Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 03 июня 2015, 16:58
21635
17

Мирон МАРКЕВИЧ: «Безус напоминает чемодан без ручки»

Главный тренер «Днепра» подвел итог сезона для своей команды

| Обновлено 03 июня 2015, 16:58
21635
17
Мирон МАРКЕВИЧ: «Безус напоминает чемодан без ручки»

- Мироне Богдановичу, з «Металістом» ви звикли до тривалого контролю м'яча і гри першим номером. Натомість із «Дніпром» майже всю Лігу Європи грали на контратаках. Не шкодуєте?
- «Металіст» підбирався під одну модель гри. «Дніпро» ще за Рамоса грав на контратаках. Я вважав, що не треба ламати все підряд і будувати заново. Треба відштовхуватися від тих гравців, які є. Коли я взяв команду з неї пішов Джуліано, на валізах сидів Стрініч. Новачки були гравцями не того рівня, який необхідний команді аби ставити атакувальну гру. Певний час ми визначалися зі складом і «Дніпро» дещо лихоманило. Коли склад кристалізувався, прийшла гра. Але теперішній рівень – межа нинішнього «Дніпра». Я хочу більшого.

- Скільки футболістів вам потрібно для щастя?
- Якщо залишиться Коноплянка, то ще п'ять. Пріоритетна позиція – лівий захисник. Фактично, цю Лігу Європи ми грали з чотирма захисниками. Край треба кваліфікований опорник і плеймейкер.

- З чемпіонату України можна взяти таких виконавців?
- Всі вони на контрактах в «Динамо» або «Шахтарі». Дуже рідко трапляється, що у цих двох клубах не помітили потенційно сильного гравця. У принципі з «Динамо» ми ще можемо взяти гравця, який не проходить до основного складу. Взяти когось із «Шахтаря» – нереально, бо дуже дорого. Тому шукатимемо за кордоном.

- Якщо матимете 5 кваліфікованих новачків – боротиметесь за «золото»?
- В Україні чемпіонат виграють лише дві команди – «Динамо» і «Шахтар». До цього звикли організатори змагань, судді, самі гравці. Треба щось неймовірне аби такий розклад поміняти. Поки я не бачу передумов для таких змін.

- Фахівці кажуть, що «Дніпру» утвердитися треба неодмінно хоча би раз стати чемпіоном.
- Хай фахівці покажуть, як це зробити. Ми не могли стати чемпіонами із «Металістом». А в тій команді грали Соса, Тайсон і Хав'єр. Насамперед у нашому футбольному господарстві треба навести порядок. Я би сказав мати дві речі – порядок і порядність. Все треба рішуче міняти, починаючи з суддівства. Звісно, з приходом Колліни ситуація змінилася на краще, але не до рівня тектонічних змін.

- «Дніпро» щойно програв фінал Ліги Європи. Якби можна було повернути час назад, ви би вдалися до тих самих замін, чи випустили би когось іншого.
- Мабуть, випустив би Бруно Гаму. Безус добре зіграв із «Шахтарем» хоча той матч, по-суті, нічого не вирішував. Думав, він зможе підсилити нас у фіналі. Та це Романові не вдалося. Не сказав би, що він у чомусь винен, але кілька необов'язкових утрат м'яча і все, до побачення, поїзд пішов.

- Здається, ви не надто задоволені його грою.
- Так, очікував більшого. Поки Роман нагадує валізу без ручки: і нести важко, і кинути шкода. Щоби вирости в справжнього професіонала й майстра, (а задатки в нього є) треба викинути з голови все зайве й каторжно працювати, забуваючи про все на світі. Тоді прийде гра і результат.

- Не боїтеся, що Ліга Європи «Дніпру» набридне? Щойно грали у фіналі, а восени знову груповий турнір.
- Я не хочу заглядати на півроку вперед. Треба вирішувати нагальні проблеми. Гравці мають відпочити, команда – доукомплектуватися. Тоді будемо бачити.

- Якісь плани з придбання гравців у міжсезоння є?
- На даному етапі я нічого не знаю, хоч являюся головним тренером. Все покрито мороком таємничості.

- Про Коноплянку щось відомо?
- Нічого не знаю.

