Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 26 мая 2015, 15:09
11042
21

Все пути ведут в Варшаву!

Финал Лиги Европы – уже завтра. Корреспондент Sport.ua уже на месте

| Обновлено 26 мая 2015, 15:09
11042
21
Все пути ведут в Варшаву!
Sport.ua
Невпинно наближається фінал Ліги Європи УЕФА-2015, який для нас носить усі ознаки «Гранд Фіналу». Вперше за останні 6 років український клуб  знову  побореться за європейський клубний трофей! Уже сам цей факт надихає і «куражить», але не  будемо поспішати розплюскувати емоції – всі тримаємо кулаки за наш «Дніпро» і віримо в команду!
 
Приліт «Дніпра» і прес-конференції фіналістів
Дніпряни прибудуть до Варшави сьогодні вранці: приліт їхнього рейсу з Дніпропетровська заплановано на 11:10 (за європейським часом). З аеропорту команда вирушить до готелю «Софітель»,  де пообідає і відпочине перед офіційним тренуванням . До речі, тренування обох фіналістів будуть повністю відкритими для представників мас-медіа – таке нововведення від УЕФА. Першими з пресою зустрінуться номінальні господарі: головний тренер українського клубу Мирон Маркевич і двоє гравців «Дніпра» дадуть прес-конференцію у конференц-залі «Народового» (початок – о 16:45, час постійно зазначаю місцевий, європейський). З 17:30 до 18:30 – відкрите тренування дніпропетровців. Після цього, о 18:45,  прес-конференцію проведуть Унаї Емері і двійко його гравців, а з 19:30 до 20:30 ЗМІ зможуть спостерігати за тренуванням севільців. 
 
Welcome to Warsaw 
Про фінал у Варшаві красномовно нагадують прапори з символікою Ліги Європи та емблемами фіналістів, розвішані ледь не на кожному стовпі столиці Польщі. Так само було торік у Турині. Але відчути наближення Великого Матчу можна ще до того появи футбольного туриста у місті.  Про те, що тут незабаром відбудеться знакова футбольна подія,  одразу ж на виході із зони отримання багажу аеропорту Фредеріка Шопена,  нагадує килимок-банер.
 
 
А щойно перед Вами розкриються автоматичні двері зали прибуття, як  ви побачите  двох чарівних польок, котрі зустрічають гостей фіналу за забрендованою  стійкою із написом «Welcome». 
 
 
Зустрічаються вони, щоправда, представників футбольної сім‘ї УЄФА  та спеціально запрошених гостей, але й підказати напрямок руху до громадського транспорту можуть та й, зрештою, відповідний настрій створюють.  До того ж, Вашому покірному слузі  «УЄФовської» зустрічі у цьому конкретному випадку не було потрібно, на мене чекав давній друг – кореспондент агентства «Укрінформ» у Варшаві Юрій Банахевич, котрий із перших вуст знає про сприйняття варшав’янами проведення фіналу в їхньому місті.
 
Сенсаційний Дуда 
Звісно, один матч, навіть фінальний, не порівняєш з нещодавно пережитим значно глобальнішим явищем – Євро-2012: на Національному відбулося п’ять матчів. Включно із чвертьфіналом та півфіналом. Відтак  поляки сприймають фінал Ліги Європи доволі спокійно. До того ж, у понеділок їх значно більше займало обговорення перемоги у другому турі президентських виборів молодого кандидата, 43-річного Анджея Дуди, котрий за останні пів року вискочив із третьої шеренги польських політиків одразу ж на позицію першої особи держави. 
 
 
Польща хоче змін, тому відправила на відпочинок попереднього президента Броніслава Комаровського, консерватизм якого відверто дістав громадян. Як кажуть експерти, зовсім не факт, що Дуда, за яким стоїть партія Ярослава Качиньського, брата покійного екс-президента Польщі, принесе бажане «покращення». Але, хай там як, а  політтехнологи Дуди-Качиньського можуть підіймати свої гонорари – їхня виборча кампанія дала шалений результат! Півроку тому політика Дуду фактично знали лише колеги-однопартійці.  Власне за обговоренням політичних перепитій сюжетів про наближення фіналу на місцевому телебаченні фактично не було, але це поки. Вже сьогодні буде більше підстав для футбольних репортів. 
 
Новий газон під контролем УЄФА 
Кілька цікавих нюансів щодо підготовки Національного стадіону Варшави до фіналу (корисна інформація з огляду на майбутнє подання заявки НСК «Олімпійський» на фінал Ліги чемпіонів) . УЄФА готує арену до матчу вже понад рік. Спеціально до фіналу постелили новий газон!  
 




