Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 31 марта 2015, 06:57
2062
11

Игроки сборной проведали раненых украинских бойцов во Львове

Шестеро футболистов национальной команды Украины посетили Львовский военный госпиталь

| Обновлено 31 марта 2015, 06:57
2062
11
Игроки сборной проведали раненых украинских бойцов во Львове
ffu.org.ua

Шестеро гравців збірної провідали поранених героїв у Львівському військовому госпіталі.

Висловити свою вдячність героям АТО, котрі відстоюють незалежність нашої держави на її Сході, підтримати поранених вояків, запитати про їхні потреби - це уже стало доброю традицією для національної команди.

Сьогодні Олег Гусєв, Роман Безус, Артем Федецький, Тарас Степаненко, Пилип Будківський та Артем Федецький разом із першим віце-президентом ФФУ Вадимом Костюченком навідалися у Львові до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

Хлопці привезли із собою пакети фруктів, ігрові футболки, шарфики, а ще запрошення на міжнародну гру зі збірною Латвії, що відбудеться у місті Лева завтра. Нині у Львівському шпиталі перебувають на лікуванні понад 60 поранених в АТО вояків, 16 з яких сьогодні мали процедури у Трускавці.

У самому ж шпиталі у Львові під час візиту футболістів перебувало 47 бійців. Наші збірники провідали героїв у палатах, намагаючись поспілкуватися з вояками якомога більше, чому заважала присутність великого числа телекамер – все ж таки візит національної команди важко зробити непоміченим для ЗМІ. Тому самі гравці просили журналістів залишити їх з пораненими на самоті, що загалом вдалося зробити.

У Львівському шпиталі існує унікальне відділення – реабілітації відновного лікування. Комплекс лікувальних заходів (медикаментозна терапія і активна лікувальна гімнастика та фізкультура із залученням реабілітологів) дозволяє повернути до нормального життя пацієнтів із особливо важкими пораненнями, скажімо після вогнепальних мінно-вибухових поранень головного та спинного мозку, посттравматичних контрактур суглобів. Гравці довго спілкувалися із лікарями, розпитуючи про те, скільки часу потрібно хлопцям на відновлення.

- Те, що ми можемо зробити, крім вдячності за Вашу мужність і героїзм, це допомогти Вам повернутися до нормального життя, - сказав Артем Федецький, - ми розуміємо як боляче і важко Вам. Ми хочемо, щоби Ви відновилися від травм і фізично, і психологічно, і знали, що ми завжди раді бачити Вас на наших матчах, і завжди готові допомогти всім, чим зможемо.

Було помітно, що спілкування з футболістами помітно підіймало настрій воякам, їхні очі світилися радістю. Уже сам цей факт дає розуміння наскільки важливими є такі зустрічі. Водночас гравці збірної також бачать зблизька усі страхітливі наслідки війни, не залишаючись осторонь. Майже всі збірники – не вперше навідуються до поранених бійців.

Усі вояки, котрі перебувають на лікуванні, отримали від Федерації футболу України запрошення на центральну трибуну «Арени Львів». Ті, кому лікарі дозволять залишити шпиталь, обов’язково відвідають гру Україна – Латвія: ФФУ організує для бійців трансфер.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ossa8860
Навестили - и молодцы. Теперь - играть и выигрывать.
wwiisect
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
jer0m
Главное не забудьте колясочникам подарить сетку мячей!
jer0m
Главное не забудьте колясочникам подарить сетку мячей!
timberwolve
МОЛОДЦІ !