Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 27 мая 2015, 16:31
3283
4

Амбросий ЧАЧУА: «На Шахтер будет двойная мотивация»

Молодой полузащитник «Карпат» - о себе, карьере и амбициях

| Обновлено 27 мая 2015, 16:31
3283
4
Амбросий ЧАЧУА: «На Шахтер будет двойная мотивация»

У цьому чемпіонаті хавбек «зелено-білих» провів 19 поєдинків і загалом залишив по собі дуже непогані враження. Як наслідок – він отримав чергове запрошення до табору молодіжної збірної України. Однак зараз в карпатівця є інші клопоти – прийшов час сесії...

– Нещодавно, молоді карпатівці складали ЗНО, а ти щойно вийшов з кабінету, де складав університетські іспити. Як усе минуло?
– На щастя, все в порядку. За підготовку спортсменів отримав «четвірку», тому загалом задоволений. До речі, ми складали цей іспит з Тарасом Пучковським. Але це ще не кінець – 9-го і 17-го червня на нас чекають державні екзамени. Сподіваюся, з ними теж проблем не буде.

– Як встигаєш виконувати свої футбольні обов’язки і вчитися в університеті?
– Справді, на навчання небагато часу, але коли з’являється вільна хвилинка, то їздимо в університет, читаємо конспекти, щоб потім не було проблем. Я б не сказав, що викладачі до нас ставляться по-особливому дають якісь поблажки. Цього нема, але з їхнього боку проглядається розуміння. Інколи дають щось індивідуально підчитати.

– Які висновки команда зробила після матчу проти «Динамо»?
– Я вважаю, що ми провели хороший матч, на пристойних швидкостях. Дуже організовано зіграли в обороні, вдавалися непогані контратаки, не боялися накривати «Динамо» на їхній половині поля, а це призводило до того, що суперник просто виносив м’яча в аут. Взагалі, ця гра принесе нам багато користі і досвіду. Сподіваюся, що й уболівальників ми потішили, якщо не результатом, то грою. Ми б хотіли, щоб на наші матчі, щонайменше, стільки ж глядачів ходило, це дуже надихає.

 Про що свідчить лише один пропущений гол у двох матчах проти «Динамо»?
– Думаю, це наша заслуга – ми організовано зіграли в захисті, не дозволяли динамівцям розвернутися і вичавити максимум. Трималися компактно, грали один за одного. На полі була команда.

– Зі старту весняної частини чемпіонату, ти регулярно граєш у парі з Дмитром Кльоцом. У вас функції спільні чи розділені?
– Розділу функцій немає. Кожен, по можливості, хто відчуває потребу, може підключатися вперед, відповідно, інший його страхує і допомагає захисникам. Інколи ми під суперника підлаштовуємся – я можу більше ззаду триматися, а Кльоц грати на атаку. У нас кожен знає, що має робити. За пару матчів, що ми з Дімою грали в парі, досить добре один одного розуміємо.

- На черзі завершальний матч чемпіонату. Турнірні розклади вже всім відомі. Чи буде у вас мотивація на матч проти «Шахтаря»?
– Звичайно! Я переконую, що у нас буде подвійна мотивація. «Шахтар» дуже хороша команда і кожен наш гравець спробує показати свої сили на фоні суперника. Будемо віддаватися на 200 % заради отримання позитивного результату. Ми зробимо все, щоб уболівальникам було ні в чому нам дорікнути. Чи сили після «Динамо» залишилися? Звичайно. За пару днів ми відновимося, наберемося сил і енергії.

– Журналісти одного з футбольних видань написали, що в наступному чемпіонаті «Карпати» можуть повноцінно боротися за зону Ліги Європи. Як думаєш, молодій команді це під силу?
– Ну, я ще не знаю, яке завдання перед нами поставлять керівники клубу, але, звичайно, кожному хочеться зіграти в Лізі Європи – це мрія усіх наших гравців. Якщо такий дружний і зібраний колектив у нас залишиться, то можна спокійно виходити і грати на рівних проти будь-якого суперника. Ми це показували у матчах проти «Динамо», «Зорі» та інших команд.

 Як оціниш сезон, що минає? Задоволений ігровим часом?
– Задоволений. Робив на полі усе, щоб приносити користь команді.

– Відчуваєш себе стабільним гравцем основи?
– Ніхто не може так впевнено заявити. Я не виняток. Це тільки тренери можуть вирішувати. Усе ж я дякую тренерам за довіру, робитиму все для того, щоб рости далі, закріпитися у складі і грати на високому рівні.

– Чи звертають твою увагу тренери над якимось конкретними аспектами, де тобі слід активніше попрацювати?
– Не без цього. Є багато якостей, які треба розвивати, щоб грати на рівні. Тренери на цьому акцентують. Попереду у нас збори, буде час удосконалитися, щоб в чемпіонаті вже виглядати солідніше.

 Про відпустку вже думав? Є якісь попередні плани?
– Приблизні плани є, але через іспити вони можуть змінюватися. Усе ж, між екзаменами ми з хлопцями планували поїхати на море, за кордон, трохи відпочити. У моїй компанії – Мірошніченко, Костевич, Страшкевич і Пучковський. Сподіваюся, усе вийде і ми трохи відпочинемо перед зборами.
 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
slvtore
Не сомневаюсь...)
Беня, жги!
Bandera.Lviv
Амбросий ЧАЧУА: «На Шахтер будет двойная мотивация» - одна від Димінського, інша від БЕНІ
Николай_Донбасс
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
alessandro13
Попытайтесь дрюкнуть Шахту! Авось получится!