залізобетонна», але в першому випадку порушення відбулося в центрі поля, ніякої надмірної грубості, звичайний ігровий епізод. Навіщо давати картку? Напередодні матчі єврокубків показали, що в таких моментах арбітри не розкидаються картками.

«Волинь» — «Зоря». Євген Арановський справедливо призначив 11-метровий і вилучив Шуста. Але через кілька хвилин Петряк у штрафному в підкаті спочатку заїхав по ногах Насонову, а потім зіграв у м’яч. Арбітр помилився, що не вказав на «позначку».

«Ворскла» — «Динамо». Юрій Вакс — не арбітр ФІФА, але на нього можна покластися.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Главный тренер Жироны рассказал, сможет ли Цыганков сыграть с Кадисом
Футбол | 19 апреля 2024, 14:40 0
Главный тренер Жироны рассказал, сможет ли Цыганков сыграть с Кадисом

У Виктора минимальные шансы выйти на поле в этом матче

Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды
Футбол | 19 апреля 2024, 14:23 5
Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды

Скандал с участием Александра Шевченко и Евгении Сагайдак получил продолжение

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.