Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 августа 2015, 09:41
3446
0

Вячеслав ГРОЗНЫЙ: Радует, что впервые в сезоне не пропустили

«Говерла» – «Сталь» Д – 0:0. Послематчевая пресс-конференция главного тренера ужгородцев

| Обновлено 30 августа 2015, 09:41
3446
0
Вячеслав ГРОЗНЫЙ: Радует, что впервые в сезоне не пропустили

Головний тренер «Говерли» Вячеслав Грозний:

- «Сталь» – незручний суперник. Це одна з небагатьох команд, яка вміє проводити блискавичні контратаки. В них гра побудована на тому, що створюється потужний ударний кулак у центрі й після відбору м’яча головне завдання захисників є доправити м’яч до реактивно швидких Кулача, Васіна, Путраша, який грає не захисника, а лівого нападника. Більшість команд на це попадалися. Ми проаналізували гру суперника й працювали над тим, щоб знівелювати цю перевагу суперника. Проте здивований, що наші центрбеки програли суперникам багато верхової боротьби, зокрема, Лухтанов, який здорово грає головою. Через брак у захисті м’яч не доходив до нападників, оборонці більше боролися за м’яч, ніж доставляли його до нападників. Гемега попросив заміни, довелося перебудовуватися, Люльку перевів в опорну зону, а на фланг випустив Гончара. В другому таймі ми мали перевагу, в контролі м’яча і за моментами, з яких потрібно було витискати максимум.  Радує, що вперше в сезоні не пропустили.

До нас на цьому тижні долучився Іванов, на жаль, через травму не міг грати Кутас. Наявність таких досвідчених футболістів створює хороший мікроклімат у команді й дозволяє прогресувати молодим футболістам.  Завершується трансферне вікно, думаю, що на днях до нас долучаться ще футболісти з «Динамо», «Дніпра», бо нині не маю ким підсилити гру, особливо в атаці. В нас є Каверін, який лише днями після травми знову повернувся до нас, але не ризикнув його випускати на цей матч, щоб не стався рецидив.

Думаю, що після матчу молодіжних команд, мені більше не дорікатимуть, чому не ставлю молодих місцевих гравців. Після матчу з молодіжкою «Сталі» місцеві вболівальники підходили до мене й казали, що розуміють мене й нема кого ставити в основу з місцевих. Для того, щоб молоді футболісти росли, необхідно вибудувати інфраструктуру, створити команду або кілька команд другої ліги, щоб після молодіжного складу вони мали можливість набиратися досвіду й доросли до Прем’єр-ліги. Щоб потім не писали замовні статті, що я не хочу ставити місцевих, не продивляюся їх. У мене є помічники, які об’їздили Закарпаття вздовж і впоперек у пошуках футболістів. Ми в себе продивилися мінімум зо 50 місцевих гравців на тренуваннях першої команди. Ми дали можливість Реплюку та Гегедошу грати в команді, але вони не витримали конкуренції.  Зараз молоді Тома, Гей. Ряшко тренуються з нами. Дай Боже, щоб вони зуміли конкурувати з іншими гравцями.

На жаль, багаті люди Закарпаття чомусь не хочуть створювати професійну команду, розбудовувати інфраструктуру. А є люди, які будуть – стадіон «Автомобіліст», Роман Мегела збудував три поля біля готелю «Камелот» й нині в нього проводять збори команди з цілого світу.

Та й сьогодні в нашому складі молоді футболісти 1995-1993 років народження, вони ростуть у нас. Певен, якщо Андрій Цуріков так продовжить грати й надалі, то певен, що взимку він знову повернеться до «Динамо». Хльобас теж прогресує, але в його дії внесемо певні корективи.

Та й дії суддівської бригади для мене були дивними. Для того, щоб тут була команда слід об’єднатися цілому Закарпаттю, а не одному Шуфричу нести весь тягар.

Так, тут важко працювати, важче, ніж в «Спартаку» чи «Тереку», коли нема необхідної інфраструктури, коли що півроку змінюється склад. Але я маю ім’я – мене визнавали кращим тренером України та Болгарії, тому працюю й не опускаю рук. Коли та команда, у складі якої були Савіч, Кочіш, Нікулає, Ле Таллек заграла, але по завершенню сезону всі вони пішли. Довелося знову будувати нову команду. Дякую «Динамо», що дали нам гравців, звертався з цим проханням і до «Дніпра», і до «Шахтаря».

Щодо зустрічі з керівництвом, то нічого сказати не можу. В мене є домовленість про конфіденційність. Повірте, якщо почнуть розраховуватися, то одразу вам про це повідомлю через клубний сайт.

- Ми раді, що ви повернулися, бо в матчі з «Геліосом» не вистачало вашого керування. Спростуйте або підтвердіть слова Леоненка щодо того, що київське «Динамо» пропонувало вам фінансову пропозицію, щоб ви продовжили працювати в «Говерлі» з молодими хлопцями?
- Такого не було. Прочитав це в ЗМІ, потім зідзвонювався з Леоненком, адже в нас хороші товариські відносини. Запевнив його, що маю джентльменську домовленість з керівництвом і всього говорити не можу. Але знову ж таки повідомив, що виплати не почались. А на кубковий матч до Харкова не поїхав через те, що «Геліос» відмовився перенести поєдинок на середу, тож в знак протесту вирішив не їхати на цей матч. Зараз закривається трансферне вікно, враховуючи, що велика кількість гравців «Динамо» є в нас, тож був сенс порадитися з Суркісом, як рухатися далі. Бо я особисто розглядаю різні варіанти – це нормальна ситуація, мені треба розуміти, чи шукати іншу команду й їхати там, де я продовжу свою трудову діяльність, або обговорити  аспекти взаємодії, повірте, не фінансові, а поповнення новими кадрами з «Динамо», бо мені не вистачає гравців. Мені ніхто не пропонував фінансову винагороду, якби це було, то обов’язково сказав би про це й вам, і нашому керівництву.

Источник ФК Говерла
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

АЛЬТМАН: «Во время ракетного удара я был в комнате»
Футбол | 29 марта 2024, 15:23 0
АЛЬТМАН: «Во время ракетного удара я был в комнате»

Известный тренер пострадал в Одессе

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.