Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 27 мая 2015, 12:44
13398
25

Польські мас-медіа на боці Дніпра

Попри присутність у складі Севільї Крихов‘яка, польська преса вважає, що у Дніпра є шанси виграти ЛЄ

| Обновлено 27 мая 2015, 12:44
13398
25
Польські мас-медіа на боці Дніпра

Перечитавши кілька статей у польських газетах, дійшов приємного висновку, що польські мас-медіа прихильно ставляться до українського клубу. Не можна сказати, що всі одностайно бажають звитяги дніпрянам, але, визнаючи статус фаворита за «Севільєю», все ж виявляють неприховану симпатію саме до українців.

Польський таблоїд «Експрес», відповідаючи духу видання, помістив на цілу шпальту велику фотографію Євгена Селезньова.  Інтерв’ю українського форварда знаменує цитата,  написана синьо-жовтими літерами : «Цей Кубок буде для України».

Видання «Інтеріа» нагадує про те, що лише за кілька години їзди автом від Дніпропетровська  йде війна, а тому клуб був змушений свої домашні матчі в єврокубках грати за 500 кілометрів від рідного міста. У той же час польський журналіст наводить цитату Мирона Маркевича у відповідь на цю ситуацію: «Так, ми відчуваємо дискомфорт через це, але цілком свідомі того, що чимало інших людей у нашій країні зовсім не мають спокійного й комфортного життя через війну на Сході».

Спортивні журналісти у Варшаві добре обізнані з нашими реаліями: «Краник фінансового потоку у «Дніпрі» в один чудовий день закрутився. Якщо 2010 року річний бюджет «Дніпра» сягнув 35 мільйонів доларів, то тепер клуб придбав тих досвідчених і недорогих гравців, в тому числі легіонерів,  які були вільні на даний момент в Україні і які мали допомогти витиснути з даної ситуації максимум. І цей розрахунок виправдався, - зазначає колега з «Пшегльонду спортового».

Згадуючи моменти талану, коли дніпрянам пощастило із незарахованим голом «Карабаха» і голом Євгена Селезньова у Неаполі, наші колеги проте резонно запитують: хіба може бути випадковим фіналістом команда, котра по ходу дистанції вибила з боротьби іменитих європейських грандів «Наполі» та «Аякс»?

Таємницю успіху «Дінпра» польські спортивні мас-медіа вважають саме головного тренера команди: «Не має сумніву, що головною зіркою української команди є  Євген Коноплянка, але експерти підкреслюють, що  головним архітектором успіху є саме Мирон Маркевич. На чолі «Металіста» він сповідував атакувальний  стиль, але коли прийшов до Дніпропетровська, не чіплявся за напрацьовані схеми, а, тверезо оцінивши можливості команди, зробив ставку на оборону».

 Команда, що спирається на досвідчених гравців грає дуже розумно, а тактика, застосована до можливостей гравців, приносить ефект. У 16 матчах, «Дніпро» пропустив лише 11 м‘ячів, а це  значить, що команда Маркевича вміє нейтралізувати найпотужнішу атаку, не втрачаючи холодного розсуду і використовуючи найменші помилки суперника».   

Ключовим гравцем «Дніпра» поляки вважають Євгена Коноплянку. Про його роль в команді красномовно свідчить той факт, що саме проти нього гравці команд суперників найчастіше порушували правила.  45 фолів на Євгенові – це більше, ніж на будь-якому іншому футболістові нинішньої Ліги Європи. У той же час колеги відзначають важливу роль для команди досвідчених Руслана Ротаня, Артема Федецького, Євгена Селезньова та Матеуса. Форму голкіпера «Дніпра» Дениса Бойка називають фантастичною.

«Дніпро колись теж витрачав багато грошей на дорогі трансфери, але тепер видно, що клуб змінив політику. У першій команді – 12 вихованців клубної футбольної школи, найталановитіший з яких – Коноплянка, а це яскраве свідчення того, що виховання власних талантів виправдовує себе, - зазначає журналіст Мирослав Жомбкевич.

Ніхто не може достеменно оцінити, яким саме чином події на Сході України вплинули на футбольну команду, але однозначно мобілізували колектив. У цьому впевнені майже всі колеги з Польщі, з якими  доводилося сьогодні спілкуватися. Колеги вважають, що «Дніпро», ключові гравці якого є українцями,  вийде на фінал з відчутно сильнішою мотивацією, ніж чинний володар титулу «Севілья».

