Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
705
0

Економний Рабіновіч

Хорватський легіонер київського «Арсеналу» Івіца Піріч стверджує, що клуб заборгував йому кругленьку суму

Керівництво «канонірів» не визнає «провини», а щоб приборкати норовливого футболіста, вирішило «зорганізувати» йому нестерпне життя.

За словами адвоката гравця Володимира Воронова, на тренуваннях Піріча неймовірно навантажують, і це вже позначилося на його здоров’ї.

За словами Івіци Піріча, «Арсенал» недоплатив йому 38895 у.о. ПФЛ створила спеціальну комісію, щоб вивчити ситуацію, й з’ясувала, що вказана сума є звичайнісіньким податком, який стягують зі всіх громадян і негромадян України, котрі працюють на території нашої держави. Бухгалтерія ФК «Арсенал» вирахувала ці гроші згідно із законом про оподаткування. «Підписавши угоду 2005 року, розраховану до 2008-го, клуб мав виплачувати Івіці Пірічу визначену суму. Виплату податків клуб брав на себе, тобто це не мало позначитися на зарплатні мого клієнта. Але із серпня 2006 року щомісячно стягували 3000 доларів, а у квітні 2007 року йому не виплатили 40%», – розповів «Газеті» Володимир Воронов.

Згодом Івіца Піріча розширив перелік претензій до клубу: тепер він вимагає компенсації за дострокове розірвання контракту, що відбулося з ініціативи «Арсеналу», та виплати заборгованості. Проте керівництво «канонірів» відмовилося задовольняти його вимоги. За словами Володимира Воронова, 12 червня президент «Арсеналу» Вадим Рабіновіч у присутності озброєних охоронців порадив футболістові відмовитися від вимог. «Дізнавшись, що Піріч наполягатиме на компенсації та погашенні заборгованості, Вадим Рабіновіч сказав, мовляв, зробить так, що Піріч прийде до нього й сам проситиме відпустити його, – зазначив «Газеті» В. Воронов. – Президент «Арсеналу» у футболі нова людина. Мабуть, коли хоче позбутися свого працівника, то послуговується такими методами. Але в спорті так ніхто не чинить. Піріч є професіоналом, він не зацікавлений покидати команду, оскільки в такому разі втрачає джерело заробітку. Якщо керівництво клубу не потребує його послуг, а контракт не закінчився, то має виплатити гравцеві матеріальну компенсацію. Цього й домагатимемося».

За словами адвоката, побоюючись за життя, сім’я футболіста повернулася в Хорватію. Піріч не може податися за ними, оскільки клуб зробив усе можливе, щоб він не повернувся після цього в Україну. «У ВВІРі дуже здивувалися, коли з’ясували, що людина, котра уклала угоду про роботу до 2008 року, не може отримати необхідні документи на в’їзд в Україну. Клуб просто не надіслав їх, щоб продовжити візу, і якщо Піріч виїде до Хорватії, в Україну його не пустять», – каже адвокат футболіста.      

Тож Піріч просить Професійну футбольну лігу продовжити роботу комісії та розглянути під час наступного Бюро питання дострокового розірвання угоди через її невиконання, про негайну виплату боргу із зарплати й про припинення участі ФК «Арсенал» у змаганнях під егідою ПФЛ. Окрім того, хорватський футболіст має намір звернутися до суду й домагатися відшкодування моральних збитків, які він оцінив у 200000 у.о.

Поки футболіст шукає справедливості у відповідних інстанціях, керівництво «Арсеналу» намагається вплинути на нього через тренувальний процес. Щоб не порушити умов контракту, хорват приходить на кожне тренування і виконує всі вказівки тренерів. «13 червня після загального тренування всі пішли відпочивати, а Піріча змусили бігати додаткові кола на стадіоні. Це шокувало його партнерів по команді», – каже В. Воронов. Для роботи з хорватом спеціально викликали наставників дубля «Арсеналу», які давали футболістові неймовірні навантаження. Опісля медики констатували виснаження організму Івіци Піріча й рекомендували п’ять днів утримуватися від навантажень. У клубі припис проігнорували й продовжили тренування за «особливою» програмою. Володимир Воронов стверджує, що поки контракт не розірвано, його клієнт виконуватиме всі забаганки тренерського штабу.

Львівська Газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду
Бокс | 29 марта 2024, 01:57 0
Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду

Карл Фроч прокомментировал поведение Тайсона перед боем против Александра Усика

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.