Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 июля 2015, 10:39
1753
0

Карпаты обыграли Олимпию

Команда Йовичевича выиграла очередной спарринг на сборах

| Обновлено 04 июля 2015, 10:39
1753
0
Карпаты обыграли Олимпию

Стадіон «Матія Ґубец». Кршко, Словенія.
Сонячно. +25°С

«Карпати»: Підківка, Костевич, Пластун, Новотрясов, Маркович, Чачуа, Вербний (Кожанов, 54), Гуцуляк (Полюганич, 81), Голодюк, Страшкевич (Манце, 46), Худоб’як (Дударенко, 89).

Головний тренер – Ігор Йовічевіч.

«Олімпія» (Стартовий склад): Шеліґа, Крефл, Мітровіч, Заріфовіч, Клінар, Матіч, Кронаветер, Капун, Хенті, Шпорар, Джермановіч.

Головний тренер – Маріян Пушнік.

Голи: Страшкевич, 38, Манце, 78, 86 – Матіч, 8, Шпорар, 17.
Попередження: Гуцуляк, 22 – Заріфовіч, 19, Джермановіч, 20, Фінк, 47, Ґолубар, 56.

Після перемоги над сербським «Вождовацем» підтримати почин партнерів мали «вечірні» карпатівці. У них суперник теж був рівня непоганого – четверта команда Словенії. Люблянська «Олімпія» приїхала до Кршко у бойовому складі і розглядала матч проти «Карпат» як основний етап підготовки до нового сезону.

Як і в першому матчі Ігор Йовічевіч дав можливість проявити себе молодим хлопцям – Андрію Марковичу, Назару Вербному та Олексію Гуцуляку. Кожен з них доклався до загального результату, хоча спершу слід було пройти через певні труднощі. «Олімпія» доволі швидко повела в рахунку – під час виходу з оборони наші гравці помилилися, чим словенці скористалися – м’яч потрапив до Матіча, який без шансів для Підківки пробив у незахищений кут воріт.

«Карпати» могли відігратися невдовзі – після навісу зі штрафного удар не вдався Новотрясову, а от суперники перехопили м’яча, кинулися у контратаку і після прострільної передачі забили вдруге. Отримати два м’ячі у дебюті матчу було не дуже приємно, але «зелено-білі» не розкисли, а навпаки, узяли себе в руки і почали створювати моменти біля воріт суперника. Хороша нагода була в Страшкевича, який прийняв м’яча на лінії штрафного, прибрав з дороги захисника і сильно пробив – круглий облизав перекладину і вилетів за поле.

Однак з другої спроби у Вадима вдалося краще. Костевич підключився до атаки і здорово навісив на голову Страшкевичу. Аби забити гол крайньому хавбеку довелося виграти повітря і боротьбу в захисників – тут уже ніщо не могло врятувати «Олімпію» від пропущеного м’яча.

А тайм другий взагалі перетворився на карпатівський бенефіс. Посприяли цьому і заміни від Ігоря Йовічевіча. Спершу вийшов Антоніо Манце, а за ним і Денис Кожанов, який грав так, наче й не пропускав початок зборів. Друге дихання відкрилося в Олега Голодюка та Ігоря Худоб’яка, які встигали і суперників накривати, і атаки створювати, і обороні допомагати.

Власне, захист «Олімпії» почав тріщати – моменти чередувалися і лише дива рятували словенську команду від прощених голів. Надзвичайно вдало грав Ігор Худоб’як, якому кілька разів вдавалося відібрати м’яча на чужій половині поля. Після одного з таких відборів партнери вивели Гуцуляка на ударну позицію, але Олексій, замість удару, вирішив спершу прибрати захисника. На жаль, не вдалося. Ще краща нагода була в Голодюка, який опинився з м’ячем після порожніми воротами, але примудрився пробити над перекладиною.

Зрештою, так довго тривати не могло. Кожанов отримав м’яча на фланзі, підняв очі і як рукою виклав ідеальну передачу на голову Манце. Хорвату залишалося лише не схибити, що він і зробив. А добили «леви» свого суперника взагалі показово. Худоб’як, отримавши м’яча, змістився на фланг і виконав класний простріл на Голодюка. Олег міг і сам забивати, але навмисно пропустив м’яча на Манце, який спокійно оформив дубль.

Вольова перемога була здобута не лише зусиллями гравців групи атаки. Важко порахувати скільки разів Ігор Пластун та Артур Новотрясов блокували суперників та заважали їм пробити. А вдалі дії Амбросія Чачуа у центральній зоні взагалі важко оцінити. Хоч і товариський, але без сумніву, то був один з кращих матчів хавбека у карпатівській футболці. Зрештою, уся команда показала себе з кращої сторони і свою перемогу заслужила.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Источник: Баранка сегодня покинет УАФ
Футбол | 29 марта 2024, 11:38 3
Источник: Баранка сегодня покинет УАФ

Контракт с итальянцем истекает и не будет продлен

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.