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ з Варшави

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Цуренко проиграла на старте супертурнира в Мадриде
Теннис | 23 апреля 2024, 14:34 13
Цуренко проиграла на старте супертурнира в Мадриде

Александра Эала из Филиппин обыграла Лесю в трех сетах

Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов
Футбол | 23 апреля 2024, 13:45 26
Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов

Украинский вратарь летом может перейти в другую команду

Комментарии 23
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
M-E-S-S-E-R
Крыховьяк что, мегамонстр? звезда мирового уровня? Так, аля Вася Кобин
M-E-S-S-E-R
1-0 и все.... эдак на 88 минуте... Коноплянка забьет, и перейдет в Арсенал под 100 000 фунтиков в неделю!
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
filipini10
а в новостях на Футболе говорили о другом, вроде как тотально будут поддерживать Крыховьяка с его Севильей...
...ну то такэ, там наших болел будет до черта + фан сектор 1000 человек как минимум, так-что без поддержки не останемся!!! )))
bachik85@list.ru
Но наши 9000 болельщиков могут перекричать 50000 болельщиков Севильи))).
А вообще, я уверен, поляки будут болеть за красивый футбол и кто его начнет демонстрировать с самого стартового свистка тот и будет в почете!
airwolf77
и что бурятин?вы ж орали что до Киева дойдёте...да,дошли 2-а пленных и раненых спецназёра с Тольятти...сиди себе в Алеутии,паси себе аленей и ослов!
maxcrimea8
слабо верится, что весь стадион будет поддерживать польского игрока, сидящего на запасной скамейке, а не команду страны, которая борется с агрессором, угрожающим и Польше в том числе
mavast
Дорогі брати поляки, вболівальники Грегожа Крыховяка і Севільї! Не хочеться, але мушу. Мушу вас засмутити. КУБОК ВИГРАЄ ДНІПРО! З НАМИ БОГ!!!
A-68
Один крок ДНІПРО до перемоги.!!!!Зробіть це для себе та УКРАЇНИ.!!!! Ви можете це зробити.!!!
olya403
Поляки завжди підтримують ту команду, де грає хтось із їхніх - в даному випадку це Севілья. От, для прикладу, коли у Львові була Баварія, то приїхало повно поляків для підтримки Лєвандовського. То треба було бачити, що вони витворяли, як він вийшов на заміну))
Але і наш Маркевич викликає у них симпатії, особливо коли спілкується з ними польською мовою
comat
на пофиг как будут болеть поляки. нас очень много здесь. на таможне куча украинских машин. поддержка будет. удачи вечром нам. до встречи на стадионе!!!
Alex Ponyatenko
Лучше смотреть крупные сайты.
Sport.pl
В целом к Днепру на всех стадиях достаточно благосклонно относились. Никакого откровенного неприятия. Но в данной игре в основном, думаю, за Севилью будут, потому что там их Крыховяк играет. Было бы Динамо в финале - тогда другое дело было бы.
olexyn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vitaha33
Дивлячись, як везло дніпру весь турнір, по-ідеї повинні перемогти. Якщо програють, то з розгромом, іншого варіанту не бачу. Все-таки надіюсь на перший варіант.
Принесіть Україні радість!!!!!!
Александр Шевченко
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
zhevaua
Болею за Днепр, но соперник уж слишком матерый. Днепру понадобится не только мастерство, но и пипец какое везение.
Главное не пускануть плюху в свою банку.
Alessandro Rooney
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Slayd_yar
быстро ты опустил меня на землю
FC Dnipro (FCDD) - FC Liverpool
Вот читаю портал Спорт.се.пл и там есть вот такие слова:
Pytani o to, komu będą jutro kibicować zgodnie odpowiadają: - Oczywiście, że Sevilli. To byłoby bardzo miłe, gdyby Grzegorz Krychowiak wzniósł puchar Ligi Europy tym bardziej, że ostatnim Polakiem, który tego dokonał był Mariusz Lewandowski z Szachtara Donieck jeszcze za czasów Pucharu Uefa.
Перевод для тех кто не знает польского языка:
Мы спросили о том, кого завтра они (Поляки) будут поддерживать: Конечно, что Севильи. Это было бы очень хорошо (мило) если бы Грегож Крыховяк поднял над головой кубок лиги европы, тем более, что последним поляком которые это сделал был Марьюш Левандовски с Шахтера, еще во времена Кубка Уефа! (Перевод не дословный но очень близкий! Переводил, сам, так, что уж простите если что упустил
Slayd_yar
по-іншому і бути не могло! тепер важливо, щоб польські вболівальник підтримали прихильність журналістів і завтра створили всі умови для підтвердження слів Селезньова: «Цей Кубок буде для України».