 
За словами речника Польського футбольного союзу Якуба Квятковського, експерти Союзу європейських футбольних асоціацій кожні два місяці навідувалися до Варшави упродовж цього часу. А з 18 травня тут постійно працюють майже 70 «уєфовців»,  які  забезпечують весь  спектр організаційних питань підготовки до поєдинку, зокрема, що стосується зустрічі фанів  в аеропортах та на вокзалах.
 
Квота «Дніпра» - SOLD OUT 
Перші великі групи української та іспанської вболівальницької армії почнуть прибувати вже сьогодні. До речі, за інформацією з українського клубу, вже продано майже 9 тисяч квитків із викупленої «Дніпром» квоти у 9200. Фактично продано все (що казати, якщо за перші два дні в Україні було реалізовано одразу 5 тисяч квитків! Якщо українці забрали всі із належним за регламентом квитків для фіналістів, то іспанці  закупили трохи менше – їм вистачило і 7600).  Взагалі «Народовий» вміщує 58 тисяч глядачів, але на фінал продавали 56 тисяч, решту використали для додаткових сервісів УЄФА та потреб телетрансляторів.
 
Фактор Крихов‘яка
На наших фанатів чекає серйозна робота. Розрахунок на те, що поляки, які постійно підтримували українці під час революційних подій  та продовжують це робити під час національно-визвольної війни українського народу, будуть вболівати за нас, перекреслює присутність у складі «Севільї» польського півзахисника Гжегожа Крихов‘яка. Поляки будуть вболівати за нього так, як ми свого часу фанатіли за Шеву у фіналах Ліги чемпіонів. Ось така «неув‘язочка». Але, як відомо, то таке… :) Гучні горлянки наших фанів здатні заглушити будь-який опонентський рев!
 
 
Фанівська хода  
У день Гранд-фіналу самому матчу передуватиме грандіозна хода вболівальників обох клубів. З різних берегів Вісли вони сходитимуться до «Народового». Наші будуть йти з центру Варшави - від Замкової площі вулицями - Краківське передмістя, Свентокшиська, Тамка і через Свентокшиський міст  -  просто  на стадіон! Іспанці пройдуть через престижний район Саска Кемпа. 
 
Знаю, що наші фани прокинулися сьогодні вдосвіта і вже розпочали торувати свій шлях до Варшави. Всі мають бути тут, аби підтримати «Дніпро» в історичному поході за Трофеєм! Польські прикордонники обіцяли посприяти організованим групам вболівальників  на автобусах пройти кордон швидко і без зволікань. Сподіваємося, що й Прикордонна служба України  зробить чергу у бік Польщі швидкоплинною!
 
Отож, друзі, всі – на Варшаву!  До зустрічі тут!
 
 Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, спеціально для Sport.ua з Варшави 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 8
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Чуть не перемудрили. Шахтер спас победу над Зарей
Футбол | 18 апреля 2024, 17:31 159
Чуть не перемудрили. Шахтер спас победу над Зарей

Команда Пушича умудрилась пропустить при преимуществе по количеству игроков, но вовремя спохватилась

Комментарии 20
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
A-68
Якщо Дніпро виграє, то сказав своїй жінці, що не буду горілку пити і на тещу буду говорити - МАМА !!!!
Vladimer Beregovoy
Ох и завтра то денек ребята.
надо зарание пивка в холодильник накидать да и рыбки. И посмотреть победу Днепра
mavast
Нехай Севылья поступить благородно, як Шахтар (Шахтар подарував чемпіонство Динамо), подарує кубок ліги Європи Дніпру. У Севільї цей кубок уже - дайте нам потримати, через рік ми віддамо.
Bandera.Lviv
УДАЧІ! З БОГОМ!
odessafun
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vovaz1991
Ого, спорт.юа українською заговорив. Удачі в фіналі!!!
П.С. Треба сьогодні ввечері збирати речі і завтра зранку на Варшаву!!!
kum_Poltava
Ага, знайшов. 21:45 по 2+2.
kum_Poltava
Де показують і в якій годині?
DexterLviv
в когось є інформація в яких секторах будуть вболівальники Дніпра?
jurco1980
Потрібно підняти настрій перед фіналом - Казка про Дніпро)
https://www.youtube.com/watch?v=-x_jSdXZfGY
DKTheBest
Вот теперь главная страница правильная.