Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
| Обновлено 24 августа 2015, 08:57
10959
10

Пляжний футбол: Україна вперше в історії здобуває срібло ЄЛ!

У драматичному фіналі Євроліги збірна України поступається чинним чемпіонам світу португальяцям

| Обновлено 24 августа 2015, 08:57
10959
10
Пляжний футбол: Україна вперше в історії здобуває срібло ЄЛ!
Збірна України з пляжного футболу виборола срібний кубок на Суперфіналі Євроліги 2015, що завершився в Естонії. У драматичному фіналі проти чинних чемпіонів світу португальців наша команда показала яскравий комбінаційний футбол, але нажаль поступилася з рахунком 4:5.
 
У першому таймі збірна України мала велику перевагу, хоча забила лише одного разу – на п’ятій хвилині після передачі з аута Олександра Корнійчука капітан київського «Гріффіна» Віктор Пантелейчук головою переправив м’яч у ворота. А перед самою перервою Хосе Марія Фонсека ударом через себе зрівняв рахунок. 
 
У другому періоді характер нашої гри не змінився. На першій же хвилині Андрій Борсук реалізував пенальті й вивів синьо-жовтих вперед. Після чого Олег Зборовський кілька разів пробачив суперників, а на останній хвилині тайму після передачі Дмитра Медвідя з аута Ігор Борсук блискучим ударом в падінні забив третій м’яч – 3:1!
 
Але португальці без бою здаватися і не думали. Вже на першій хвилині останньої дванадцятихвилинки Бельшіор після розіграшу з центра поля влучив у кут наших воріт і скоротив відстань. А за три хвилини Бернардо Мартінс влучним ударом рахунок зрівняв. 
 
Після цього пішла нервова гра, а розв’язка матчу відбулась на останній хвилині гри. Спочатку Хосе Марія Фонсека знайшов вільний простір біля наших воріт і головою переправив м’яч у ворота – 4:3. Одразу після розіграшу з центра поля Андрій Борсук, як танк, продавив оборону Португалії і був покладений на пісок – пенальті! Молодший брат не схибив - 4:4 і знову нічия! Додатковий час? Нажаль, не судилося. Остання атака чинних чемпіонів світу, капітан португальців Руї Коімбра пробиває через себе - час вичерпано, але сирена не лунає. А біля воріт вже чергує злий геній для нашої команди, той таки Хосе Марія Фонсека, який із сиреною переправляє м’яч у ворота Гладченка. Головний тренер збірної України Євген Варениця відчайдушно намагається довести арбітрам, що сирену потрібно було давати вже кілька секунд тому. Судді довго проводять нараду, але гол зараховують – 5:4. Португалія стає чемпіоном Євроліги з пляжного футболу 2015. Україна срібна. Ми закінчили турнір вище Росії, яка задовольнилася бронзою. 
Євроліга 2015. Суперфінал.
Пярну, Естонія. 20-23.08.2015
Фінал
Україна 4:5 Португалія
Голи: А.Борсук,13,36; В.Пантелейчук,5; І.Борсук,24 - Х.Фонсека,12,36,36; Н.Бельшіор,25; Б.Мартінс,28 
 
 
На скріншоті чітко видно – коли Руї Коїмбра пробивав з центра поля, час вже був вичерпаний, що ж тоді казати про удар Фонсеки.... Після закінчення турніру арбітри фінального матчу вибачилися за рефері, який відповідав за секундомір, але історію вже не зміниш.
 
 
Тим не менш, збірна України вразила всю європейську спільноту бічсоккера своєю яскравою, комбінаційною грою. Наша команда блискуче провела відбірний етап до Євроліги та Суперфінал в Естонії, вперше в історії пробилася у золотий фінал і на рівних боролася з чинними чемпіонами світу. А наш капітан Ігор Борсук був визнаний організаторами найкращим гравцем Євроліги-2015, за що і отримав пам’ятний приз!
 
 
Ми дякуємо головному тренеру збірної України Євгену Варениці, тренеру команди Миколі Костенку, всім гравцям, які грали протягом цього сезону на етапах Євроліги – ви подарували вболівальникам свято футболу, свято, де завжди є місце для драми і для подвигу! За це ми і любимо футбол!
 
Лев Галушко
 
 
Запис фінального матчу Україна - Португалія починається на плеєрі з часу 09:24:00

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Вадим
Спасибо вам, мужики!!!
it_shop
Гол был забит после сирены, не справедливо .
yuraand1977
а час вийшов...забивали вже після того як на табло 00-00 було...
galushko_lev
Система розыгрыша странная еще и потому, что на отборах играют пять дней и есть полуфиналы. А в главном турнире сезона - четыре, без полуфиналов... Ну и система начисления очков... В большом футболе за ничью одно очко полагается, а в пляжке - команда выгрызает ничью, доходит до серии пенальти, там проигрывает и не получает ничего.. Ну и про тайм-ауты уже сто раз говорилось. В баскетболе есть, в гандболе есть, в волейболе есть, в футзале есть.. и только в пляжном футболе нет...