Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1525
0

Артем ФИЛИМОНОВ: «Считаю, очень достойно сыграли с Динамо»

Капитан «Черноморца» — о досадном поражении в матче с киевским «Динамо»

Артем ФИЛИМОНОВ: «Считаю, очень достойно сыграли с Динамо»

- Десь позначається наша невелика недосвідченість в плані гри на останніх хвилинах. Десь більше концентрації не вистачило. Але, в цілому, вважаю, що два тайми провели дуже гідно, сконцентровано і грали з таким серйозним суперником, як «Динамо» Київ, з чемпіоном України, можна сказати, на рівних. У більшості моментів створювали небезпечні ситуації біля воріт суперника. Позначилася молодіжна, невелика недосвідченість на стандартному положенні. Але, я думаю, це все до нас прийде. Наш тренерський штаб проводить дуже серйозну роботу після кожної гри. Тому, в цих моментах все підкоригуємо.

- Як вважаєш, на скільки змінилося «Динамо», в порівнянні з вашою минулорічною грою?
- Якщо порівнювати наші матчі, то цього разу з «Динамо» ми зіграли набагато краще, ніж навесні. Ми вели себе організованіше, і що не мало важливо, створили на багато більше небезпечних моментів біля воріт суперників, грали агресивніше в атаці. Тому, наша гра, однозначно, поліпшилась, поліпшується і, я сподіваюся, буде поліпшуватися.

- До 88 хвилини матчу здавалося, що Євген Боровик спіймав кураж...
- Євген Боровик - це воротар дуже хорошого рівня, який вже має великий досвід виступу в чемпіонаті України. Так, дійсно, він спіймав кураж і багато виручав нашу команду. Кажуть, голкіпер - це півкоманди. У випадку з Евгеном Боровиком так воно і є. У цьому матчі він дуже багато допоміг нашій команді своєю впевненою грою у воротах.

- «Чорноморець» з перших хвилин стрімко пішов в атаку. На це вплинула відсутність двох основних центральних захисника - Хачеріді та Драговича?
- Ні, у нас в кожній грі є установка агресивно грати з перших хвилин. Хоча, це не означає, що ми одразу берем «шашки наголо». Тим більше, ми знали, що у «Динамо» досить хороша пара захисників легіонерів - Віда та Петрович. Це гравці дуже високого рівня. Тому, Драговичу та Хачеріді була хороша заміна. У нас була чітка установка на гру: грати організовано біля своїх воріт і максимально агресивно попереду.

- Це перший матч Чорноморця на своєму рідному стадіоні після такої тривалої перерви. Які емоції після повернення на домашній стадіон?
- По перше, було організовано неймовірне фаєр-шоу, коли ми під'їжджали до стадіону. Знаєте, вже тоді хотілося вискочити на поле стадіону без будь-яких пауз і почати грати у футбол. А коли ми побачили скільки людей йде на матч, коли вийшли на розминку, чесно кажучи, «мурашки» у мене «біжать» до цих пір. Дякую одеським уболівальникам. Думаю, ми їх не підвели. Підвів результат, але програти теж можна по-різному. Вболівальники вигукували: «Молодці!». І це для нас найголовніший показник того, що ми рухаємося в правильному напрямку. Наші фани нас підтримують з неймовірною відданістю. Я досі глибоко вражений і хотів би сказати велике дякую всім одеським фанам за таку підтримку.

- Владислав Калітвінцев пропускав матч. На скільки далась взнаки його відсутність?
- Нам дуже не вистачало його креативу в атаці. Хоча, не дивлячись на те, що Влада не було, дуже здорово відіграли. Потрібно віддати належне і Петрові Переверзі та Олегу Данченко, оскільки вони агресивно зіграли і в обороні, і в атаці. Але Влада дійсно не вистачало, тому що це гравець, який може в будь-який момент взяти гру на себе і забити м'яч. Навіть якщо брати ці два тури, то в першому матчі він самостійно здобув гол для нашої команди, а ми просто виграли підбір. У другій зустрічі там пішла хороша передача від Слінкіна з правого флангу і Влад теж проявив індивідуальну майстерність. Тобто, це дуже важливий гравець для нашої команди і ми всі з величезною повагою до нього ставимося. Тим більше, в матчі з «Динамо», мотивація у нього б була безмежна і він приніс би величезну користь нашій команді.

- Які завдання перед собою ставить «Чорноморець» на цей сезон?
- Ми показали, що можемо битися і в нас - завдання брати максимальну кількість очок в кожному матчі та показувати максимально красиву гру. Потрапляння в Лігу Європи? На сьогоднішній день, такого конкретного завдвння немає, але, з часом, коли ми будемо набирати обертівсі тільки йти вперед, звісно, перед нами будуть ставити такі завданняі. Зараз, ми не ставимо собі такі завдання, живемо кожним наступним матчем, і готуємося виходити на поле, як на останній бій.

Источник 1927.kiev.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.