Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 03 сентября 2015, 14:54
2098
0

Сергей МИЗИН: «Швед – гордость Карпат»

Экс-игрок львовского клуба поделился впечатлениями о выступлении команды в текущем сезоне

| Обновлено 03 сентября 2015, 14:54
2098
0
Сергей МИЗИН: «Швед – гордость Карпат»
fckarpaty.lviv.ua

Легендарний півзахисник «Карпат» ділиться враженнями від старту сезону у виконанні «зелено-білих» та оцінює перспективи команди Ігоря Йовічевіча.

- Львівська команда отримала чимало хороших слів від експертів, журналістів і вболівальників за нещодавній матч з «Дніпром». Поділяєте їхню думку?
- Мені також сподобалася гра «Карпат» і я вважаю, що порцію похвали вони отримали цілком заслужено і по ділу. Футболісти стараються і стабільно показують якісний футбол. Думаю, така гра повинна приносити задоволення вболівальникам.

- У цьому сезоні «зелено-білі» добре стартували і після шести турів займають шосту сходинку в турнірній таблиці Ліги Парі-Матч…
- «Карпати» вже не перший рік грають тим самим складом і футболісти на полі добре розуміють одне одного. Це помітно і відчувається. Для мене це не несподіванка. Тренерський штаб має у своєму розпорядженні кількох досвідчених гравців. Наприклад, Гітченка і Худоб’яка, які ведуть молодь за собою. Переконаний, згодом команда займатиме ще вищу позицію, просто потрібен час.

- Як гадаєте, яке місце львівська команда може зайняти за підсумками сезону?
- Думаю, фінішують в п’ятірці. Принаймні, всі можливості для цього є.

- Чого не вистачає «Карпатам» і в яких компонентах треба додати?
- В реалізації гольових моментів. Нагоди створюються, але реалізація інколи шкутильгає. Команді потрібен забивний нападник, який би ставив крапку в завершенні атак.

- Когось з гравців «Карпат» можете виокремити, чия гра вам подобається найбільше?
- Мені подобається гра вищезгаданого Гітченка. Також відзначив би Артура Карнозу. У нього була травма, але зараз він відновився від неї і демонструє класний футбол. В останньому матчі він не забив пенальті. Вірю, що це не вплине на нього негативно з психологічної точки зору. Чимало гравців володіють індивідуальною майстерністю. Відзначив би також подію, що відбулася зовсім недавно. Думаю, той факт, що Ігор Йовічевіч позбувся приставки «в.о.» має додати певного натхнення тренеру і позитивно вплине на всю команду.

- Свого часу ви грали разом з нинішнім наставником «Карпат» в одній команді. Які спогади про той період?
- Я знаю його з позитивної точки зору, як професіонала, хорошого футболіста. Зараз він є непоганим тренером, який багато вчиться. У нього сильний тренерський штаб, який є опорою. Юрій Беньо і Вадим Деонас – хороші фахівці.

- В контексті вашої взаємодії з Йовічевічем пригадується матч вересня 2003-го, коли у Львові у непростій боротьбі «Динамо» на останніх хвилинах вирвало перемогу з рахунком 4:3. Тоді ви забили двічі, а асистував вам обидва рази саме Йовічевіч…
- Так, я чудово пам’ятаю той матч. Але це було так давно, ще в минулому столітті (сміється).

- Зараз спілкуєтеся з головним тренером «Карпат»?
- Так, востаннє бачився з Йовічевічем і Беньом, коли команда гра в Києві. Вадима Деонаса бачив на матчі пам’яті Сергія Закарлюки.

- Як оціните успіхи карпатівської молоді?
- Найкращий показник якості молодих гравців «Карпат» - це трансфер Мар’яна Шведа. Це приклад і гордість. Мені подобається гра Володимра Костевича і Дениса Мірошніченка. Видно, що дитяча школа працює на хорошому рівні.

- Після двох важких матчів з «Динамо» і «Дніпром» наступну гру «Карпати» вдома проведуть із «Зорею», що демонструє дуже класний футбол…
- Безперечно, луганська команда на ходу. Проте «Карпати» завжди добре грають вдома при хорошій підтримці рідних трибун. Ще більше впевненості львів’янам мала додати остання гра проти «Дніпра». Вона вселяє оптимізм.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.