Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
|
1206
0

ВЕЧИБЕРАДЗЕ: «В футбольной лотерее наши нервы были крепче»

Хавбек молодежной команды «Шахтера» - о выходе в четвертьфинал Лиги чемпионов

ВЕЧИБЕРАДЗЕ: «В футбольной лотерее наши нервы были крепче»

Півзахисник «Шахтаря» U-19 одразу після матчу з «Олімпіакосом» поділився враженнями від історичної звитяги, розповів про нереалізований пенальті та розкрив причини невдалої гри його команди в першому таймі

— Беко, в матчі проти «Олімпіакоса» «гірники» показали далеко не найкращий футбол, проте змогли пробитися до наступного раунду. Що скажете про опонента?
— Грецький клуб постав дисциплінованим і організованим суперником, котрий уміло діяв на контратаках. У першому таймі ми багато помилялися, й пірейці нас за це покарали. Добре, що «червоно-білі» не реалізували всього того, що мали, й, зрештою, дозволили нам зрівняти рахунок.

— Як гадаєте, із чим пов’язана невпевнена гра «Шахтаря» в першій сорокап’ятихвилинці?
— Позначилося шалене хвилювання, відтак одразу не вдалося належно включитися в гру. Пірейці ж обрали захисну тактику й очікували на наші помилки. Потрібно визнати, що в першому таймі в нас справді мало, що виходило, тож пенальті для нас став приємним подарунком.

— Що стало причиною пропущеного м’яча? Хто у цьому винен?
— Завинила вся команда. А що, насправді, сталося? Усе дуже просто — ми втратили м’яч, і суперник організував чудову атаку, яка й призвела до взяття наших воріт.

— У моменті з призначенням одинадцятиметрового, чи ви переконані в правоті рішення арбітра, чи гравець «Олі» все ж таки не грав рукою у власному карному майданчику?
— Одверто кажучи, не бачив епізоду з призначенням пенальті. Тільки почув свисток арбітра й радість партнерів. Що саме там сталося, напевно, сказати не зможу, однак рефері перебував поряд, отож усе бачив. Упевнений, просто так призначати одинадцятиметровий суддя не став би.

— Певне, в перерві гравці «Шахтаря» отримали гарного прочухана від головного тренера Валерія Кривенцова?
— Прочухана — ні, ніхто ні на кого не гримав. Валерій Сергійович просто вказав нам на помилки, сказав діяти зіб­раніше та впевнено. Зрештою, хлопці прислухалися, тож у другому таймі була зовсім інша гра.

— Чому не вдалося завершити матч на свою користь у основний час, адже моментів у вашої команди в другому таймі було вдосталь?
— Мабуть, краще потрібно реалізовувати свої нагоди. Як уже казав, у другому таймі нам удалося заволодіти ініціативою, з’явилися й моменти. Натомість «Олімпіакос» біля наших воріт майже нічого не створив. Безперечно, краще було би закінчити матч у основний час, але, на жаль, забити переможний гол не вдалося. Добре, що у футбольній лотереї наші нерви були міцнішими.

— Щодо післяматчевих пенальті. Ви стали єдиним гравцем у складі «Шахтаря», який з позначки пробив невдало, хоча в основний час ваш удар із одинадцяти метрів був бездоганним. На вас тиснув тягар за результат?
— Певно, перенервував. Адже не кожного дня тобі довіряють вирішувати долю путівки до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Начебто все розрахував правильно, проте пробив вище воріт. Дуже засмутився із цього приводу, підвів хлопців…

— Загалом, якщо порівнювати з тими суперниками, з котрими зустрічалися «гірники» на груповій стадії чемпіонської ліги, чи можна сказати, що «Олімпіакос» серед них був найтяжчим опонентом?
— Я би так не сказав. Мені дуже сподобався «Порту». Хоча пірейцям потрібно віддати належне — в них сильна команда, хороші форварди та міцні захисники.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.