Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 06 июля 2015, 12:56
1458
0

Владимир ШАРАН: Не собираемся капитулировать перед Шахтером

Наставник «Александрии» считает, что главная задача его команды – ровно провести чемпионат

| Обновлено 06 июля 2015, 12:56
1458
0
Владимир ШАРАН: Не собираемся капитулировать перед Шахтером

Наставник олександрійців стриманий і критично налаштований — до себе й журналістів.

— Володимире Богдановичу, маєте сьогодні час слідкувати за Кубком Америки? Якщо так, чи побачили там щось цікаве? Ось мене вразило, що тільки один півфіналіст грав за модною схемою з трьома форвардами (центральним і двома крайніми), натомість три інші дотримувалися «класичної» 1+4+4+2.
— Звичайно, як тренер я зобов’язаний «виловлювати» нові тенденції в грі. Не став винятком і латиноамериканський чемпіонат. Прикро, що збірна Бразилії так рано закінчила виступ у змаганнях! Що стосується модних і не дуже схем — усе доволі умовно. Коли треба, команди високого рівня колективно атакують і захищаються. Приємне враження справила перемога Аргентини над парагвайцями. Візьмемо, приміром, Мессі: в тому півфіналі він не забив жодного м’яча (як і загалом на турнірі), але зробив три асисти. І його збірна, діючи саме з трьома нападниками, пошматувала опонента.

— Повертаємося до наших реалій. Готуючись до сезону, ваші підопічні мінімально (1:2) програли луганцям, зіграли внічию (1:1) із полтавцями та перемогли (3:0) «Зірку». Це свідчить про готовність до УПЛ?
— Це ні про що не свідчить. У передсезонній підготовці, а саме у втягувальному періоді, кожен наставник у конкретному контрольному матчі ставить конкретні завдання. Ось у першому таймі матчу із «Зорею» на поле вийшли ті гравці, котрі приїхали до нас на перегляд, і ті, хто мав обмаль ігрового часу в минулому чемпіонаті. Провідні виконавці взагалі не їздили до Запоріжжя, займаючись зовсім іншою роботою під керівництвом моїх помічників. У зустрічі ж із «Ворсклою» ми зіграли двома складами, включивши в протокол і лідерів. Я залишився задоволений готовністю підопічних — як на цей період, однак чітко розумію ті невирішені моменти, над якими потрібно серйозно попрацювати.

— Із згаданих спарингів помітно, що «Олександрія» атакує переважно бровками…
— Так, ми серйозно приділяємо увагу фланговим атакам, але я би не сказав, що через центр поля ми мало загрожуємо воротам суперника.

— Зустрічі з «Ворсклою» та «Зорею» дають підстави вважати, що ваша команда має три ключові проблеми: центр оборони; дії під час стандартів; повернення з атакувальної фази гри в оборонну. Правильно я побачив?
— Правильно! Тепер ми знаємо, хто буде нашим позаштатним радником!.. У спарингу із «Зорею» згадані труднощі мали місце тільки до перерви, коли на цих позиціях виступали футболісти, котрі перебували на перегляді.

— Вас засмутило (порадувало) те, що починаєте чемпіонат із «Шахтарем»?
— Як правило, команди, які дебютують (чи повертаюся) в прем’єр-лізі, стартують саме з грандами. Наше завдання — відіграти чемпіонат рівно, довести, що недаремно їли хліб у попередньому сезоні, забивши найбільше за всіх м’ячів і найменше пропустивши. «Гірники», без сумніву, належать до провідних команд європейського континенту, проте ми не маємо наміру капітулювати заздалегідь.

— Наскільки керівництво клубу конкретне із завданнями на сезон-2015/16? Як на мене, за складом і рівнем гри ви спокійно закріпитесь у десятці!
— Вашими вустами та мед пити! Кожному дебютанту доволі складно створювати конкуренцію клубам, які вже не один сезон у «вишці». Як за досвідом, так і за класом, головне — за мисленням УПЛ відчутно переважає перший дивізіон. Розуміючи це, велику увагу приділяємо саме психофізичному компоненту.

— Наостанок про неприємне: Комітет етики та чесної гри ФФУ визнав «підозрілою» гру «Олександрія» — «Миколаїв» (4:0) …
— Чому та ж інстанція не має претензій до матчу «Олександрія» — «Динамо-2», де ми також виграли 4:0, чи проти «Тернополя» (і там було 4:0)?..

Володимир БАНЯС

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 16
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.