Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 сентября 2015, 12:02
5704
24

Профутбол: «Олимпик портит репутацию украинского футбола»

Редакция «Профутбола» отреагировала на интервью президента донецкого «Олимпика»

| Обновлено 30 сентября 2015, 12:02
5704
24
Профутбол: «Олимпик портит репутацию украинского футбола»
На просторах Интернет продолжается перепалка журналистского цеха телевизионной программы «Профутбол» и президента донецкого «Олимпика» Владислава Гельзина.
 
Напомним, что еще в прошлом сезоне ведущий программы «Профутбол» Игорь Цыганык высказал свои подозрения в отношении результатов основного и дублирующего состава «Олимпика», на матчи которых делались большие ставки в букмекерских конторах. Гельзин ответил на критику Цыганыка, однако на этом война футбольных фигурантов не завершилась, а приобрела новые краски после поражения донецкого клуба от своих соседей «Шахтера» в матче 9-го тура чемпионата Украины (2:3).
 
Редакция «Профутбола» на своей странице в Facebook ответила на резонансное интервью Гельзина, которое он дал после очередных обвинений Цыганыка. Приводим полный текст заявления редакции «Профутбола» без купюр:
 
Лист творчого колективу програми «Профутбол» до Владислава Гельзіна!
 
Ігор Циганик – один із лідерів і найбільших авторитетів у редакції програми «Профутбол», але Ігор Циганик – це не вся програма і редакція. У нашому творчому колективі близько тридцяти осіб, і щотижня ми всі разом вирішуємо план наступної програми. Ми можемо сперечатись щодо форми сюжету, важливості того чи іншого матеріалу. У нас можуть бути різні думки щодо певного тренера, футболіста, клубу. Але щодо одного факту, ми завжди маємо однакову думку – «Олімпік» став клубом, який псує репутацію українського футболу і є підозра, що певні представники клубу займаються зароблянням грошей на тоталізаторі.
 
Щоб не бути голослівними, наведемо лише ряд претензій особисто до Владислава Гельзіна та його клубу:
 
1. Із 26 матчів «Олімпіка» в Прем’єр Лізі минулого сезону - 12 знаходяться під підозрою УЄФА.
 
2. Серед усіх клубів Прем’єр Ліги, на матчі «Олімпіка» в минулому сезоні було поста влено найбільше грошей. Основні суми вносились наприкінці матчу на нелогічні результати і ці ставки регулярно грали.
 
3. Останні 5 хвилин матчу «Олімпік» – «Металіст» в минулому сезоні.
 
4. Мінус шістдесят три - це різниця м’ячів команди «Олімпік» U-19 у минулому сезоні. На поразки з великим рахунком молодіжного складу «Олімпіка» ставились гігантські суми, більші ніж на матчі основних складів «Динамо» та «Шахтаря». Ці ставки постійно грали.
 
5. Після серії сюжетів каналу 2+2 та програми «Профутбол», Владислав Гельзін жорстко відреагував на критику свого клубу і оголосив бойкот програмі. Але через декілька місяців «Олімпік» провів внутрішнє розслідування щодо можливої нечесної гри певних футболістів. Де логіка?
 
6. У квітні 2015 року програма «Профутбол» зробила матеріал про незрозумілі дії Ігоря Тищенка під час матчу «Металург Д» - «Олімпік». Після програми Владислав Гельзін знову був не задоволений критикою «Профутболу». Але через 3 місяці футболіст і клуб розірвали контракт, хоча Тищенко був основним футболістом «Олімпіка». Де Логіка?
 
7. Із 12 матчів минулого сезону після зимової паузи, коли команда набрала достатню кількість очок і вже не могла вилетіти до Першої ліги, «Олімпік» програв 10 матчів, а у 8 було забито більше трьох м'ячів. Практично на всі поразки з великим рахунком були зроблені величезні ставки на те, що в матчі буде забито більше трьох м'ячів.
 
