Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 марта 2015, 20:29
1713
0

СТОЛОВИЦКИЙ: «Новичков привлекли перспективой Первой лиги»

Главный тренер «Черкасского Днепра» - о старте сезона во Второй лиге

| Обновлено 25 марта 2015, 20:29
1713
0
СТОЛОВИЦКИЙ: «Новичков привлекли перспективой Первой лиги»
Наставник «Черкаського Дніпра» розповів про готовність команди до сезону, підбив підсумки навчально-тренувальних зборів, висловив задоволення кадровим підсиленням.
 
— Ігорю Михайловичу, підготовка команди до сезону вийшла на фінішну пряму, то чи можете розказати, в якій наразі формі перебувають ваші підопічні та наскільки вони готові до поновлення чемпіонату?
— Складно дати однозначну відповідь на це запитання. Збори пройшли на хорошому рівні, зараз чекаємо офіційних поєдинків. Допоки не стартували у чемпіонаті, не можу сказати, в якій формі перебуває наша команда. Одна справа — товариські поєдинки, інша — офіційні матчі. Я ж не віщун, не можу передбачити рівень функціональної готовності команди на кілька матчів уперед. Упевнений, друга частина першості буде набагато складніша, ніж перша.
 
— Чому думаєте, що навесні в другій лізі розгорнеться ще жорсткіша боротьба?
— Бо на нас усі будуть налаштовуватися з подвійною мотивацією. Думаю, що це не тільки стосуватиметься нашого клубу, а й «Оболоні-Бровара», «Кременя» та інших лідерів. Власне, тому й упевнений, що прохідних матчів у другому колі не буде. Ми це чудово розуміємо, відтак готуємося до серйозної боротьби.
 
— Чи швидко вдалося хлопцям зігратися, наскільки мобільно діяв «Черкаський Дніпро» в товариських зустрічах?
— Питання знову риторичне, адже, як раніше говорив, дивитися на командні дії в товариських матчах і офіційних — дві великі різниці. Тому зараз щось сказати з приводу готовності команди не можу. Знаю, що весною всі команди важко входять у чемпіонат. Ось проведемо дві-три-чотири гри, тоді щось можна буде говорити.
 
— Із приводу зборів. «Черкаський Дніпро» став єдиною командою другого дивізіону, якій пощастило провести бодай один етап підготовки за кордоном. Поділіться враженнями від проведеної роботи в Туреччині.
— Найперше, хотілося би відзначити, що команда тренувалася на нормальних зелених полях. Не на синтетиці, а на полі з природним газоном. Адже перед Туреччиною зіграли вдома турнір, отож хлопці потім іще тиждень од нього відходили. Мало того, що матчі були через день, так ще і синтетика позначилася. Футболісти почали скаржитися на болі у спині, ногах, суглобах. Тому для нас було дуже важливо виїхати на «землю». Якби вдома умови дозволяли працювати на «землі», ми би нікуди не їздили. А так у нас просто не було іншого виходу, як провести один із етапів підготовки в теплих краях.
 
— У турецькій Анталії ваша команда провела чотири спаринги, а суперниками «Черкаського Дніпра» стали колективи з Китаю, Казахстану та Японії. Із ким було найцікавіше грати?
— Найбільше мені сподобався матч із студентами з Японії (ФК «Комазава». — Р. К.). За свою кар’єру я таких команд мало бачив, які би до останнього боролися за кожен навіть безнадійним м’яч і нав’язували боротьбу на кожному клаптику поля. Тому японці мене дуже вразили, й я радий, що в нас відбувся такий спаринг. Хоча ми й обіграли японських студентів із рахунком 3:0, але матч для нас був дуже непростим. Нам удалося забити в кінці першого тайму, й два м’ячі Качура на початку другої половини фактично вирішили долю переможця. А, за великим рахунком, гра була рівною. Також сподобався перший матч проти китайського «Ентерпрайзу». Загалом, усіма спарингами задоволений. Але хотілося зіграти й з якоюсь українською командою першої ліги. Ми мали попередню домовленість із харківським «Геліосом», але в останній момент слобожани відмовилися. Вони вирішили зіграти з «Динамо-2». Попри те, що «Геліос» багато провів спарингів як із командами першої ліги, так і вищої, однак у першому ж матчі чемпіонату програв.
 
— До старту весняної першості ще плануєте провести якусь товариську зустріч?
— Так, плануємо провести двосторонку. Цим поки що й обмежимося.
 
— У зимовий антракт «Черкаський Дніпро» достатньо жваво попрацював на трансферному ринку, підписавши багатьох нових футболістів. Придбаннями задоволені?
— Уважаю, що ми провели хорошу траснферну кампанію. Усі, без винятку, новачки — це хорошого рівня футболісти, які, безперечно, допоможуть «Черкаському Дніпру» досягти поставлених цілей. Качур, Давидов, Лісовий, Скарлош — люди, які мають досвід виступів у першій лізі, пограли там далеко не в останніх клубах. Нікого виокремлювати не збираюся, але мені ці виконавці імпонують.
 
— Чи складно було вмовити цих хлопців на перехід до другої ліги?
— Ні, не тяжко. Ми звабили їх перспективою виступів у першій лізі, й, у разі виходу до першої ліги ставитимемо завдання вийти до УПЛ. Президент у нас достатньо амбітна людина, відтак ставить як перед собою, так і клубом тільки максимальні завдання.
 
— У якому стані перебуває газон на стадіоні «Центральний», адже відомо, що наразі черкащани тренуються на іншому полі?
— А що, зараз у когось є поле хорошої якості? Ми на наше поле ще не виходили, готуємо його до старту сезону. Плануємо провести на стадіоні «Цент­ральний» перше тренування за три дні до початку відновлення сезону. Можливо, двічі ми й потренуємося. Звісно, після зими в Україні поля перебувають далеко не в найкращому стані. Тільки клуби УПЛ мають хороші газони, та й там далеко не в усіх порядок. Наразі в країні склалася дещо інша ситуація, тож звертати особливу увагу на поля не варто.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько получит Тухель за расторжение контракта с Баварией
Футбол | 29 марта 2024, 03:16 1
Стало известно, сколько получит Тухель за расторжение контракта с Баварией

Сообщается, что мюнхенцы будут обязаны выплатить Томасу 10–12 миллионов евро

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.