- В «Дніпрі» назріває зміна поколінь. Ротаню незабаром 34, Селезньову й Федецькому – по 30. Маєте якісь запасні варіанти?
- Пару років ці хлопці ще здатні пограти на високому рівні, але в стратегічному плані треба готувати заміну.

- Мироне Богдановичу, щойно дублери «Дніпра» стали переможцями турніру. Можете назвати прізвища гравців, які на підході до основного складу?
- Непогані задатки бачу в Баланюка. З нього може вийти добрий нападник. Сваток, Близниченко – треба віддавати в оренду. В дублі вони вже пересиділи. Їм треба грати на серйозному рівні. Можливо, там хлопці розкриються. Як розкрився Мякушко в «Говерлі». Поки грав за дубль «Динамо» ніхто про нього не говорив.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 16
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Alex Ponyatenko
Маркевич в своем стиле. Нытье, жалобы на состав. Опять хочет мешок латиносов купить?
Как по мне, так ДД имеет все шансы на чемпионство, даже в этом сезоне они были. И если б не удачное выступление в ЛЕ, то могли бы кинуть силы на чемпионат и занять 1 место.
Что там? ШД не в лучшей форме и вряд ли будет в следующем сезоне сильнее, ДК тоже не выглядит нерушимой скалой. Если начинать сезон с установкой что ничего не получится, так конечно пролетите.
diogendog
Судьба Безуса была предрешена. Ещё при переходе в ДК было понятно чем дело кончится. Для этого достаточно просмотреть судьбы других игроков Ворсклы после перехода. Нельзя переходить в ДК. Будешь греть лавку и терять мастерство. Неужто вот так игрок из Ворсклы попадёт в столичный клуб и сразу заиграет? Фигушки. В порядке очереди. Там своих игроков полно и они не первый год стучатся в основной состав. И как же преодолеть субординацию и иерархию? Игрока брали с опытом выступления в ПЛ, а отдали в Днепр в связи с его отсутствием. Ну и как это называется?
Dron
То ли чемодан без ручки, то ли ж-па с ручками)
krompets
В мене складається враження, що Безус останнім часом бухає (чисто по зовнішньому вигляді). Брати такі гроші і мати такий вигляд, знаючи що на тебе дивляться тисячі людей, якось не серйозно. Говорити про те, що він слабкий футболіст також не варто, бо в Ворсклі він виглядав дуже добре. Швидше за все, в нього щось особисте, може дружина пиляє, може ще щось.
icebeer
Мирон как всегда -- трепло и слёзы.
Одинокий волк
Днепр действительно выжал чудесный максимум с имеющимся в распоряжении Богданыча составом. Очень хочется, чтобы у МБМ получилось создать мощную европейскую команду, а там можно и "сады опрыскивать"! Вот это действительно пример того, как один тренер (Рамос) заложил фундамент, а другой на нем построил добротное здание!
Хрюн Моржов
Безусу начать по ночным кабакам шляться с девочками, и звезда Милевского засияет новыми красками!
Hawkins
Безус - пешеход. И его психологический клуб - Ворскла, на большее не тянет.
bonv
Дніпро у багатьох чемпах добре запрягало але доїхати не могли.. Коротка лавка запасних. Тому і гратиме не в ЛЧ а ЛЄ..
ollptc.blogspot.com
Когда Матос играл на своей позиции, его Маркевич "туристом" называл, так что может и лучше, что слева играет, не так сильно спрашивают с него.
Dk_best
когда покупаешь чемодан, надо его хорошенько осмотреть! И не только на целостность ручки, но и на состояние колесиков! А Безуса давно ручка отвалилась, а колесики набекрень съехали! Иногда это называют "звезданутая болезнь", иногда пациент и до звезданутости не дотягивает, но болезнь все равно проявляется! Лучше всего такие болезни лечат дома, например - в Полтаве... Не все могут становиться героями национальными - большинство потянет геройство только уездного масштаба! Потому и национальные в большом почете, что их немного!
bajbak
Безусу треба в команду попрощє. Типу "Ворскли" чи "Карпат". Там він буде №1. Може навіть стане кращим бомбардиром, як Бікфалві у "Волині".
Bandera.Lviv
Усе вірно - Матос, Безус, Чеберячко не цей рівень