Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1190
0

Виктор ГРАЧЕВ: «Ворскле везение не помешает»

Футбольный эксперт поделился ожиданиями от поединка полтавской команды с «Металлистом»

Виктор ГРАЧЕВ: «Ворскле везение не помешает»

Легендарний у минулому футболіст, а нині телеведучий і експерт в улюбленій справі Віктор Грачов поділився з прес-службою своїми міркуваннями про гру «Ворскли» напередодні поєдинку «біло-зелених» з харківським «Металістом»...

- Вікторе Олександровичу, не той, звичайно, нині «Металіст», до якого любителі народної гри звикли за останні роки. Якої Ви думки про цю команду?
- Там зібрані зараз хороші футболісти, які, як кажуть в народі, пройшли і Крим і Рим. Їх не потрібно чомусь вчити, про футбол вони знають все. З одного боку, тренерському штабу приємно працювати з такими футболістами, а з іншого - треба вміти їх об'єднати в одну команду. Складно завжди відразу створювати нову команду на новому місці. У матчі в Полтаві зустрічаються дві практично рівні команди - за підбором футболістів, за кваліфікацією...

- 1:1 - це найпопулярніший жарт про «Ворсклу» зараз. Але тренерам і самим футболістам якось не до сміху зовсім. Як вийти з цієї затяжної серії?
- Бувають набагато гірші смуги в житті футбольному. А що говорити, коли команда потрапляє в серію, де йдуть лише поразки! Тоді нічия - це ще куди не йшло. Колись за нічию давали два очки, перемога оцінювалася лише балом більше, не так прикро було за працю на полі. Зараз три і одне - різниця, звичайно, є. «Ворсклі» везіння не завадить, не може весь час фортуна повертатися спиною. Рідко таке в нашій улюбленій грі буває, коли переможні поєдинки закінчуються внічию.

- Можливо, команда занадто багато віддала емоцій таким матчам, як з «Жиліною» в Лізі Європи, з тим же донецьким «Шахтарем», коли відігратися вдалося ціною неймовірних зусиль на останній хвилині?
- Емоції емоціями, але кожен футболіст повинен пам'ятати, що він виходить грати більше не для себе, а для вболівальників. Багато хто приходить на стадіон подивитися на приїжджі команди, а більшість, хочеться в це вірити, кидають все і йдуть на стадіон, аби підтримати свою рідну команду, де обов'язково є два-три улюблених футболісти. Ось тут і важливо не підвести тих, хто на тебе так сподівається, від матчу до матчу чекає позитивних емоцій.

- Яка ціна перемоги для команди Василя Сачка у грі з «Металістом»?
- Ясна річ, що перемогти захочуть обидві команди. Я вважаю, що ліміт невезіння у полтавців підійшов до кінця. Гра є, моменти створюються. Значить ось-ось і реалізація повинна з'явитися! Я часто кажу про те, що донецький «Шахтар» тринькає моменти, створюючи дуже багато в кожній грі. Команди класом вище завжди витискають голи з мінімуму створених моментів. Гравець, що працює на атаку, повинен думати, що в нього за дев'яносто хвилин буде всього один гольовий момент, і він його повинен використовувати. Він не може думати, що у нього буде три, чотири, п'ять гольових епізодів. Громов, Ковпак, Шиндер, Турсунов - та всі, хто опиняється у вірній атакуючій позиції, зобов'язані приймати рішення, брати ініціативу на себе і намагатися сповна використати свій шанс. Бажаю ворсклянам додати концентрації і зібраності в завершальній стадії атаки.

Источник ФК Ворскла
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри
Бокс | 25 апреля 2024, 14:53 6
Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри

Также MEGOGO покажет поединок Беринчик – Наваррете

Известно условие, при котором Челси продаст Мудрика летом
Футбол | 25 апреля 2024, 19:47 9
Известно условие, при котором Челси продаст Мудрика летом

Украинский вингер покинет лондонский клуб, если поступит солидное предложение

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.