Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
1293
0

Сергей КОВАЛЕЦ: «Жураховский и Мишнев не помогут сборной»

Главный тренер молодежной сборной Украины - о мартовском сборе команды

Сергей КОВАЛЕЦ: «Жураховский и Мишнев не помогут сборной»
Наставник молодіжної збірної України розповів про березневий збір і кадрові пертурбації.
 
— Сергію Івановичу, 21 березня ваша команда розпочала другий у поточному році навчально-тренувальний збір. Розкажіть детальніше про березневий збір і чому він припав саме на цей період?
— Нинішній збір — це один із етапів підготовки до відбіркових матчів польського чемпіонату Європи, котрий відбудеться 2017 року. На цьому зборі в нас заплановано дві товариські зустрічі — зі збірними Словенії та Словаччини. 26 березня зіграємо зі словенцями в них вдома, а потім 30 числа, також на виїзді, поміряємося силами зі словаками.
 
— Майбутніх суперників уже вивчали? Що скажете про «молодіжки» словенців і словаків?
— Це молодіжні збірні, котрі складаються із хлопців 1994-1995 рр. народження. Можу сказати, що ці колективи хорошого європейського рівня, й нам цікаво буде з ними зіграти.
 
— Стосовно кадрового питання. Раніше ви говорили, що через травми не змогли запросити деяких футболістів. Про кого саме йдеться?
— Так, справді, є хлопці, які, на жаль, через отримані ушкодження не зможуть підсилити нашу команду. Мова йде про гравця запорізького «Металурга» Журахівського та півзахисника «Іллічівця» Мішньова. Отож наш тренерський штаб хотів би побажати хлопцям якнайшвидшого одужання.
 
— Сергію Івановичу, порівняно з турецьким збором, ви не викликали значну кількість гравців — Задерецького, Глущука, Гребенюка, Козловського, Фатєєва та Шишку. Із чим пов’язана відсутність цих виконавців? Вони вас не влаштовують чи нині вони просто слабкіші за інших футболістів?
— Та збірна, яка була в нас на турецькому зборі, вважалася основ­ною. Але час іде, й наразі інші хлопці заслужили виклик до табору «синьо-жовтих». Окрім того, є група футболістів 1995-1996 років народження, яких ми поки що не залучаємо, в зв’язку з їхньою підготовкою до світової першості. Але всіх футболістів, котрих викликали й котрих плануємо викликати, тримаємо під контролем. Ми постійно спілкуємося з тренерами команд, отож маємо уявлення про форму кожного кандидата до табору «молодіжки». Дуже важливо те, щоби хлопці не зупинялися у своєму розвитку, постійно вдосконалювалися, працювали над собою. І тоді їхні шанси на потрапляння не тільки до збірної, а й до основи своїх клубів значно виростуть. Загалом, якщо ми не викликали цих хлопців, це не означає, що вони не достойні грати в збірній. Це, скоріше, елемент планової ротації, й ми дали можливість іншим футболістам проявити себе.
 
— На нинішній збір уперше був запрошений півзахисник дніпропетровського «Дніпра» Олександр Васильєв. На наступних зборах також варто чекати на новачків?
— Безперечно. Добре відомо, що наш тренерський штаб постійно шукає нових талантів, і робота у цьому напрямі ніколи не зупиняється. У молодіжній збірній повинні з’являтися нові імена, інакше нам буде тяжко побудувати боєздатний колектив. Як уже говорилося, кожен гравець має шанс потрапити до молодіжної збірної України, й ми ні перед ким двері не зачиняємо. Навпаки, ми практично всім даємо можливість проявити себе, а решта вже залежить од самих гравців. Зрештою, ми перебуваємо тільки на початку будівництва нинішньої команди, і ще є хлопці 1995-1996 років народження, які готуються до новозеландського чемпіонату світу. За домовленості з тренерами ми цих хлопців наразі не залучаємо. Щодо Васильєва, то він стабільно виступав за юнацькі збірні України, відтак, по суті, зробив крок уперед. Із урахуванням того, що Журахівський і Мішньов «вилетіли», довелося шукати резерви. Серед потенційних кандидатів вирішили зупинити свій вибір саме на Васильєву. По Олександру ми отримали хороші відгуки від тренерського штабу дніпрян, отож, сподіваємося, що хлопцеві вдасться сповна проявити себе.
 
— Відомо, що перед кожним збором ви проводите загальнокомандні збори. Чи вже розмовляли з футболістами?
— Так, ми вже поспілкувалися з викликаними гравцями.
 
— Чи всі прибули до «молодіжки», чи когось іще очікуєте?
— Владлен Юрченко приєднається до нас 22 березня (розмова відбулася 21-го. — Р. К.). Також іще є хлопці з «Динамо-2», які були задіяні в матчі з «Полтавою». Але найближчим часом вони вже мають приїхати до нас. Отож група із чотирьох осіб, котра прибуде пізніше, про плани команди дізнається впродовж зборів. Гадаю, у цьому питанні жодних проблем не повинно бути.
 
— Із яким настроєм хлопці прибули до табору «синьо-жовтих»?
— Усе нормально. Нам приємно, що футболісти до нас приїжджають у хорошому настрої. Сподіваємося, що і гравцям працювати з нами також цікаво, як і нам з ними. Отож у плані настрою все гаразд.
 
— За успіхами «Шахтаря» U-19 слідкуєте? Можливо, вже когось із «гірників» узяли на олівець?
— У «Шахтарі» U-19 грають перспективні хлопці, за якими пильно слідкуємо. Хочу привітати юних «гірників» і тренера Валерія Кривенцова з виходом до півфіналу юнацької Ліги чемпіонів. Також дуже порадували «Динамо» та «Дніпро», котрі вийшли до чвертьфіналу Ліги Європи. Відтак, попри складність ситуації, український футбол живе, демонструючи високі результати.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна реакция Анчелотти на голевую ошибку Лунина в матче с Барсой
Футбол | 23 апреля 2024, 07:51 7
Стала известна реакция Анчелотти на голевую ошибку Лунина в матче с Барсой

Карло обеспокоен игрой украинского вратаря

Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 апреля 2024, 03:55 0
Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика

Наиболее вероятным следующим клубом у букмекерских контор является Челси, дальше – Арсенал...

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.