Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 03 июня 2015, 13:00
4175
4

МАРКЕВИЧ: «Поработаю еще 2-3 года. Нужно и для себя пожить»

Главный тренер «Днепра» подвел итоги прошедшего сезона

| Обновлено 03 июня 2015, 13:00
4175
4
МАРКЕВИЧ: «Поработаю еще 2-3 года. Нужно и для себя пожить»

- Мироне Богдановичу, найперше – про ваші відчуття від останнього сезону.
- Хороший був сезон… У Лізі Європи футболісти себе проявили, ми всі отримали задоволення. У чемпіонаті в нас не було таких ресурсів, щоб грати на три фронти. Це було нереально. Багато переїздів, адже ми не грали вдома, постійно в літаках… Тому нереально було на всіх фронтах успішно виступати. Ну а в Лізі Європи команда добре себе проявила.

- В єврокубках «Дніпро» невпевнено стартував. Була у вас тривога спочатку за результат?
- Тривога була із самого початку, тільки-но почали роз’їжджатися футболісти. Крім того, почалися травми – у Матеуса, а згодом і в Коноплянки. Не було в строю півкоманди, причому основних гравців. Зрозуміло, що було дуже непросто. Разом з тим команда йшла на першому місці в чемпіонаті… Згодом склад стабілізувався, і колектив почав грати.

- Коли зрозуміли, що фінал Ліги Європи – це не фантастика, а реальність?
- Після матчів з «Олімпіакосом». Це все-таки хороша команда, галасу в Лізі чемпіонів наробила. Ми пройшли греків, і я зрозумів, що можемо далеко зайти.

- У фіналі чого забракло найбільше? Досвіду?
- По-перше, ми грали із класною командою. Не забуваймо про це. І ми їй дали гідний бій. Трохи помилялися в захисті. Таких необов’язкових помилок ми не робили ні в півфіналі, ні у чвертьфіналі. А у грі із «Севільєю» припустилися їх. Можна сказати, що не нам забивали, а ми самі собі. Особливо перший, третій гол. Смішні помилки. Ну, але це мало десь статися, оскільки в нас фактично немає резерву. У нас було всього чотири захисники, три опорники, і я молив Бога, щоб ніхто не зламався. Ми ж грали із серйозними командами.

- Після фіналу у Варшаві ви надовго не затрималися на банкеті й навіть не дочекалися привітального слова президента клубу Ігоря Коломойського. Не було настрою чи мали якісь інші плани?
- Та який може бути банкет після матчу, тим паче програного. Можливо, більше для футболістів. Мені ж не до банкету було.

- Тобто таки були розчаровані?
- Звичайно…

- Дякуючи футболістам за єврокубковий сезон, ви сказали, що вам як тренеру небагато залишилося. Що мали на увазі?
- Я не маю наміру до глибокої старості тренувати, мені вже 65-й рік пішов. Ще 2-3 роки попрацюю, а там треба і для себе трохи пожити. Раніше з дітьми тільки по телефону спілкувався, а тепер так із внуками. Крім того, треба давати дорогу молодим тренерам, футболістам. Нині є серйозні проблеми у збірної, у її комплектації. Потрібно, щоб молодь швидше «набирала». Від того клуби можуть програти, зате буде більше наших футболістів, молодих тренерів. Узагалі зараз зростає хороша плеяда фахівців.

- Після останнього матчу в чемпіонаті проти «Говерли» ви сказали, що раніше за вашими суперниками їздили з двома мішками з грішми, а тепер з одним…
- …Та це всі знають. Ми ще до гри знаємо, скільки привезли нашим суперникам. Це не секрет. Футболісти між собою спілкуються, тренери. Усі все знають.

- Навіть тепер, коли непроста ситуація в країні, знаходять на це гроші?
- Та хіба це перший рік. Але це ще таке, вони ж не платять за те, щоб команда програла, навпаки, щоб виграла.

- От, власне, хотів запитати про ваше ставлення до стимулювання?
- Нормально ставлюся. Головне, щоб гроші йшли тільки команді, а не тим людям, які обслуговують матчі. Ось це основне. А так, футболістам хай платять гроші, що поробиш, якщо в людей є на це кошти. Ми звикли, що проти нас усі, як на останній бій виходять. З іншого боку, це добре, адже команда загартовується. Загалом хочеться, щоби більше порядку в нас було. З орендованими потрібно вирішувати питання. В одних матчах грають, а в іграх проти тих команд, у яких їхні контракти, – ні. Федерація повинна зробити однакові умови для всіх. Бо орендовані у «Дніпра» футболісти грають проти нас. Треба, якщо ви віддали футболіста, то він усі матчі може проводити або взагалі з орендованих ніхто не грає. Порядок треба наводити.

- Кажуть, що всі призові за виступи в єврокубках, а це 9 мільйонів, УЄФА не заплатить «Дніпру» через старі борги клубу. Ви щось знаєте про це?
- Тільки те, що і ви – із преси, телебачення. Не в курсі справи. Знаю тільки, що ми заробили гроші, і хочу, щоб половину віддали команді, як це і було домовлено на початку сезону. Це я знаю точно і воюватиму за ті кошти. Ми заробили ці гроші, нам їх обіцяли віддати, і я наполягатиму на дотриманні домовленостей. Це знаю точно.

- Тоді останнє запитання про відпустку. Традиційно відпочиватимете в Україні?
- (Сміється) Ні, один раз зраджу традиції і поїду на тиждень в Іспанію.   

Олег ПЕТРЕНКО

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dron
Парочка сборов Днепра в Винниках, и можно на пенсию
ricaun
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил