Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
1544
0

Олег ФЕДОРЧУК: «Так сильно в марте Украина еще не играла»

Футбольный эксперт - о матче сборной Украины с чемпионами Европы

Олег ФЕДОРЧУК: «Так сильно в марте Украина еще не играла»

Футбольний тренер та експерт Олег Федорчук прокоментував матч збірних Іспанії та України у кваліфікації до Євро-2016. Нагадаємо, наша команда мінімально поступилася, пропустивши гол на 28-й хвилині.

- Ми зіграли дуже гідно. Створили більше голевих моментів, ніж іспанці. Шкода тільки, що забити не вдалося. Думаю, це був найкращий матч збірної України у нинішньому відбірковому циклі. Підтвердили – ми міцний середняк європейського футболу. Поступаємося бельгійцям, бо там футболісти постійно грають у конкурентному середовищі, але, думаю, що сильніші за такі збірні як Чехія та Польща. Пропущений гол — результат колективної помилки, насамперед, у опорній зоні. Тому захисник Кучер висунувся на іспанця Коке в розрахунку, що він або встигне перехопити його передачу на Морату, або Хачеріді, в крайньому випадку, впорається з іспанським форвардом. Не трапилося ні того, ні іншого. Хачеріді програв позицію, Шевчук не звузив простір. Але наївно було думати, що в матчі з такою командою як Іспанія, ми не припустимося жодної помилки. Важливо було звести їх кількість до мінімуму. Можна стверджувати, що нам це вдалося. Той же Шевчук зіграв дуже непогано. Особливо, у першому таймі, коли активно долучався до атаки.

-У стартовому складі збірної України вийшов Анатолій Тимощук. Це означало, що наш тренерський штаб думав про оборону і фактично відмовився від контргри. Де логіка?
- Вона в тому, щоб стримати іспанців на початку зустрічі, а потім завдяки виходу свіжих гравців натиснути на суперника. Чи ви думаєте, що якби замість Тимощука на поле вийшов футболіст, більш спрямований на атаку, то суперник притисся б до своїх воріт, ми б мали перевагу у володінні м'ячем і постійно били по воротах Касільяса?

Тимощук за останні чотири роки зіграв за «Баварію» та «Зеніт» нехай 20 повноцінних матчів. Це проблема. Але по севільському матчу до капітана не може бути претензій. На Анатолія завжди можна покластися, що довів фінал Ліги чемпіонів 2011/12 (Тимощук успішно зіграв увесь поєдинок на позиції центрального захисника проти «Челсі». – Ред.). Фоменко довірився. І гравець не підвів. Той самий Рибалка проводить непоганий сезон і має перспективи для покращення майстерності. Але йому ще треба працювати над покращенням дій в атаці. Думаю, Фоменко вчинив правильно.

- Чому слабко зіграли Ярмоленко та Коноплянка?
- Не згоден. Обом би поставив чотири з мінусом за матч. Багато працювали в обороні. Друге: вдало провело попередні матчі в Лізі Європи. Вихлюпнулися емоційно повністю. Відновитися не зуміли. Той самий Кравець з «Евертоном» зіграв значну меншу кількість часу і виглядав більш «свіжим».

-Головне питання по севільській грі: іспанці у другому таймі не могли нас дотиснути, бо не було ресурсів, чи не хотіли це робити, задовольнившись мінімальною перемогою?
- Я побачив тільки одного футболіста суперника, який діяв із запасом. Це Іско. Всі інші втомилися. Іньєсту замінили. Нервував Касільяс, було помітно, що тиск навколо його персони дратує воротаря. Але зібрався і відбив ті удари, які мав відбити.

-Якщо не трапиться надзвичайних обставин, кістяк збірної буде збережено?
- Так. Але при цьому Фоменко пробуватиме одного-двох свіжих гравців постійно.

- Які у нас тепер шанси на друге місце?
- Сенс про це говорити у березні, коли вирішальні матчі відбудуться за півроку? Зрозуміло, що словакам «поперло». Що гра на їхньому полі буде принципово іншою, ніж у Севільї. Але розраховувати на успіх можемо. Принаймні так сильно в кінці березня, як на «Рамон Санчес Пісхуан» збірна України ще не грала. Була перемога в Варшаві два роки тому, але Польща – не Іспанія.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист
Футбол | 28 марта 2024, 09:16 1
Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист

Кевином Келси всерьез интересуются за океаном

Блуждающая роль Бражко, проблема с флангами, лидерство Цыганкова и Судакова
Футбол | 27 марта 2024, 14:33 28
Блуждающая роль Бражко, проблема с флангами, лидерство Цыганкова и Судакова

Алексей Сливченко анализирует вчерашний успех сборной Украины в матче против Исландии (2:1)

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.