Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 апреля 2015, 13:07
2518
3

Валерий ЯРЕМЧЕНКО: Класс игроков Шахтера выше, чем у Динамо

Но киевляне более мотивированы, считает специалист

| Обновлено 26 апреля 2015, 13:07
2518
3
Валерий ЯРЕМЧЕНКО: Класс игроков Шахтера выше, чем у Динамо

Чого чекати?

Найголовніше — буде вкрай напружена гра з абсолютно непередбачуваним підсумком. Перевага «гірників» у тому, що вони вилетіли з єврокубків: поки «Динамо» грає складні матчі з «Евертоном», «Фіорентиною», «Шахтар» відпочиває. Хоча для мене однозначно, що «Шахтареві» не буде так просто, як у двох попередніх зустрічах. Я переконаний: сумарно клас гравців із Донецька вищий, аніж у супротивника. На боці ж киян — більша мотивація й краще відлагоджені колективні дії. Чому мотивація? По-перше, «Динамо» вже п’ять років не вигравало чемпіонат. По-друге, виконавці «Шахтаря» весь час у роз’їздах, там узагалі незрозуміла ситуація з майбутнім команди. Уявіть, у якому моральному стані підопічні Луческу!

Форма «Шахтаря»

Про це сьогодні нереально судити. Річ у тім, що два останні матчі «гірників» узагалі не показові. «Чорноморець» сьогодні просто розбомблений, це не той «Чорноморець», який був рік, два роки тому. «Зоря», останній супротивник донеччан, хороша команда, проте із «Шахтарем» вона грала в ослабленому складі. Та що там казати — навпіл резервному! Я взагалі вважаю, що це неправильно: якщо ти здаєш свого футболіста в оренду, давай йому грати, в зворотному випадку тримай у себе й нікуди не відпускай. Зрозуміло, що з отими п’ятьма виконавцями основи луганці мали би набагато сильніший вигляд… Веду до того, що істинну форму «гірників» покаже тільки недільна гра. Якщо все ж зосередитися на тому, що було з «Чорноморцем» і «Зорею», скажу: хороший вигляд мають сьогодні всі лідери — Адріано, Тейшейра, П’ятов, Срна, Степаненко. Можливо, до неділі підтягнуть тих, кого треба відмобілізувати. У донеччан стабільний склад, є чітко сформований стрижень, який зазнає мінімальних змін. Плюс до того — хороша лавка запасних, де проблеми хіба що із заміною Шевчуку.

На чиєму боці стадіон?

Срна сказав напередодні, що «Арена Львів» буде за столичних. Повірте: хорват не лукавив. У цьому плані є певне підґрунтя, дуже багато підтекстів, зокрема політичний. «Шахтар» сьогодні асоціюється з «ДНР», із Донбасом, Донецьком, тобто окупованими територіями, неукраїнськими. Натомість «Динамо» — це якраз Україна в очах львів’ян. Тому формально граючи вдома, «гірники» насправді діятимуть у гостях.

Підсумок гри

Не можу прогнозувати, я ж не дідуган Хоттабич! Як уже сказав, буде вкрай напружена гра з непередбачуваним підсумком. Адже «Шахтар» не зможе втнути такий фокус, як із «Зорею», заборонивши грати п’ятьом основним виконавцям. Іще пам’ятаймо, що до завершення турніру як кияни, так і донеччани гратимуть із «Дніпром», матимуть інші складні матчі. Тобто на цьому поєдинку 21 туру доля чемпіонства не вирішиться.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Alex Lagoduk
DINAMO-CHAMPION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Николай_Донбасс
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил