Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 августа 2020, 17:09
6356
3

Карпаты прерывают безвыигрышную серию

Подопечные Игора Йовичевича обыграли «Говерлу» в Ужгороде

| Обновлено 25 августа 2020, 17:09
6356
3
Карпаты прерывают безвыигрышную серию

Щодо кадрових змін у стартовому складі «Карпат» порівняно з минулим туром, то оборонці Гітченко та Костевич змістилися в центр поля, а в захисті діяли Кравець та Новотрясов, який востаннє виходив у складі основного складу ще в першому турі. У складі ж «Говерли» замість Каверіна з перших хвилин вийшов на поле Хльобас.

Поєдинок сусідів, як географічних, так і по турнірній таблиці, активніше розпочали гості. Вже на першій хвилині Страшкевич небезпечно пробив над поперечиною. І все ж, згодом, після розіграшу кутового Савченко, несподівано зрізав м’яч у власні ворота. Савченко, до речі, став автором вже 14-го автоголу гравців «Говерли», в тому числі першого в матчу з «Карпатами».

Окрилені таким швидким взяттям воріт суперника «леви» продовжували штурмувати ворота Рудька, який в одному з епізодів рятує ворота, парирувавши удар Страшкевича. Гра поступово вирівнялась, і вже Мисак встигає відреагувати на удар Кузика. В середині тайму «Карпати» втратили ще дві нагоди збільшити перевагу. Спочатку Рудько ліквідовує загрозу після удару Кожанова, який увірвався до штрафного майданчику. Згодом після навісної передачі Кожанова помилилися захисники «Говерли» і Худобяк головою намагався влучити у ближній кут, але воротар закарпатців вкотре був на місці.

Підопічні Ігора Йовічевіча продовжували контролювати ситуацію і наприкінці тайму заробили черговий штрафний. Кожанов з лівого краю атаки навісив до штрафного, де Пластун головою, випередивши суперника, підправив м’яч впритул зі штангою – 2:0.

Після перерви на полі з’явився ще один Ігор Худоб’як, до речі, також вихованець івано-франківського футболу. Так наставник «Говерли» В’ячеслав Грозний вирішив підсилити атакуючі дії свої підопічних. Проте на початку другого тайму господарі поля напруги біля воріт «Карпат» так і не створили.

«Зелено-білі» не грали на утримання переможного для них рахунку і проводили швидкі контратаки, одну з яких неточним ударом завершив Костевич. Забракло влучності і досвідченому Голодюку, який зі штрафного пробив у руки воротаря. Після чергової атаки «левів» м’яч таки опинився у сітці воріт «Говерли», але асистент арбітра вважав, що Страшкевич був у положенні поза грою.

Господарі поля багато комбінували, намагаючись заплутати захисні редути гостей. В одному з епізодів Кравець порушив правила, проте капітан «Говерли» Цуріков, який проводив 50-й матч у чемпіонатах, невдало виконав перспективний стандарт, пробивши поруч з дальньою штангою. Багато атак ужгородського клубу зривалось через неточні передачі партнерам, примушуючи нервувати емоційного В’ячеслава Грозного, для якого це був ювілейний 200-й матч в ролі різних команд елітного дивізіону України.

У підсумку «Говерла» вперше у чемпіонатах на своєму полі не зуміла «розмочити» ворота «Карпат» (у 7-й грі) і перервала свою безпрограшну домашню серію проти «зелено-білих», яка тривала 4 матчі. Закарпатці при цьому перервали рекордну у чемпіонатах домашню нічийну серію, яка ще з 30 травня продовжувалась 6 (!) ігор. «Леви» ж нарешті перервали безвиграшний у чемпіонаті серіал, який тривав 5 матчів: чотири поразки та нічия.

 Юрій НАЗАРКЕВИЧ


Говерла (Ужгород) - Карпаты (Львов) - 0:2 (0:2)

 Алексей Савченко, 5, автогол, Игорь Пластун, 41

Говерла: Артур Рудько, Виталийс Ягодинскис, Вячеслав Лухтанов, Дмитрий Хлёбас (Павел Иванов, '68), Сергей Люлька, Андрей Цуриков, Виталий Гемега, Алексей Савченко (Виталий Каверин, '77), Орест Кузык, Алексей Хобленко, Игорь Гончар (Игорь Худобяк (Халк), '46)

Карпаты: Роман Мысак, Вадим Страшкевич (Амбросий Чачуа, '82), Андрей Гитченко, Артур Новотрясов, Василий Кравец, Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Денис Кожанов (Дмитрий Клёц, '89), Олег Голодюк, Игорь Я. Худобяк (Алексей Гуцуляк, '92)

 Алексей Хобленко, 62. Игорь Худобяк (Халк), 77. - Вадим Страшкевич, 52.

Арбитр: Александр Иванов (Макеевка)

Удары (в створ): 6 (1) - 10 (6)
Угловые: 5 - 5
Оффсайды: 1 - 2

Зрителей: 2 706
Оценка поля: 4

ГОВЕРЛА - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Павел Ивановский
Игорь Худобяк (Халк)-
отримав приз найскромнішого гравця матчу 😃
Bandera.Lviv
Молодці! Удачі!
LembergWestUkraine
Ого, Грозний і мочить в інтерв"ю...