Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 29 мая 2015, 11:03
2289
0

Сборная U-20 провела заключительную тренировку накануне ЧМ

Первую встречу в рамках турнира подопечные Петракова проведут против команды Новой Зеландии

| Обновлено 29 мая 2015, 11:03
2289
0
Сборная U-20 провела заключительную тренировку накануне ЧМ
Збірна України провела в Новій Зеландії завершальне тренування напередодні старту чемпіонату світу серед 20-річних. Нагадаємо, що суботньому матчі-відкритті підопічні Олександра Петракова зустрінуться з командою господарів.
 
Власне від заняття безпосередньо на North Harbour Stadium, де й відбудеться перша гра, організатори попросили синьо-жовтих утриматися, запропонувавши замість цього розім’ятися на запасному полі, що примикає до стадіону. Тренування було не надто насиченим, включало в себе розминку, «квадрати», невеличку двоходівку та тривало трошки менше години.
 
Головний тренер збірної України прибув на арену раніше за інших, аби поспілкуватися з пресою та відповісти на запитання відомого коментатора Джона Гелма. Голос цього сивочолого 72-річного англійця був одним з офіційних голосів трансляцій чотирьох «дорослих» першостях планети, в якості головного коментатора працював Хелм і на фіналі ЄВРО-2012, що відбувався в Києві. Про події на турнірі в Новій Зеландії англієць віщатиме на цілий світ.
 
Співрозмовника Петракова, зокрема, цікавило, як відображаються на стані футболістів усі ті прикрі події, що наразі відбуваються на Сході України, і як у нинішніх умовах наставнику вдається мотивувати підопічних.
 
«Теперішня ситуація в країні впливає на всі галузі нашого життя, не тільки – на футбол, – зазначив керманич «синьо-жовтих». – Якось особливо налаштовувати хлопців не потрібно. Вони – не маленькі діти і прекрасно все розуміють. І те, що на кону стоїть імідж держави, і те, що їхній вдалий виступ може принести радість співвітчизникам. Зараз це дуже важливо».
 
Говорячи про майбутнє протистояння з новозеландцями, тренер підкреслив, що участь у матчі-відкритті є великою честю для української збірної та в чомусь навіть накладає не неї додаткову відповідальність. «Ця гра транслюватиметься у багатьох країнах світу, і, звісно, ми дуже ретельно до неї готувалися. Я й мої помічники переглядали Нову Зеландію у ділі. Маємо справу з досить непростою командою, дуже її поважаємо, ніяких натяків на шапкозакидацький настрій в роздягальній немає. Очікуємо на важкий двобій», – констатував Петраков.
 
Підбиваючи підсумки майже тритижневої підготовки до чемпіонату світу, український наставник зізнався, що задоволений її результатами. «Гравці прибули до табору збірної в різному фізичному стані, команда була розбалансована, однак після зборів у Києві, десяти днів занять в Окленді спостерігається досить оптимістична картина, – зауважив він. – Складнощі, пов’язані з адаптацією, минули, хлопці вже повністю перейшли на місцевий час. Усі здорові, бадьорі, сповнені сил та рвуться до бою. Федерація забезпечила команді належну підготовку, наступне слово – за футболістами».
 
Перед виїздом до готелю українці протестували газон North Harbour Stadium і залишилися задоволені його якістю. У суботу, о 13.00 за місцевим часом (4.00 – за київським), почнеться гра з Новою Зеландією, яку в нашій країні можна буде переглянути у відеозапису – о 9 ранку на Першому Національному.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика
Футбол | 25 апреля 2024, 17:13 29
Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика

Пока непонятно, зайдет ли речь об аренде или же о продаже украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.