Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 29 августа 2015, 12:19
1318
0

Желько ЛЮБЕНОВИЧ: Матч против Легии — самый важный в карьере

Полузащитник луганской «Зари» поделился эмоциями от выступления команды в квалификации Лиги Европы

| Обновлено 29 августа 2015, 12:19
1318
0
Желько ЛЮБЕНОВИЧ: Матч против Легии — самый важный в карьере
Фото: Футбол24

- Два дні минуло з моменту, коли був зафіксований програш у Варшаві - що відчуваєте ви прямо зараз?
- Зараз відійшов вже трохи ... А відразу після гри, напевно, перший раз в житті відчув, що просто хочеться розплакатися. Можливо, це був мій останній шанс -  адже мені вже 34 роки. Навіть не знаю, чи з'явиться така можливість у мене в майбутньому.

Сильно переживав, що не вдалося забити той штрафний на другій хвилині - моя позиція була, улюблена. Але пробив вище. Хто знає - якби забив тоді, як би все пішло. Сьогодні ж я зрозумів, що життя продовжується, і треба думати про майбутнє.

- Рік тому, після поразки від «Фейєноорда», деякі гравці розплакалися прямо на газоні після фінального свистка. Зараз була та ж історія?
- Тоді ми вже бачили себе в групі Ліги Європи. Реакція, напевно, була через це бурхливішою. Було більш прикро. Хоча для мене саме матч проти «Легії» - найважливіший у кар'єрі.

- Назвіть три фактори, яких не вистачило «Зорі» для загального успіху?
- Перша річ - польські фанати у вчорашньому матчі. Теж саме було рік тому в Роттердамі, хоча вболівальники «Легії», як мені здається, ще крутіші, ніж голландські. Дуже голосно підтримували, всі 90 хвилин на ногах, вболіває весь стадіон. Вони реально гнали «Легію» вперед.

Другий фактор - досвід поляків. У нас команда в такому вигляді грає всього лише другий рік, у них же досвіду єврокубкових матчів більше, ніж у нас.

Третій - везіння. Не вистачило нам фарту у Варшаві - вважаю, по грі були не гірші, ніж «Легія».

- «Легія» сильніша, ніж «Фейєноорд»?
- Приблизно один рівень. Єдина відмінність ось у чому - «Фейєноорд» рік тому не був фізично готовий. Тобто їхнього рівня підготовки вистачало хвилин на 60. Потім втомлювалися, почали поступатися. У «Легії» ж проблем з фізикою ніяких - бігали всю гру.

- Скільки в середньому на тренуваннях «Зоря» приділяє часу стандартам і як вдалося довести їхні виконання до такого рівня?
- Трохи розкрию наші секрети: загалом, стандарти готуємо конкретно до кожного суперника. Тренерський штаб аналізує, готується, а дні за два-три до гри починаємо награвати стандартні положення конкретно під майбутнього опонента в залежності від того, в якому стилі вони обороняються.

- Ви говорили кілька хвилин тому про «можливо, останній шанс». За власними відчуттями, скільки ще ваш організм зможе витримати на такому рівні?
- Думаю, два-три роки зможу ще грати. А що стосується «останнього шансу», то це залежить від успіхів команди. Звичайно, вірю, що і через рік зуміємо кваліфікуватися в Лігу Європи. Взагалі, для мене особисто 2015 рік - найкращий у кар'єрі.

- Як ви думаєте, якби в «Зорі» була стабільна фінансова ситуація - зарплати вчасно, премії - команда мала б спочатку більше шансів на успішну кваліфікацію в групу Ліги Європи?
- Я так скажу: думки про зарплату під час матчів нас не відвідують і ніяк не позначаються на якості гри. На тренування, можливо, впливають: деякі футболісти приходять без належного настрою. Але наш тренер доносить і мотивує гравців. Я, як досвідчений футболіст, також намагаюся донести до молоді ці думки.

- Які наприклад?
- Грай добре, працюй на своє ім'я - тоді тебе обов'язково помітять. Молодий футболіст може провести один-два сильних сезони - і він вже отримує запрошення від топ-клубу, де зарплату платять, і вона набагато більше. Через гарні ігри вони можуть себе вдало продати.

- Футболістів завжди дуже надихає присутність в роздягальні президента клубу: коли востаннє надихаючарозмова була з Євгеном Геллером?
- Так прийнято, що з ним ми спілкуємося через генерального директора Сергія Рафаїлова. За останні два роки бачили президента буквально кілька разів. Всі зустрічі - після ігор у Києві. Він заходив у роздягальню, дякував, підбадьорював.

- За вашими суб'єктивними відчуттями, яке майбутнє чекає «Зорю»?
- Я не президент клубу і не спонсор. Не можу передбачити, що буде далі. Можу тільки сказати, що в плані гри ми будемо робити все, щоб продовжувати залишатися на тому ж рівні і через рік знову вийти в Лігу Європи.

Гліб Корнієнко

 

Источник Футбол 24
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.