8. Інтерв’ю Франческо Баранки, голови Federbet, організації яка відшуковує договірні матчі:… «Например, в матче «Олимпик» – «Металлист» 17 мая делалось все получить нужный тотал больше 2.5». Реально все! То же касается игры «Ильичевец» – «Олимпик». По движению ставок еще до матча было понятно, что будет «тотал больше 2.5» и победит первая команда. По ходу матча они делали все, чтобы так и произошло», … «Олимпик» чаще всего подпадает под подозрения»?, - «Олимпик Донецк» – команда, наиболее вовлеченная в такие странные матчи».
 
Це лише факти упродовж останніх декількох місяців. Є багато інформації щодо нечесності Олімпіка від колишніх футболістів команди Владислава Гельзіна, від тренерів клубів Прем’єр Ліги, які грали проти «Олімпіка» і прямо говорили, що їхній суперник сам програвав матч. Але це конфіденційна інформація, і ми обіцяли не розповсюджувати ці дані. Сьогодні багато людей не хочуть говорити про те, що робиться в українському футболі, про те, що дуже скоро його може вбити, або зробити інвалідом. Кожен сам вибирає свій шлях. Ми не будемо мовчати, і особливо ретельно стежитимемо за матчами Олімпіка і надалі. Кожен із нас може назвати себе чесним по відношенню до футболу, тому ми пропонуємо вам цікаву ідею: будь-хто із творчого колективу програми готовий пройти детектор брехні разом із Владиславом Гельзіним. Кожна зі сторін приготує по п’ять запитань і на сам процес ми запросимо колег різноманітних ЗМІ для відкритості та чесності. Крім того, якщо Владислав Гельзін знайде бодай одну людину, яка підтвердить і доведе, що в програмі «Профутбо»л були замовні матеріали, ми готові всі разом сфотографуватись у футболці Олімпіка з прізвищем «Гельзін» на спині і попросити вибачення за погіршення репутації «Олімпіка». А поки, після слів Владислава Гельзіна в одному з інтерв’ю, адресованих Ігорю Циганику: «Мне бы хотелось дать ему по-мужски. И дать так, прилично, но я этого делать не могу, потому что это неправильный метод», хочеться побажати одного – працюйте над собою, щоб ваші бажання мали благородну мету і супроводжувались лише правильними методами!
 
З прискіпливою увагою до вас і до ФК «Олімпік», творчий колектив програми Профутбол:
Вол. Звєров, С. Щербачов, О. Лобода, Д. Поворознюк, Р. Бебех, О. Золотогорський, В. Скічко, В. Пехньо, О. Зоріна, К. Андріюк, Я. Шумик, Є. Зінченко, Віт. Звєров, В. Щербо, С. Пейчев, В. Кобельков, О. Шмідт.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 10
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 5
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Комментарии 20
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
hoffenheim
ну что тут сказать, ответили красиво))
хотя если заранее был договорняк в матче с Шахтером - какое-то нелогичное удаление Ордеца в начале встречи... разве что чтобы поднять коэффициент)
jekavayp
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
WawanO
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Timur27
Мне пофиг на олимпик конечно, но почему не поднимает цыганык вопрос о том, когда динамо- говерла играло. в говерле был весь дубль динамо. это нормально? свои против своих играть в чемпионате. пипец. а это значит +6 очков уже гарантировано и они может когда то и выручат. Это реалии нашего футбола
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
arhevgen
Достаточно аргументированный ответ
j11111
Обосрали тренера, обосрали команду и требуют извинений за нормальную реакцию в их адрес. По Олиспику официальных решений пока нет, и прямо обвинять с экранов ТВ команду о договорняках мягко говоря неэтично. По Цыганенку - "человек-говно" (имел "честь" кратковременного общения). Его позиция в программе, где кроме обзора матчей и смотреть нечего, это устроить скандал и тем же поднять аудиторию.
henal
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Timur27
нет конечно, пусть играют. но не все команда)
icebeer
Вот в АПЛ ЗАБОРОНЕНО. Но то же какая-то Англия,не чита они мусарятам.
ruslan_12
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Vadim-vvn
Цыганык, расскажи лучше, как твои Карпаты шли на 3-м месте несколько туров, ладно влетели ДК, но как они могли влететь 4-1 Александрии? Уж очень это подозрительно!
Vadim Kuzmenko
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил